Eredivisie Live, het niveau van RTL 5

*43 minuten gespeeld bij de spannende topper FC Twente-Ajax. Midden in een Twente aanval komt er ineens een leader voor de wedstrijden die op donderdag in het kader van de Europa League gespeeld worden.

* Een (voormalig?) medewerker van Radio Rijnmond (Ron de Rijk) geeft commentaar. Over drie keer paal & lat hoor je hem niet, wel ongeveer 300 keer over de 1-0 waarbij de buitenspelval van Ajax niet klopte. De Leo Driessen ziekte is dat. Die bijt zich ook altijd vast in één moment waar hij de rest van de wedstrijd nog 500 keer over begint.

* Jan Joost van Gangelen met zijn blousje open. Het lijkt wel een porno acteur uit de 70’s. Met dat pakje shag wat boven zijn blouse uitkomt. Ik had opeens een visioen van JJ van Gangelen met alleen een paar beige sokken aan die Humberto Tan… Nou ja, laat ook maar. Niet ieders eetlust hoeft persé bedorven te raken. Maar goed, Eredivisie Live doet mij voorlopig erg aan de hemeltergende bekeravonden op SBS 6 denken. Waarover ik in het verleden ooit ook eens mijn ergernis tegen de muur gesmeten heb:

dinsdag 09 aug, 2005 02:46

Voetbal op SBS… Het is dat ik Ajax wil zien, maar anders zou ik er nooit aan beginnen. Het begint al met die even saaie als onnozele van Cuilenborg. “PSV is inmiddels al 18 keer kampioen, Ajax 21 keer. PSV is Ajax bijna voorbij”. Iemand op zijn plek zou moeten weten dat Ajax 29 keer kampioen is geworden. Maar dat is natuurlijk wel heel erg veel gevraagd van een SBS presentator.

In het rijtje onbeduidende studiogasten vandaag Zjelko Petrovic. Vorige week zat er iemand waarvan ik nu nog niet weet wie dat nu eigenlijk was. Over naar Hijgerige Hans….

“Hey Guus, je wilt zeker graag winnen van Ajax he?”
“Zal ik die anekdote nog eens vertellen?”
Nee Hans, je moet opdonderen. O P D O N D E R E N zeg ik!! WEGWEZEN. NU !! Gelukkig moet ik altijd langdurig kotsen als ik Hans Kraay jr. zie. Als ik met betraande ogen van het gal kotsen terug van de wc kom is hij vaak al weer weg.


Maar goed, als je denkt dat SBS het niet bonter kan maken…. Komt er één of andere gluiperd in beeld die 5 minuten lang 3 zinnen herhaalt. Om kijkers aan te sporen te gaan bellen om het antwoord te geven op een vraag waarop zelfs “Edward” het antwoord weet.

Meteen na het laatste fluitsignaal van de eerste helft zap ik weg, gewaarschuwd door hetgeen een week eerder bij het A.T. gebeurde. De walg, het glijmiddel van vlees, de gluiperige geldzuiger, hij zal gelijk na het laatste fluitsignaal weer in beeld komen. Pas als de tweede helft echt is begonnen ga ik weer naar SBS kijken. Net als in de eerste helft schuift er regelmatig een zin door het beeld met de boodschap toch maar vooral te gaan bellen voor het belspel met die práchtige prijzen…. Zou het nu echt zo zijn dat niemand bij SBS beseft dat praktisch elke voetballiefhebber zich dood ergert aan zoiets ? Ik denk het wel.

Het kan niet op,PSV scoort ook nog 0-1… De commentator zegt weer iets wat niet klopt, Charisteas neemt de bal niet goed aan, onder in beeld komt de zin weer voorbij, er wordt een goal van Ajax afgekeurd, ellende troef.
Maar dan… scoort Ajax 2x, komt er niet te veel blessuretijd bij en met de afstandsbediening in de aanslag druk ik exact in het derde (en laatste) fluitsignaal SBS weg. Ik veer juichend op, dolblij, zwaar opgelucht (in tegenstelling tot de bellers voor het spelletje, die zwaar opgelícht zijn), niet omdat Ajax van PSV heeft gewonnen, maar omdat ik voorlopig weer verlost ben van SBS.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.