Ajax’ nieuwe linksbuiten?

Nou, ik mag dan 41 zijn, maar ik droom inderdaad nog steeds van een voetbalcarriere bij Ajax. Ondanks dat ik er bij daglicht ook daadwerkelijk uit zie als 41 ga ik 27 oktober toch gewoon een poging wagen. Scheerspullen mee en hop met de beentjes. Naar het schijnt zag Seedorf er op zijn achtste ook uit alsof hij 41 was. Dus wie of wat let mij. Wel handig ook voor Jol, ik ben direkt inzetbaar in het eerste. Ook handig, ik ben linksbuiten. Kan Cruijff ook weer tevreden zijn dat er eindelijk weer een klassieke linksbuiten in Ajax 1 staat. Dat ik voor geen meter kan voetballen is jammer, maar dan loopt de rest maar een stapje harder. En anders stellen ze me gewoon alleen op tegen Feyenoord.

Mijn laatste wedstrijd ooit was trouwens 15 jaar geleden tegen een stel Italianen, mooie wedstrijd was dat. Werkte ik nog in een huis voor afkickende drugsverslaafden. Hadden we in Drente een uitwisseling met Italiaanse verslaafden. Gingen we ook een potje voetballen. Stonden we bij rust 6-1 achter. Ik speelde op mijn gewone schoenen en gleed alle kanten op. Na rust kreeg ik een paar voetbalschoenen te leen van iemand die het wel weer leuk geweest vond. Wonnen we alsnog met 10-8 en volgens mij scoorde ik er een stuk of 5 a 6. Eén van die Italianen speelde in een Milan shirt, dus eigenlijk ben ik gewoon de enige Ajacied die in één wedstrijd zes keer scoorde tegen AC Milan. Eigenlijk ben ik net als Frank Rijkaard dus in 1995 gestopt op mijn hoogtepunt nadat ik AC Milan had verslagen. Kortom, dat gaat wel goed komen op 27 oktober.

Ho. Wacht eens even. 14.00? Almere? Dan moet ik goddomme al voor twaalven uit bed! Nou, laat dan maar zitten. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Ajax. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ajax’ nieuwe linksbuiten?

  1. sonofrikus zegt:

    Is dat nou topsportmentaliteit ??

  2. Een 6-1 achterstand tegen een geoliede en gedrogeerde Italiaanse machine na rust ombuigen bedoel je? Ja, denk het wel.
    Ik heb nog even gekeken, maar ik kon er op you tube niks van vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.