“Steve Ignorant plays Crass songs” Live in Vera

De binnenkomst was primadeluxe. Ik hoorde Dead Kennedys en zag (ex)My Mind’s Mine drummer Ype (tevens prominent DK fan) staan. Nadat ik mij samen met Ype enigszins verbaasde over de vrij lege zaal begon de show en was het als bij toverslag opeens precies druk genoeg. Schijnbaar zat iedereen in de kelderbar of stond buiten te roken. Hoe dan ook, opeens was de zaal gevuld met ouwe & jonge punks, motormuizen en ander volk. En nog een ouwe man, netjes gekleed, maar zo dronken als een schip. Wiens dansoptreden even hilarisch als kort was.

Het concert zelf was wat je ervan mocht verwachten , je moet bij reünie concerten altijd de verwachtingen wat temperen (en dat kost me altijd weer moeite), maar dan heb je ook wat. Minpuntje was dat er wel erg weinig van the Feeding of the 5,000 werd gespeeld. Desalniettemin wel fijn terug geschreeuwd bij Do they owe us a living?  (Ik en de rest van het publiek: Cos they do, cos they do, ofcourse they fuckin’ do). En daar wordt een mens uiteraard al vrolijk van, dus so what. De snotty cockney stem van Steve Ignorant was net als zijn wilde punkkapsel opgegeten door de tand des tijds en vervangen door een zwaardere (soms bijna grunt) stem, maar goed, dat hou je toch. Tussen de nummers door een olijk lachende ouwe man, tijdens de nummers een angry old man. Die de felle politieke teksten als vanouds de zaal in spuugde. (Nou ja, bijna als vanouds dus). Steve Ignorant is echter ook geen 18 meer, dus zo nu en dan nam hij even tijd om op adem te komen waarna punkmeisje Beki Straughan de vocalen voor haar rekening nam. Nou ben ik niet zo’n fan van zingende vrouwen (behalve bij Belle & Sebastian, maar de zangeres van B&S bleek bij nader inzien ook geen vrouw maar een man te zijn, tsja…), maar goed, vooruit maar weer. Al met al een fijn avondje punken, maar toch wel jammer dat the Feeding of the 5,000 wat onderbelicht bleef. En dat de kartonnen doos drumsound en dito kale sound van het echte Crass ver te zoeken was, het klonk “te goed”. If you know what i mean.

Erg punk is het niet, maar ik kon direct na afloop door naar mijn werk. Iets na half twaalf was het voorbij, na in totaal ongeveer een uur en een kwartier gespeeld te hebben.

De band van vanavond (met in het midden Steve Ignorant)

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Steve Ignorant plays Crass songs” Live in Vera

 1. Peer zegt:

  1. Klonk nul,nul Crass ( te vette RnR sound)
  2. Beki Straughan was/is zeeer ok!! We luv joe!!!
  3. Met Steve is het goed beer nuttigen (kelderbar althans)
  4. Je hoeft geen hanekam te hebben om te (kunnen) punken
  5. De nieuwe plastieken bekertjes bier (0,25) ~~ veel plezier ermee!

  resumee: Een prima concert maar niet wat ik er van verwacht had (zie Abu blabla)

  sleep well & toedeloe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.