Het Mysterie van de verdwenen planten

Omdat mijn vriend Sonofrikus (die mij trouwens zaterdag mooi in de kou liet zitten bij Grunn-Roda en daardoor voor straf een dolkomische avond miste. Met oa een Groningse uitvoering van kabouter Plop die bij elke Roda goal minuten lang helemaal uit zijn plaat ging met als enige tekst een telkens harder geschreeuwd “HEEEEEY”. Godverdomme, wat heb ik zaterdag gelachen zeg, men was door het dolle heen op de tribune. Bij elke Roda goal ,die volgens het Grunn publiek “meters buitenspel was”, werden ze kwader. En dan blijkt later op Studio Sport dat het geen enkele keer buitenspel was. Ik had er wel een fietspomp voor over gehad om die samenvatting samen met Kabouter Plop te bekijken. Jaar of 55, mooie muts, baardje en allerjezust fanatiek- zit een paar stoelen links van ons om SoR het plaatje even te schetsen). Maar dat terzijde.

Maar Sonofrikus blijkt dus niet te weten dat het gestolen planten mysterie heel geen mysterie meer is (kijk dan bij de reacties op het mysterie van de verdwenen fietspomp). We gaan eerst even terug naar de zomer van 2002. Ik had een paar vette planten achter huis staan. En net toen ze fijn bloeiden werden ze gejat. Voor de niet zo goede verstaander, het gaat hier om wietplanten. Ik had uiteraard loodzwaar de hel in en nam mij voor de daders op te sporen, al moest ik er voor naar de andere kant van de wereld.

En dat moest ik. Ze bleken gestolen te zijn door een Colombiaans drugssyndicaat. Had ik weer. Dus ik een film van Rambo huren om even te zien hoe ik het aan moest pakken. En vervolgens verkleed als eenmansleger naar Colombia om in de jungle op zoek te gaan naar mijn planten en naar de daders. Ik had mijn Dead Kennedys t-shirt van Rambozo the Clown aan gedaan, wisten ze meteen dat het harde shit zou worden.

Dus ik door de jungle op zoek naar die Colombiaanse rotjeugd. Allerlei vies ongedierte zoals vogelspinnen, slangen, dikke vliegen, Ola Toivonen en meer van zulke gore beesten. Werd ik nog aangevallen door een leeuw ook trouwens. Maar dat beest koos eieren voor zijn geld nadat ik hem een trap onder zijn reet had gegeven hem een welgemeend “oprottuh juh” naschreeuwend. Een Abu wiens planten gestolen zijn is nu eenmaal gevaarlijker dan een hongerige leeuw, da’s logisch. Na drie weken door de jungle dwalen was ik er dan eindelijk in geslaagd het kamp van de plantenjatters te vinden. Ik heb de boel daar eerst een tijdje bespied en mijn aanvalsplan vast gesteld. Dat bestond uit het compleet opgefokt en hysterisch schreeuwend iedereen die mij voor de voeten kwam ondersteboven maaien. En zoals verwacht pakte dat vrij goed uit. Die gasten hadden mijn planten al opgerookt en waren dus vrij stoned en traag en stonden me maar wat grijnzend aan te staren. Piece of wietcake dus. Totdat de al sinds 1993 dood gewaande Pablo Escobar opeens te voorschijn kwam. “Wat moet dat jong, met die klereherrie, ik kan godsamme niet eens even rustig een knippertje maken hier”. Dus ik zeg “Wat moet jij nou weer met je domme snor, tik oppe bek hebben jong?”. Haha, die Escobar wist niet hoe gauw hij moest dimmen. Dus ik  uitleggen waarom ik de smoor in had, nou één en al begrip hoor. Al die verhalen over dat die Escobar zo’n minne hond was… niks van geloven. Beste vent. Ik kreeg een paar dikke zakken vol wiet mee als tegemoetkoming en hij verexcuseerde zich uitgebreid voor de streken van die “rotjongens” van hem. Geen kwaad woord naar mij toe dat ik zijn duizendkoppige drugsleger om zeep had geholpen. Snapte hij best. Hij zou het zelf net zo gedaan hebben. “Je zou er akelig en beroerd van worden, van zulks”, nou Pablo Escobar en ik zaten dus duidelijk op één lijn. Ik krijg nog steeds elk jaar een  kerstkaart van Pablo en de lady en ik stuur er zelf ook elk jaar eentje terug. Best een edele jongen dus, die Escobar.

Heb je altijd wel weer volk dat denkt “heb je hem ook weer te zwetsen”. Nou, het is verfilmd en al, dus dan zal het waar zijn lijkt mij! De DVD is verkrijgbaar bij elke videotheek. Ik heb hier ter bewijs nog wel een ouwe filmposter liggen. (Ja, dan zijn ze stil he?!). Volledig DIY trouwens. Zelf -volledig op locatie-  gefilmd, geproduceerd en ook de filmposter zelf gemaakt. Een vette cultfilm en een aanrander eerste klaas! (Peppie & Kokkie spelen trouwens ook een rol, net als Gerrit Dekzeil die Pablo Escobar speelt. En omdat ik in die tijd met mijn rug zat deden Rembo & Rembo de stunts).

Two stolen Weedplants, one fucked up Stoned Soldier…
Abu goes bananas in the Colombian jungle in…RAMBUBAKARI
(Geweldig, ik heb die tekst wel 1000 keer in moeten spreken voor hij er goed op stond in de trailer van de film. Ik schijn die tekst nog steeds elke nacht in mijn slaap te mompelen…)


(Omdat ik bijna weekend heb mogen jullie op de poster klikken en dan zie je de grote versie. Print maar uit en hang um maar in je kamer, ik word niet boos, het mag gewoon van mij).

Trouwens wel echt een te gekke tijd gehad met Peppie, Kokkie, de Rembo’s en Gerrit Dekzeil. Lachen jongen, ik kan er wel een boek over schrijven, die tijd. We zijn nog naar Montreux geweest, waren we genomineerd voor “de nauwe doos van het filmfestival van Montreux”. Die wonnen we niet, maar wel een Gouden Beer in Berlijn en Kokkie had nog een oscar nominatie voor beste bijrol. Ik was echt van plan nog veel meer films te maken, het beviel me namelijk wel. Maar ja, hoe gaat zulks, het is een bealich vol werk, dus dan blijft het er ook al gauw weer bij. Nou ja, ik dacht dat Sonofrikus het verhaal wel kende, maar schijnbaar vertel ik hem al ongeveer 30 jaar alleen maar het verhaal over mijn twee goals bij vv Dokkum c2 – vv Holwerd c2, de kampioenswedstrijd uit 1982. Of 1983. Weet ik niet meer precies.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het Mysterie van de verdwenen planten

  1. sonofrikus zegt:

    Godverdomme, en ik bij Abu elke keer maar weer naar dezelfde godvergeten aflevering zitten kijken van Bolke de Beer waarin Drububu de hazeplak krijgt, terwijl Abu zelf in zulks een spectakel van jewelste heeft meegespeeld.
    Ik kan niet wachten…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.