Pierced Arrows (Dead Moon) in Vera

Vanavond (zondag) speelde Pierced Arrows in Vera. Dat is Dead Moon zonder drummer Andrew. Voor de rest is er niks veranderd. Rammelende old school R&R, de uit duizenden herkenbare stemmen van Fred & Toody, het typische Dead Moon gitaargeluid, zelfs de drums klinken alsof Andrew Loomis nog drumt.
Wat wel verandert is in de loop der jaren is de publieke opkomst. Niet alleen de bandleden worden ouder, ook hun publiek wordt een dagje ouder en is schijnbaar wat minder snel genegen om de warme huiskamer in te ruilen voor een avondje met Fred & Toody (en Kelly). Bij binnenkomst (10 minuten voor geplande aanvang) waren er welgeteld dertien mensen in de grote zaal. Toen P.A. om twintig over tien begon te spelen waren het er rond de 70 schat ik. De eerste keer dat ik Dead Moon zag was het vrijwel uitverkocht.
Maar the times have changed, zo gaat dat schijnbaar.
Wat niet veranderd is is dat PA/DM de Europese tour altijd afsluit in Vera. Daardoor was ook het allerlaatste Dead Moon concert dus in Vera.

Dan de hamvraag: Hadden de thuisblijvers gelijk?
Tuurlijk niet. Pierced Arrows staat net als Dead Moon garant voor een goede avond ongepolijste pure R&R from the Heart. Is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Na een dik uur kwamen ze terug om af te sluiten met 54/40 or Fight, een Dead Moon klassieker. Dus al die ouwe Dead Moon fans kunnen de volgende keer rustig naar Vera gaan als Pierced Arrows er weer speelt. Dead Moon of Pierced Arrows, it’s okay, we love you anyway.

Speciaal voor Ziggy & Zoë, Let it Rain and wash away the Pain….
(De Pierced Arrows concert poster -van een vorig concert- is gemaakt door mijn favoriete Vera Poster ontwerper Willem Kolvoort. Check zijn site voor meer fraais: http://www.willemkolvoort.nl/posters.php )

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Pierced Arrows (Dead Moon) in Vera

  1. Gerbie zegt:

    Ik blijf dus slecht op de hoogte blijkbaar. Ooit Dead Moon twee keer gezien, wist niet dat ze nu onder deze naam speelden.

  2. Pingback: Abubakari gaat naar Vera 2011 | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.