It’s about being a Butthole Surfer

Ha, ik vond nog een R&R panini plaatje achter de computer op mijn werk. Een zeldzame ook nog, die van the Butthole Surfers.

Ik kende de naam, maar niet de muziek toen ik ergens in de tachtiger jaren bij een winkel die artikelen met lichte rookschade verkocht twee LP’s van the Butthole Surfers tegen kwam. “Zal wel punk of hardcore zijn”, bovendien ook niet erg duur, twee gulden vijftig per plaat, dus zo had ik voor vijf piek de eerste twee platen van de Butthole Surfers in huis. Bij beluistering bleek het punk noch hardcore en toch eigenlijk ook weer wel. Het bleek vooral heel erg weirde freakmuziek die mij gelijk prima beviel. Beide platen beschouw ik als klassiekers. Monumenten met dijken van songs zoals Creep in the Cellar en Sea Ferring, de twee nummers die mij op slag een Butthole Surfer maakten. Dus de rest van de platen ook maar eens beluisterd. Rare stuiterend freakende — LSD’ige soundtrack van een door een alien geregisseerde roadmovie gecombineerd met een totaal gestoorde cover van American Woman, freak out. It’s about giving head when you’re six years old, it’s about being an Butthole Surfer it’s about…. Wat mij betreft nimmer geëvenaarde Butthole Surfers klassiekers die ik nog regelmatig, liefst hard en alleen thuis -en er voor het gemak maar even van uitgaand dat de buren het land net even uit zijn- luister. Want geconfronteerd worden met je de eerste twee platen van the Butthole Surfers meezingende buurman-die voor geen meter kan zingen en het vooral van zijn volume moet hebben- dat zou best wel eens heel verkeerd uit kunnen pakken voor mijn op leeftijd verkerende buren.

Psychic…powerless.. Another Man’s sac (1984)
Rembrandtpussyhorse (1986)

Geen officiële clip van “Dum Dum” maar wel eentje waarbij de (pretty bizarre) beelden en de weirde muziek volledig matchen. (Kijk deze video nou maar, hij is echt bijzonder).

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.