Beukorkest 2011 live in Vera, Groningen


Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van grote gezelschappen muzikanten en veel instrumenten op een podium. Dus toog ik gister naar the Legendary Vera Club in Grunn, NL alwaar “Het Beukorkest” het podium bestormde.  Een paar jaar geleden had ik het Beukorkest ook al eens in Vera gezien en dat was een erg te gekke happening. Het Beukorkest is een gelegenheidsformatie bestaande uit 19 man & 3 vrouw. Met onder andere Solex, Urban Dance Squatter DNA,  Johnny Dowd, ex the Ex zanger GW Sok, Truus de Groot (vind ik persoonlijk een erg coole podiumnaam) en zeer vele anderen. 22 muzikanten, (een stuk of?) 20 instrumenten, een bonte mengeling van stijlen en een twee uur durende door enthousiasme gedreven show waarbij je constant oren en ogen te kort komt.

Muzikanten met zeer uiteenlopende achtergronden komen voor een korte periode samen, het Beukorkest laveert tussen freejazz, broken beats, rock, spoken word, trashblues en pop. Soms wel twintig man sterk produceert het orkest een overdonderende muzikale collage met veel ruimte voor improvisatie en dynamiek. Niet de minste vaderlanders hebben al bijgedragen aan het Beukorkest: zoals André Manuel, Johnny Dowd, Def P (Osdorp Posse), Kyteman, G.W. Sok, Jean Marie Aerts, Solex, Gary Lucas (Captain Beefheart). Een aantal zal ook nu van de partij zijn, aangevuld met een handvol anderen.

Een vrij unieke belevenis, vandaar dat het mij verbaasde dat de grote zaal vijf minuten voor aanvang slechts gevuld werd met de gebruikelijke anderhalve man & een paardenkop. (Niet dat er nooit een kop komt kijken in Vera, maar het was al het zoveelste concert waarbij vlak voor aanvang de Grote Zaal vrijwel leeg was). Maar zoals ook gebruikelijk was het een minuut of twintig later bij (daadwerkelijke) aanvang redelijk gevuld, mannetje/vrouwtje of 150 schat ik.

En wat een keurige mensen ook, die Beukorkest leden. Verontschuldigden zich keurig bij een zestal druk door de muziek heen ouwehoerende ouwe wijven (m/v) voor het lef dat ze de hele tijd door hun gebep heen musiceerden.
-“Jij doet toch ICT?”
-“Nee, ik ben een volslagen mongool met een weke paddenkop en een konijnengebit die op die ene mode homo lijkt”.

Nou ja, het mocht de pret verder niet drukken, het is voor sommige mensen nu eenmaal lastig om hun verbale kots twee uur lang voor zich te houden.
Checkt u overigens nadrukkelijk http://www.vera-groningen.nl/photos/beukorkest-1 om het bonte spektakel (met ook buiten het podium veel fraais) in door Abu.com (en Vera) huisfotograaf Peer vastgelegde fotosessie te kunnen bekijken.
De klaar terwijl u wacht T Shirt drukkerij, de broodjespoppenkast, de kunstige aankleding van zaal & podium en natuurlijk de muzikanten.
A Fine Piece of Photo Art by ons eigen Peer. Namelijk.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Beukorkest 2011 live in Vera, Groningen

  1. Peer zegt:

    Beukorkest was , wederom , een enorm fijne belevenis. Dan nu maar weer eens een Andre Manuel met z’n godvergeten Donder Revue ofzo ende nadien wellicht een De Kift met ‘fockin’ Willy Dobbe ass support act — het leven rockt mensen , jawel , het leven rockt! Godverdomme! dit efkes terzijde.

  2. Pingback: Abubakari gaat naar Vera 2011 | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.