Een prettig weekend met Wooden Shjips in Vera en Noorderslag (Heerenveen-Groningen)

Als men mij vroeger vroeg “Wat wil je later worden” dan was mijn antwoord steevast “Kemme geen reet schelen, als de verhouding werken/vrij zijn maar in het voordeel uitvalt van het vrij zijn”. Dus werk ik per week drie nachten en ben ik gemiddeld vier dagen vrij. Al komt dat ook wel eens anders uit. Zo had ik deze week weekend van dinsdag 8.15 t/m zondag 23.45. Inderdaad, een weekend van 6 dagen. Daar gedijt de Abubakari erg goed bij, want elke dag maar werken, daar is de Abubakari niet voor gemaakt. Die is gemaakt voor het entertainen van zichzelf middels oa voetbal en muziek.

Zoals op deze vrolijke zondag de elfde september. Om kwart voor tien uit de veren om om kwart over twaalf in vak 410, rij 17 stoel 13 in het Abe Lenstra stadion plaats te nemen. Daar zag ik dus de Noorderslag, die vooral de eerste helft erg slecht was, maar dat hoort ook een beetje bij beladen duels. Het mocht de pret uiteraard niet drukken, bij een stadionbezoek is de wedstrijd zelf slechts één van de ingrediënten en na rust ging het alsnog los.
Een gelijkspel hoort niet bij beladen duels, dus was ik blij & tevree met de 3-0 zege van it Fean, want dramatiek, daar gaat het om bij beladen duels.
Hoogtepunt was de (onterecht) afgekeurde goal van Oussama Assaïdi. De keeper van Grunn had hij al soepel omspeelt om achter het standbeen langs de bal opwippend binnen te tikken, Assaïdi weet wat de liefhebber graag ziet. Al had hij het fluitje vast al gehoord, maakt niet uit, het gaat om de bedoeling. Osama Assaïdi dé man op 11 september, sa is’t en net oars. 

“Helemaal niets in Groningen” zongen de Fean fans om half drie vanmiddag, maar dat valt reuze mee. “In Grunn altiet wat”, namelijk. Het prettige weekend werd om kwart over tien dan ook afgesloten met het concert van Wooden Shjips in Vera, Groningen.

Wooden Shjips is repeterende psychedelische spacerock, om het maar eens in een hokje te stoppen. De vier WS’s moeten het niet hebben van een wilde rockshow, maar wel van een fijn groovende hallucinerende spacerocktrip met op de muur achter het podium geprojecteerde psychedelica in de vorm van vloeistofdia’s. Kortom, helemaal te gek weetjewel. En te gek was het. Mozes Kriebel.
Twee jaar geleden speelde WS ook in Vera, toen was het vooral vrij kort (40 a 45 minuten). Deze keer was het allemaal net iets vetter en vooral een stuk langer (uur en een kwartier). Dus tel uit je winst. Over tellen gesproken. Maar liefst zes fotografen stonden er deze keer voor het podium foto’s te schieten. En dat was dan exclusief Peer. Volgens anonieme bronnen willen telkens meer mensen huisfotograaf van Abu.com worden. Ja, fuck maar lekker off. Dat is Peer al.
Mooi, is dat ook weer duidelijk.

En zo eindigde een erg prettig weekend. PSV & Twente punten verspeelt, Ajax gewonnen, twee coole concerten (donderdag Beukorkest, zondag Wooden Shjips), een beladen duel live bijgewoond, mijn dochters Ogogo en Lisa zien schitteren op de (door hun zelf bedachte en georganiseerde) playbackshow op het Pleinfeest bij ons achter en (maar daarover later meer) een nieuw lid in de Abubakari familie!
Dat mijn weekend begon met een bezoek aan de tandarts (voor het afmaken van de wortelkanaalbehandeling) van twee en een half uur (!) -niet overdreven, de tandarts kreeg het op een lastige plek zittende gat niet zo 1, 2, 3 dicht- ach, dat was even vervelend, maar ook niet meer dan dat.

Nog tweeëneenhalve nacht, dan heb ik alweer weekend. Deze keer van woensdag 8.15 t/m zondag 23.45. Maar vijf dagen, mij hoor je echter niet klagen, het kan immers niet altijd feest zijn?!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Live in Vera (Concerten), Muziek, Voetbal. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een prettig weekend met Wooden Shjips in Vera en Noorderslag (Heerenveen-Groningen)

  1. Pingback: Abubakari gaat naar Vera 2011 | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.