Amateurvoetbal Rules, Mamio-NWVV (4D)

Vandaag was ABU TV live aanwezig bij de wedstrijd tussen de nummers 8 en 10 van de vierde klasse D, Mamio-NWVV.

Ik had vandaag  in de eerste helft een plekje in de buurt van het uitvak uitgekozen en stond naast een Grunnse Drentse deerne met grote borsten, in een heel rare kleur (een kruising tussen bruin, blond en oranje) geverfd haar met-dat dan weer wel- een heel kek permanentje, een plastic jas en een soort bontvest die de ene fltersigaret met de andere aan stak. Oh ja, ze had ook een enorme zonnebril op. Echt heel erg groot, zelden zo’n enorme zonnebril gezien zeg. Ongelooflijk.
Naast haar stond een man Oost Groningse Drentse verwensingen naar ‘de onzen’ te roepen. De grensrechter (die van hun) showde zijn mooie melkwitte benen nog even en scoorde geile kreetjes van mijn buurvrouw. Het uitvak bestond verder nog uit twee ouwe mannetjes en een paar dikke vrouwen met lang haar in een staart die vooral “Tou nou eem” of “Niks oan de hand scheids” riepen.

Mamio (dat zijn de onzen dus) had de wedstrijd redelijk onder controle, maar de schrik sloeg het stampvolle Sportpark de Parrel om het hart toen iets te frivool goochelend uitverdedigen ietwat verkeerd afliep en Mamio het hoogstandje moest bekopen met een penalty tegen.
En die werd nog benut ook. 0-1.

Uiteraard deed Mamio er gewoon even een schepje bovenop en het stond dan ook in no time alweer 1-1. Vlak voor rust bogen onze Goddelijke Kanaries van Selwerd de achterstand zelfs nog om in een voorsprong! En zo ging Mamio met een verdiende 2-1 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft stond ik bij de (hippe) Suri aanhang van Mamio, vette wietwalm, hele lange dreadlocks, petjes van slangenleer, coole sunglasses, inderdaad, aardig in contrast met het uitvak.

Na rust ontsnapten de onzen eerst twee maal op miraculeuze wijze aan de 2-2. Paal, lat, van de lijn gehaald en voor open doel over (zelfs over de ballenvanger) en daarna nog een soortgelijk rijtje voorkwam de onterechte 2-2. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak, ook een scrimmage en één van de gasten was zo vriendelijk de bal in eigen doel te koppen, 3-1.
Daarna kregen we nog wat onbehouwen schopperij te zien van onze sufgetikte gasten, maar de wedstrijd was gespeeld, Mamio won met 3-1 en blijft daarmee kampioens outsider nummer 1.

Hopen dat het volgende week ook weer droog is en dat VV Groningen dan weer thuis speelt. Maar vooral hopen dat ik de juiste keus gemaakt heb, want op Sportpark Het Noorden was een derby in 5F, Potetos-GVAV Rapiditas. Ik koos echter (puur op gevoel) voor de verzameling Suri’s, Antillianen, Turken en wat witkopp’n oet Grunn van Mamio (Surinaams voor ‘Lappendeken’). Toch wel mijn favoriete club van de 3 local clubs alhier, al was het maar omdat ze in Cambuur outfit spelen.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.