De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween


Zestien reserveringen bij de biep en een wervende tekst van een collega van wie ik het boek uiteindelijk leende. Ik heb het over “De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween” van Jonas Jonasson.
Een grappig boek met twee verhaalllijnen. Het ene speelt in het nu en gaat over de kwieke 100 jarige Allan Karlsson die het bejaardenhuis ontvlucht en zich in een bizar avontuur stort wat begint als hij bij toeval een koffer vol maffiageld in handen krijgt.
Wat volgt is geen snel misdaadverhaal, maar een senior roadtrip waarbij nog meer vreemde ouwe vogels aanhaken en gemoedelijkheid hand in hand gaat met bizarre wendingen.

De andere verhaallijn vertelt het levensverhaal van Allan Karlsson.
En dat is een vrij bizar verhaal. Totaal ongeloofwaardig ook, maar dat mag in dit boek. Al was het maar omdat de schrijver het boek opdraagt aan zijn opa wiens credo is/was “Wie alleen de waarheid vertelt is het niet waard om naar te luisteren”. En dus voert de levenswandel van Allan Karlsson hem door de hele wereld waar hij op de ene na de andere wereldleider stuit die allemaal wel iets denken te hebben aan de man wiens boerenslimheid hem uit de nodige penibele situaties redt. Spanning en humor blijkt hier een goeie combinatie te kunnen vormen.

Een erg grappig verhaal, al is het nu ook weer niet zo dat je regelmatig in een deuk ligt, het is zeg maar een 356 pagina’s lange glimlach. Origineel boek en een aanrader als luchtig tussendoortje.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

  1. Pingback: Lezen Lekker & Gezond, het jaaroverzicht | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.