Amateurvoetbal Rules, de derby VV Groningen-VV Potetos


El Supér Clássico der vijfde klasse F District Noord annex de derby van Sportpark Het Noorden dus.
Normaal gesproken eindigen derby’s en wedstrijden waar je veel van verwacht in 0-0 (of 1-1 als je geluk hebt), maar dat is in het betaald voetbal. In de vijfde klasse F krijg je gewoon het spektakelstuk waar je je op verheugd had.
Al om half 1 trapte VVG de wedstrijd af onder het toeziend oog van ongeveer 20 dolenthousiaste  toeschouwers.
VVG opende furieus en dat leidde al na twee minuten tot een mooie aanval, een strakke voorzet en een fijne binnentikker, 1-0.
De openingsfase was voor VVG, maar Potetos kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd, halverwege de eerste helft viel dan ook de 1-1. Het spel golfde op en neer, kansen over en weer maar het was opnieuw Potetos wat scoorde, 1-2, tevens de ruststand.
Na rust -het toeschouwersaantal was inmiddels verdubbeld- ging VVG uiteraard op jacht naar de gelijkmaker. Het zette Potetos ook daadwerkelijk onder druk, maar kwam niet tot grote kansen. Uit één van de Potetos uitvallen werd het zelfs 1-3 en de vorentscheidung leek dah.
Ware het niet dat VVG vrij vlot de anschlusstreffer binnen schoot, 2-3, waarna het uitzinnige publiek er nog maar eens goed voor ging staan. Potetos kreeg daarna een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar de snelle rechtsbuiten zag de volledig vrij staande spits over het hoofd (of hij zag hem wel, maar wilde het zelf doen) en verprutste de kans. Gevolg was dat het slotoffensief van VVG nog succes had, 5 minuten voor tijd viel de verdiende 3-3. Een derby zonder winnaar is echter niks en dat vonden ze bij Potetos ook. Zij scoorden vlak voor tijd met een fraai diagonaal schot de 3-4! Het leidde tot een recordaantal GVD’s en Jezus Kristussen van de kant van VVG en tot een heel uitvak vol blije postbodes.
De nummer 14 van VVG  deed deze keer niet mee. Hij beperkte zich tot (assistent) coachen en had na afloop de analyse al klaar: “We zaten er niet dicht genoeg op, lieten hun middenveld te veel spelen en keken te vaak van een afstandje toe zonder in te grijpen. Totaal onnodig dat we dit verliezen”.

Nummer 14 (in het duel tegen Wagenborger Boys wat VVG met 10-0 won) en technisch adviseur geeft aanwijzingen tijdens VVG-Potetos 

Al met al weer een heerlijk spektakel en een bevestiging van de leus “Amateurvoetbal Rules”.
Volgende week Potetos-Appingedam, de nummer 3 vs de nummer 2. Een must win voor Potetos gezien de 5 verliespunten die Potetos ten opzichte van Appingedam heeft. Al zou het natuurlijk kunnen dat Appingedam vandaag punten heeft verspeeld, waarmee het gat nog maar twee of drie punten is*. Laten we het hopen! Overigens speelt ook Mamio volgende week weer thuis, tegen Sleen, dus dat wordt weer een onmogelijke keuze. (Al neig ik toch wel naar Potetos-Appingedam).
* Appingedam won wel, nummer 2 Neptunia ging met 2-1 onderuit bij WVV (de ouwe club van Jan Mulder). De stand bovenin is nu (met volgend weekend Potetos-Appingedam):

Celebrities:
Wie spotten wij daar op Sportpark Het Noorden?
De trainer van Potetos bleek niemand minder dan Kees Jansma, verder zoals gezegd Surf A’s drummer Robert van der Heide (al weet ik niet zeker of dat Robert wel echt is), en ook Phillip Cocu (grensrechter bij Potetos) spotte ik op slechts enkele meters bij me vandaan. Maar de grootste verrassing was toch wel dat op veld 2 bij VVK 3-Groen Geel 6 niemand minder dan Dennis Bergkamp stond te vlaggen (voor Groen Geel). In die wedstrijd trouwens heel veel Jan van Halst klonen. En een rode kaart voor iemand van Groen Geel (die inderdaad ook op Jan van Halst leek). Maar dat terzijde.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.