2011 – Plaatjes draaien met Abubakari de Vries

Mijn Rekkert Player

Plaat van het jaar:

Fergus & Geronimo – Unlearn
Song van het jaar:

 Ook (weer) FANTASTISCH!
The Spits – V (en Kill the Kool ook, maar dat is een plaat met singles, ep’s etc. uit 2010)

Vet & Cool:
Moon Duo-Mazes + Horror Tour EP
Wooden Shjips- West
“Wooden Shjips is repeterende psychedelische spacerock, om het maar eens in een hokje te stoppen”.

Vroeger was alles beter:
Dwarves-Born again with…
Gepresenteerd als “beste sinds Blood Guts & Pussy”. Het zal wel. Ik vind het -sinds hun come back- nog steeds te glad en blijf gewoon het ouwere werk draaien.
Black Keys-El Camino
Je plaat vernoemen naar een nummer van God-Ween-Satan is altijd goed. De nieuwe Black Keys plaat heb ik twee keer gehoord en ik vrees voor the Black Keys dat het daar ook bij blijft. De evolutie naar “grote band” betekend ook dat de rauwe randjes er nu echt helemaal af zijn. Jammer, want ik vind het nu niet veel bijzonders meer. Sterker nog, ik dacht na luisterbeurt 1 “Wat een kutplaat zeg”. En bij de tweede luisterbeurt heb ik na 4 nummers wat anders op gezet.
Ty Segall-Goodbye Bread
Band met een aantal geweldige nummers en ook wat nummers waar ik niks aan vind. De geweldige nummers staan vooral op de vorige plaat. Deze is niet slecht, maar de vorige is veel beter.
Crystal Antlers- Two Sided Mirror
Van energieke door orgel gedreven band naar slaapverwekkend en saai. Derde plaat.
Verwijderen? Ja/Nee

En verder nog…

Bon Iver-Bon Iver
“For Emma, Forever Ago” beschouw ik als een klassieker. Wát een prachtige plaat! En dan komt de opvolger. Die mij nog niet bij de strot heeft, maar die ik ook (nog steeds niet) heel vaak heb gedraaid. Geen idee of het ooit nog helemaal goed gaat komen, maar zo’n klassieker als de vorige is het zeker niet, want die had mij na minder luisterbeurten al wel bij de strot.
Maar ook dit is best weer een mooie plaat, maar het blijft altijd lastig een opvolger voor een absoluut meesterwerk te maken.

And you will know us by the Trail of Dead- TAO OF DEAD
Met Worlds Apart sloeg ToD in 2003 een andere weg in. Een mooie weg, want ik vind dat een geweldige plaat. Met de platen die daarna kwamen is ook niks mis, maar echt veel toevoegen doet het ook niet. Tao of Dead is een leuke plaat. Maar ik denk dat als ik in 2012 ToD opzet ik voor Worlds Apart of één van de vroegere platen kies.

Spinvis-Tot ziens Justine Keller
Bejubeld & gelauwerd, de nieuwe Spinvis. Wat mij betreft gaat het verder waar het na de eerste plaat ophield. Die eerste plaat vind ik ook wel mooi, dus ook deze zet ik op zijn tijd wel eens op. Op de eerste is Astronaut mijn favoriet, hier is het laatste nummer mijn absolute favoriet. Jammer dat Spinvis dat nivo niet een hele plaat vol houdt. Dan was het niet “mooi” maar “briljant” geweest.

Black Lips-Arabia Mountain
Ik hou wel van een potje 60’s rock/trash. Maar toch. Ondanks het wervende promopraatje van Pino, die verwachtte dat dit wel een Abu muziekje zou zijn… Ik heb ze de kans meer dan eens gegeven, maar het blijft mij niet veel doen. Ik heb geloof ik in het verleden wel andere platen van ze geluisterd, die vond ik dan wel beter of wel okay, ik weet het eigenlijk niet meer precies. Al die bands met “Black” in de naam ook…

The Men-Leave Home
Ben ik nog niet helemaal over uit. Spelen begin 2012 in Vera, dus binnenkort maar weer eens luisteren, weet ik gelijk of the Men een blijver zijn of dat het um niet wordt.

En dan zijn er vast nog een zootje platen uit 2011 die ik pas in 2012 (of nog later) ontdek. En platen die ik geluisterd heb en vrij vlot in de prullenbak heb gegooid. En platen die ik hier gewoon vergeten ben.

En platen die ik nog moet downloaden (Tom Waits bijvoorbeeld! Vanne week eerst maar eens even tsjekken. Tom Wacht wel, dus dat treft dan weer).
En “vanne week” dat was dus dinsdag. Na één luisterbeurt (meer heb ik nu eenmaal niet nodig) heb ik het al gehoord. Prima plaat, maar “de beste Tom Waits plaat in jaren” is geloof ik weer gewoon het gebruikelijke platenzaakpraatje. Net als bij The Dwarves die “terug gingen naar de tijd van Blood Guts & Pussy”. Of bij elke nieuwe plaat van Neil Young, Lou Reed of Sonic Youth, die “eindelijk weer klinken als in hun hoogtijdagen”. Yeah right.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

13 reacties op 2011 – Plaatjes draaien met Abubakari de Vries

 1. Peer zegt:

  Om een bietje Metal toe te voegen , alhier mijn , in ongetopte volgorde en waarschijnlijk de helft vergeten , lijstje voor 2011. Bang yer Head hippies!

  — Autopsy
  — WITTR
  — Origin
  — Burzum
  — Cianide
  — Vomitory
  — Decapitated
  — Vader
  — Pentagram

  sambal bij :

  Harde Koren / Punk : Heartless – Hell is other people

  Stonert : Red Fang – Murder the Mountain

  Punk / Pop: Royal Headache – idem

  Punkrock : The Energy – Get Split

  Levenslied : De Buurvrouw – Zatte Piemels Zeggen Mij Niets

  euhhh , dit moet em dan wel ongeveer zijn dan dus..

 2. Peer zegt:

  was deze fijne bende dan nog efkes vergeten … 10.000x excuus hier voor

 3. Peer zegt:

  vorige bende was dan dus Atomic Suplex , mag in iedere garage een deuntje komen spelen lijkt mij zo. Ook nog in den aanbieding ; wat prima bot gebeuk in het mid-tempi territorioem ; een Black Tusk –>

 4. Peer zegt:

  ok , het benne kut-opnamens maar deez hier enorm fijne bende heeft volgens mij imho toch wel een der fijnste punk plaatjes van 2011 gemaakt. mag ik U allen voorstellen : Heavy Times!!

 5. Peer zegt:

  en voor alle ( uiteraard dik in orde ) poezenliefhebbers , een ietwat Pete enzo :

 6. Peer zegt:

  sommige fijne nummerkes kun je niet genoeg promoten — zelfs niet zo een fijn voetjebal blog – niet waar

 7. Peer zegt:

  en voor enige zeer fijne punk pop draaien wij de hand ook niet voor om hoor — wel neen zeg!

 8. Peer zegt:

  ongetwijvelt staat deez hier enorm coole bende + filmpie nog ergens oppe Abu z’n bloggie — wtf , we draaien em nogmaals en zekers niet voor het laatst 🙂

  oh ja , deze Duutse bende dan mogen aanschouwen inne Zolder tijdens Grunn Eurisonic

 9. Peer zegt:

  euhh , bedoelde deze dan dus

 10. Peer zegt:

  voor het algeheel slapen gaan ; een fijne peuk + Electric Wizard. een puike nachtrust is redelijk gegarrandeerd zeg maar. dag bloemetjes , dag bijtjes – tot de volgende keer.

 11. Peer zegt:

  huh? wat nu dan? Placebo? maar jazekers! een dik in orde alternatief voor al Uwen Punk & Metal geraas. tekstuweel ( lastrig woord ) zeer okidokie , muziekaal ( niet zo’n lastig woord ) ook prima in orde. to much gay-isch? Ik zal Uwen nootjes persoonlijk ff komen kraken. ps; this is no hooligan alert and nothing personal.

 12. Peer zegt:

  nogmaals 1 tot de macht 14 excuus : een ietwat beetje bos ontdekken onder invloed van een klein glaasje prik & Belinda sigaaretje. weest gewaarschuwd want deez brute beelden wenst deez Uber-Regering niet zo maar abonnement / down – ( niet het syndroom ) load – loos over hunne ( vette – belangen -bank ) rekening te laten gaan.

  voor alle belangen vertrengelaars :

 13. Peer zegt:

  maar , snotdikkemens , ben deeltje dos nog helemaal vergeten ~~ tada – komptie –>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.