Een sprookje

Er was eens een tergend lelijk meisje wat geboren werd in de stinkende achterbuurt van een middelgrote gore bruinbewalmde industriestad. Om haar verjaardag te vieren had haar vader bij de Aldi een tray bier gekocht en er ook nog wat te vreten bij gehaald.
De lelijke Heks uit Helwegen kwam ook langs en die sprak een vloek over het meisje uit omdat er gekookte eieren op tafel stonden. En die stinken.

Jaren later liep het meisje door de gore industriestad, omdat ze heel dun haar had had ze van dat nephaar in laten planten. Met van die rare krulletjes.  Ze woog ruim 150 kilo en stonk naar ouwe urine. Haar gezicht leek sprekend op dat van Horst Hrubesch, de Duitse spits van HSV uit de 80’s die “das Ungeheuer (het monster)” genoemd werd. Door de vloek van de Heks van Helwegen liep ze mank en had ze aambeien the size of Texas. Of wacht. Dat zijn wel heel grote aambeien. Nou ja, whatever.

Een paar straten verder reed de moddervette Chocoprins van de Beukelaar op zijn doorgezakte Shetland pony door de wijk. Op zoek naar geile wijfe of naar iets te roken. Of allebei. Hij vloekte, rochelde en hoestte wat longenhaché op en donderde van zijn pony. Want de Chocoprins van de Beukelaar was ladderzat. Om tien uur ‘S Morgens al. Hij had al anderhalve fles sherry achter de knopen. Hij stond net te braken toen het tergend lelijke meisje aan kwam lopen.

Het tergend lelijke meisje had ook verrot slechte ogen. Ze kon nog geen koe van een zebra onderscheiden, al kwam dat ook doordat ze zo onnozel was. De Chocoprins begon een onsamenhangend verhaal op te hangen over beestjes die uit zijn poriën te voorschijn kwamen en sneed met een scherp mes gaten in zijn arm om de beestjes onder zijn vel vandaan te kunnen halen. Het tergend lelijke meisje bedacht zich niet en pakte de Chocoprins op zijn bek. Dat was romantiek, liefde op het eerste gezicht.

Eerst hoopte ze nog dat het Chocomelk was, maar het was wel degelijk braaksel. Maar het tergend lelijke meisje had al een paar dagen niks gegeten en honger maakt rauwe bonen zoet. De Chocoprins was nog steeds wat misselijk, maar nu hij de goedkope sherry en het blik hondenvoer wat hij als ontbijt had genuttigd kwijt was voelde hij zich al een stuk beter. Hij vroeg het lelijke meisje of ze met hem wilde trouwen. En dat vond het lelijke meisje wel best. Ze had verder toch niks te doen.

Ze trouwden op een woensdagochtend, want dan was het gratis. Haar vader en zijn moeder kregen ruzie en er ontstond een massale vechtpartij waarbij de helft van de gasten de dood vond. De rest van de gasten waren zo ver heen dat ze er niks van hadden gemerkt. Ze sliepen of lagen out in het toilet.

Negen maanden later werd er een klein Chocoprinsje geboren. Omdat het tergend lelijke meisje elke dag een pakje zware shag rookte en de vieze smaak wegspoelde met spiritus was het Chocoprinsje mismaakt. Hij had maar één armpje, een waterhoofd en bruin gelige vlekken over zijn hele lichaam. En een viezig baardje.
Hij rookte al op zijn vierde en viel een jaar later in slaap terwijl hij lag te roken. Het huis brandde af en ze verbranden allemaal levend.

De vloek van de Heks uit Helwegen bleek echter ongedaan gemaakt te kunnen worden met vuur. Het tergend lelijke meisje, de Chocoprins en hun idiote misbaksel waren samengesmolten en één klein chocoprinsje geworden. De vloek was doorbroken en het kleine chocoprinsje kreeg een muziekprogramma bij de Tros.

En ze leefden nog lang en ongelukkig.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een sprookje

  1. Uncle E zegt:

    Hey Abu! better late than never but still I wish you a very happy birthday! Although it was yesterday I hope you had a nice day and a great party this Saturday! enjoy! mit fischbrötchen….

    http://www.der4stern.de/news/news.php?action=fullnews&id=23

    scroll down to find a picture of Horst Hrubesch

    Da Uncle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s