Amateurvoetbal Rules, mooie namen


Afgelopen weekend was het feest in huize Abu, twee verjaardagen, zaterdag kinderfeest en zondag het grote mensen feest. En dus was het pokkeweer, want ik ging toch niet naar een wedstrijd. Nou was er ook niet veel voetbal trouwens, maar dan nog.
De local clubs in Grunn Noord waren allemaal vrij, dus lag mijn focus op VV Dokkum-Anjum, de derby van Dongeradeel. En “De nummer 11 (Dokkum) tegen de nummer 12”.
Ik las dat Dokkum in de eerste helft heel veel kansen om zeep hielp en slechts op 1-0 stond toen men aan de thee ging.  En dat Anjum na rust beter in de wedstrijd kwam en 1-1 scoorde. Dokkum slaagde er niet in drie punten te pakken om afstand te nemen van de twaalfde plaats die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent. Het bleef namelijk bij 1-1.

Wat mij in de wedstrijdverslagen van Anjum altijd opvalt zijn de geweldige namen. In Anjum hebben jongetjes niet van die even lelijke als gladplastic namen als Justin, Wesley, Melvin, Patrick of Rodney. Bij Anjum voetbalt Pope Bauke Holwerda. Hij speelt samen met Brant Schaap. En met Sip Jaap Bos en met Wiebe Wessel Bos. Met Ytse Eise Kloosterman, Jelle Jaap Stiemsma, Oane Koree en Klaas Visser. En natuurlijk Jelle Visser.
Qua oudFriesche namen is het bij Dokkum (uit de grote stad) dan wel behelpen. Minne Zijlstra, Joeke Vellema en (vooruit) Sjoerd Jan Westra, daar moeten we ons bij Dokkum tevreden mee stellen. Al loopt bij Dokkum dan wel weer Djev Mesic rond. Maar dat is dan weer niet oudFriesch maar meer neo Slavisch. Ook mooi natuurlijk, maar het is geen Pope Bauke Holwerda.

Over mooie namen gesproken, volgend weekend De Goddelijke Kanaries tegen de Vogels op Sportpark de Parrel. Mamio dus thuis tegen de Vogels in een stadsderby. De Vogels staan dertiende (en daarmee één na laatste) met 6 punten minder dan nummer 9 Mamio.
Een week later gaat Mamio op bezoek bij Helpman, de ploeg die laatste staat. De komende twee duels krijgt Mamio dus de kans de tweede seizoenshelft vrij zorgeloos uit te kunnen spelen. Maar dan zou er dus eigenlijk wel twee keer gewonnen moeten worden. Om te beginnen zaterdag tegen de Vogels. Uit won Mamio op de eerste speeldag met 5-3  en na drie thuisnederlagen op rij wordt het ook wel weer eens tijd voor een Mamio zege op de Parrel. En wat mij betreft met dezelfde cijfers als in de uitwedstrijd! Hup Mamio!
Nog wat mooie (maar van een geheel andere orde dan de Pope Bauke namen út Anjum) namen van de Goddelijke Kanaries van Selwerd tot slot? Komen ze.
Miguel Edison. Jarvis Bernardus. Ivan Felida. Can Gun. Clifton Marcus. Wicky Tewari.
En de mooiste; Joppa Ivos.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.