Fruitblik op week 3 (of 4, tel zelf maar even)

Terug van even weg geweest, de fruitblik. Oftewel; Wat kunt u déze week zoal verwachten op het vetste cultblog aan deze zijde van de grens met Friesland? Ik heb alweer zoveel klaar staan en in de planning dat het weer een ouderwetse daily dose week wordt in plaats van om de twee á drie dagen een bijdrage.

Zo heb ik (hetgeen ook de reden was dat ik s Nachts op mijn werk niet vooruit werkte aan mijn weblog) in 2012 al een enorm dik boek gelezen (887 bladzijden) en daarvan heb ik ook al een verslag (geen 887 bladzijden) klaar liggen. Zou ook best volgende week kunnen komen, maar dat zien we dan wel weer.

Verder natuurlijk voetbal. De Klassieker komt er aan. De tijd dat ik als een dolle allerlei foto’s van ouwe klassiekers plaatste zijn voorbij omdat het bloglandschap bedreigt wordt door menselijke aasgieren. Advocaten en/of fotografen die internet/blogs afstruinen om te kijken of ze nog een nietsvermoedende hobbyist voor de rechter kunnen slepen of kunnen verplichten 900 euro voor een foto te betalen die ik op internet bij Google afbeeldingen vond of uit mijn plakboeken scande. Met dat soort lager dan lage verdorven holtorren is de lol er gauw af, en daar zit ik niet op te wachten, dus plaats ik enkel nog Panini’s en zelfgemaakte foto’s. 
En dat treft, want gottegot, wat ben ik weer op een goudmijn gestuit wat Panini betreft. Op weg naar Feyenoord-Ajax zag u al de tribute to Ernst Happel, een echte held. Ook al klaar staat een Cruijff gerelateerde bijdrage met …. JAWEL! Een eigengemaakte Panini van Cruijff omdat die Druijff te veel geld vroeg aan Panini en daarom ontbrak in Panini 82 & 83. Jopie mailde mij deze week echter “Het enige wie ik dus spijt van heb is dat ik dus niet in panini 82 & 83 sta, maar da’s logisch”. Dus dan maak ik wel een plaatje en verzin er een praatje bij.
Daarnaast vond ik op internet ook nog een stapel Ajax 2011/12 Panini plaatjes. Had één of andere Karl Heinz op internet laten liggen (kosten 1,99 per plaatje) en toen hij gisternacht even niet keek heb ik al zijn plaatjes mee gejat. Deze of (een) volgende week dus Ajax Panini 2011/12. En ik vond ook nog andere plaatjes, maar daarover ooit en dus later wel meer. Oh ja, zelf Panini plaatjes maken is ook best leuk. Wist ik al dankzij de R&R Panini serie die hier vorig jaar te zien was, maar dankzij het Cruijff plaatje knutselen weet ik het nog zekerderder. Dus in de nabije toekomst wellicht ook wel weer wat zelfgemaakte Panini’s. En ook en zeker meer uit de rubriek Panini Legendes. Ik heb de Marco van Basten collectie inmiddels uitgebreid met wat ook op internet gevonden plaatjes, dat belooft ook wat. En tenslotte ligt de Oranje WK 78 selectie (23 stuks, waarvan volgens mij de helft helemaal niet mee deed op dat WK) ook al klaar. Waarbij het uiteraard weer op Abubakari de Vries aan kwam om de enige Nederlander die in een WK finale een veldgoal scoorde te eren met een meer dan verdiend plaatje.
Een heuse Oosterparker die door Panini in twee instanties wat dat WK volledig over het hoofd werd gezien. Terwijl we het hier niet over iemand van het postuur Wesley Sneijder hebben, maar over een ouderwetse lange kopsterke spits. Maar daarover later meer.

———————————————
Verder nog een gouwe ouwe van het duo Bertus & Tinus. En als ik de term “winterhit” laat vallen weet Sono Freakus al over welke vette hit ik het heb. Ik zou zeggen “smeert de keel maar”, want ik heb een e-mail van Ali B. gekregen of wij (Bertus/Sono Freakus en ik/Tinus) onze winterhit in “Ali B. op volle toeren” in een nieuw jasje willen steken. En ik heb ja gezegd. Ik beloof niks, maar de kans is klein dat iemand daarna ooit nog iets van zowel de Tros als Ali B. hoort. Bertus, nimstou de smienk en de emmers bloed even met?

En dan is er natuurlijk nog “Amateurvoetbal rules”. Als het niet (hard) regent vanuit “de voliére aka Sportpark de Parrel” waar de Goddelijke Kanaries van  Mamio, Selwerd de Vogels uit het Stadspark treffen.
En mocht het ongenadig kutweer zijn (maar dat is het nooit op Amateurvoetbal rules dagen) gewoon vanuit de studio aan de Hanging Tree Laan.

En dan ga ik ook nog vloeken op het feit dat de NOS schaatsen uit gaat zenden op de zender waar normaal twee series te zien zijn die ik volg. En als de BRT dan ook dwars gaat doen dan weet u genoeg, de rapen zijn gaar. Overigens inclusief vette tv tip. Want zo ben ik dan ook wel weer.

Maar het belangrijkste van deze week vind plaats buiten deze site. Eén van de belangrijkste mensen uit mijn leven wordt donderdag negen jaar. Afgelopen weekend al vast wat feest gevierd, zowel mijn eigen als alvast een voorproefje op haar verjaardag, maar één van de belangrijkste mensen op deze aard verdient minimaal drie dagen feest. Mensen van acht hebben nog echt ontzettend zin in hun verjaardag, dus dat belooft wat. Het feestmenu is al besteld: Bakte aarpels, kibbeling bij de visboer die bij de Albert Heijn staat, rauwkost en als toetje (hopelijk, maar dat zal wel goed komen) vla flip. Verlaat ik u allen met de nummer 1 hit van 26 januari 2003, My Girl van Otis Redding.
En die klinkt voor mijn enige echte oudste dochter, paardenconnaisseur, allesweter, schetenlater, poep & pies humor liefhebber, grapjesmaker, lief meisje, fantast, graaglezer, voorlatenlezer, treuzelkont, zwemkampioentje, zus van Ogogo, stiekem nog even lezen en als ze betrapt wordt en eigenlijk al lang had moeten slapen niet schijnheilig of stiekem doen maar zowel vrolijk als lekker & gezond onverstoorbaar verder lezen… Mijn lieve lieve lieve schatje, My Girl. I got sunshine on a cloudy day, Lisa.

Plug it in Otis!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Fruitblikken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Fruitblik op week 3 (of 4, tel zelf maar even)

  1. Sono Freakus zegt:

    Ik ben helemaal voorbereid inclusief berenklauwen, nijptangen, blinddoeken, scheermesjes, zoutzuur, hamers, spijkerbed, CD van RHCP, vlugzout, vishaken, grote haken aan ketting en een poster van Patty Brard samen met Peter Heerschop…..
    Ook fijn dat we onze grote winterhit nogmaals voor een groot publiek ten gehore kunnen brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.