Schaatsen op TV

Ik volg op zondag momenteel twee series. Beide op Nederland 3. Het gaat hier om Homeland en (vooral, want wát een geweldige serie!) Breaking Bad. Komende zondag echter geen Breaking Bad en ook geen Homeland. Want er is schaatsen op TV.
En dan niet het EK of WK allround (al hoeft dat van mij ook niet live op tv, een korte samenvatting om 4 uur ’s Nachts volstaat wat mij betreft). Nee, het WK sprint. En aangezien de NOS werkelijk elke schaatswedstrijd live uit denkt te moeten zenden is het zondag weer raak. Er hoeft maar iemand een ijsco te bestellen of de NOS zend het live uit.
Ik bedoel, schaatsen, wie kijkt daar nou naar? Dan moet je wel heel erg met jezelf in de knoop liggen. Kutsport. Heel Nederland loopt te GVD’en omdat Breaking Bad niet komt, maar trekt de NOS zich daar wat van aan? Niks hoor. Zie je Mart Smeets weer met zijn rare trui met één of andere roodwangschildpad uit de oertijd van het schaatsen, zo’n karpatenkop, verweerd van het in barre kou kilometers lang uitsloven. Alle aders in zijn gezicht hebben al lang gezegd “zoek het maar uit, met je domme schaatsen” en zijn geknapt. Rare rode kop krijg je dan. En daar zit Mart dan naast in zijn trui. Harakiri Hatsjimitso tegen Blagoj Istatov aan te kondigen. Vier idioten met doodgevroren hersencellen kijken en de rest van het land vervloekt de NOS. Met hun rot schaatsen. Idiote sport. Ik kan het niet eens. En daar ben ik blij om ja! En trots boof&dien.

En nu we toch bezig zijn… Op de Belg zonden ze op vrijdag ook altijd coole series uit. The Killing, Pushing Daisies, True Blood en een paar jaar geleden in de herhaling Twin Peaks bijvoorbeeld. Canvas was daarmee wel een favoriete zender in Huize Abu. Maar wat hebben die domme Belgen in hun oneindige onnozelheid besloten? Om die series in het vervolg op woensdag uit te zenden. En op woensdag zendt de Belg vrij vaak voetbal uit, vervallen de series continu. Wat voor SBS6 medewerker bedenkt nou zoiets?
En ondertussen maar raar opkijken dat de halve mensheid series download op megaupload. Dat is alleen maar omdat al die mensen zo’n hekel aan schaatsen hebben.

Voor de zes mensen die Breaking Bad niet al lang gedownload hebben: Het gaat over een wat saaie leraar die kanker heeft en nog ongeveer 18 maanden te leven. Hij wil wat geld achterlaten voor zijn gezin en dat is de start van een dubbelleven. Hij is scheikundeleraar en gaat ongelooflijk sterke crystal meth produceren samen met een drop out oud leerling van hem. En oh ja, zijn zwager werkt bij de DEA. Het doet mij wel wat aan de Coen Brothers denken. daar belanden “gewone mensen” ook wel eens in het criminele circuit en dan blijkt dat het nog best lastig is om je van een lijk te ontdoen. Of om zaken te doen met een volkomen doorgeflipte psychopaat die je meth voor je verkoopt. En nog veel meer onaangename verrassingen. Al blijkt de oud leraar scheikunde vrij inventief in het oplossen van de problemen. Nou ja, retecoole serie dus.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

2 reacties op Schaatsen op TV

  1. P zegt:

    m’n meel wordt geweigerd — weird

    maar wat ik wou zeggen , we gaan weer lekker schaatsen dit weekend! Kutman, een WKaatje, lekker hoor. plaatje daar bij? dik in orde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.