Amateurvoetbal Rules: GSAVV Forward – vv de Vogels (3C)

Morgen waarschijnlijk even naar de Stad Groninger derby GSAVV Forward-de Vogels (3C). Forward vecht tegen degradatie, de Vogels staan tweede.

En wat een goed idee bleek dat te zijn. Forward-de Vogels was een heuse thriller. Zonnetje er bij, plekje tussen beide dug outs ter hoogte van de middenlijn, altijd goed voor veel geschreeuw, gevloek en fanatisme.

En ook qua voetbal viel er genoeg te beleven. Binnen het half uur was er al vijf keer gescoord om maar eens iets te noemen. De Vogels openden na 7 minuten de score,  tien minuten later was het de beurt aan Forward, 1-1. In de 25′ minuut namen de Vogels wederom de leiding, maar na geknoei in de Vogels defensie stond het al snel (28′) weer gelijk. En weer twee minuten later stond het zelfs 3-2 voor Forward. Helaas bleven beide teams niet in dat tempo door scoren, 9-6 is tenslotte best een aardige uitslag…
Wel werd de rechtsback van de Vogels geslachtofferd en nog voor rust door Vogels trainer Henk de Koe naar de kant gehaald. Waar hij zijn fraaie traptechniek toonde door een kratje Extran vol op zijn slof te nemen. Waarna hij richting kleedkamers stampvoette.

Tweede helft
Forward leek op rozen te zitten toen de snelle en behendige, maar vooral erg heetgebakerde, rechtsbuiten van de Vogels na ongeveer een uur rood kreeg en helemaal toen de Vogels in de 80′ minuut met 9 man verder moesten na een harde tackle. Daarvoor (en ook daarna) kansen over en weer. De Vogels slaagden er ook in ondertal in Forward op eigen helft vast te zetten. Forward op zijn beurt was een aantal malen gevaarlijk uit de counter. Doelpunten bleven evenwel uit.
Tot in de 91′ minuut. Een vrije Vogel trap werd  de 16 ingepompt, kwam bij de tweede paal terecht en werd binnen gekopt! De Vogels met 9 tegen 11 zowaar nog op 3-3! 
In de resterende blessuretijd kreeg ook de keeper van Forward nog rood (hands buiten de 16) waardoor het duel eindigde met 10 tegen 9. Beide ploegen kregen nog een kans, maar het bleef bij 3-3. Zes goals, drie rode kaarten, veel emotie op en rond het veld, lekker weer, alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag!

Forward-de Vogels 3-3 (3-2)
7′ 0-1       
17′ 1-1  
25′ 1-2
28′ 2-2
30′ 3-2
63 ‘ + 76’ Rood voor een Vogel
90+1′ 3-3
90+2′ Rood voor de Forward keeper

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules: GSAVV Forward – vv de Vogels (3C)

  1. Pingback: Amateurvoetbal Rules: Zaterdag 5F Potetos – Damacota | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.