Mark Lanegan live in de Oosterpoort, Groningen (28/02/12)

En toen was het zover, Mark Lanegan in de Oosterpoort. Met de leden van Creature with the Atom Brain als begeleidingsband. Het begin was gelijk geweldig, de raspende zware shag vocalen van Lanegan, een lekker orgeltje er bij, veel nummers van Bubblegum en de betere nummers van Blues Funeral. Het laatste half uur vond ik iets minder. De in mijn oren wat mindere (en te lange) nummers van Blues Funeral en wat teveel nummers in hetzelfde tempo. Daar had gewoon even Driving Death Valley en Burning Jacob’s Ladder tussen gemoeten, dan was het een perfect concert geweest. Sowieso jammer dat die twee nummers niet gespeeld werden, daar het mijn favoriete Lanegan songs zijn. Staat tegenover dat Hit the City (en Gravediggers Song ook) wel voorbij kwamen. En dat de afsluiter dan wel weer Metamphetamine Blues was! En dat een mens niet alles kan hebben en dat ik bekend sta als iemand die gauw tevreden is. Dus.
Uiteindelijk dik anderhalf uur gespeeld, ook prima in orde en daarna ging een goedgemutste Mark nog even plaatjes en cd’s signeren.
Rest mij nog te melden dat de DJ een slechte timing had. R&R all night (and Party every Day) pas te draaien als beide leden van de Kiss Army al naar huis zijn. Maar goed, kniesoor die daar op let. Mooi avondje met, in het kader van Leuk & Gezellig, ook nog wat bekenden uit Friesland & Grunn inda house.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.