Amateurvoetbal Rules: Fruitblikken op Buh Kwiek-Berlikum en ABU SPORT Live bij VV Groningen-Meeden (5F)

Ik ga er zelf niet heen (ik kijk wel uit), maar omdat dit weekend de Dokkumer Derby weer een mooi stuk dichterbij kan komen (en omdat ticketservice PES5 de eerste sympathieke Buh Kwakker uit de clubhistorie is) is het degradatieduel Buh Kwiek-Beltsum wedstrijd van de week bij ABU SPORT. Tevens een mooie gelegenheid om het al lang in de planning clipje van it Dockumer Lokaeltsje te maken en op You Tube te zetten. Want wat is You Tube nou zonder een paar nummers van ’t Dockumer Lokaelstje? Piemelsjen & Spoekeko. Nou, mar efen danse niet juh? 

9  ONT 16 4 6 6 18 26 – 31     
10  Minnertsga 14 3 5 6 14 14 – 25     
11  SDS 15 4 2 9 14 18 – 40     
12  Fean ’58 ’t 14 3 3 8 12 24 – 37     
13  SC Berlikum……… 14 3 2 9 11 26 – 43      
14  Be Quick Dokkum 16 2 3 11 9 14 – 36   

Zaterdag is het do or die voor Buh Kwiek, de walgelijkste club van het noord oostelijk halfrond, ja zelfs nu de dan weer wel sympathieke PES5 er speelt. Maar die is naar verluid zo goed als rond met de ware helden van het Noord Oostelijk halfrond, VV Dokkum, dus ook om PES5 hoeft Buh Kwiek niet te winnen.

Normaal gesproken interesseert dat hele Buh Kwiek natuurlijk helemaal niemand, maar mocht BK degraderen dan komen ze volgend seizoen bij VV Dokkum in de derde klasse B terecht. Omdat Dokkum tot 2000 een zondagclub was en BQ altijd al op zaterdag speelde zouden we dan de primeur van de Dokkumer Derby krijgen. En dus is Buh Kwiek-Beltsum nu wel interessant, want als BK zaterdag niet wint dan zijn ze al zo’n beetje gedegradeerd. Een zege(n) voor de voetbalsport en eigenlijk gewoon voor de hele wereld want Buh Kwiek staat voor alles wat slecht is aan deze wereld. Zoals gekookte eieren, vis die erg stinkt, grote mensen die kleine kinderen slaan, fietsendieven en Ali B.

In Berlikum werd het 3-3. Buh Kwiek gaf een 0-2 voorsprong weg, kwam wederom op voorsprong (2-3) om de zege in de laatste minuut alsnog uit handen te geven (  :D ).

De eerste en enige sympathieke Buh Kwieker ooit zegt er het volgende over:

Citaat

Pes5 exclusief bij  Abubakari Sport:

By BQ gjit it inderdaad striemin. Wy fuotbalje echt net slecht en do mast ek net die rare ferslagen fan Minnertsgea lieuwe. Wat een antifuotballers. Se kamen pas nei de 70e minuut wer op us helte, maar stean’n doe al wol mei 1-0 foar ut in frije traap. Wy kenne trouwens ek alle clichés wol ut de kast loeke, maar at wy sneon net van Beltsum winne, dan binne wy gewoan it bokje. Sa simpel is it. Fuotbal is immers (nee net Lex) nog steeds in spultsje fan waat de measte goals makket, die wint.

 

(Vertaling):
Dat hij nog nooit zo’n slechte ploeg als Buh Kwiek gezien heeft en dat als ze zaterdag verliezen ze “het bokje zijn” en dat hij erg baalt dat hij mijn advies (om bij Dokkum te gaan voetballen ipv bij Buh Kwiek) in de wind heeft geslagen, want dat die gasten van Buh Kwiek behalve dat ze waardeloos voetballen ook nog eens vreselijk stinken.

Mijn verwachting is dat Buh Kwiek enkel en alleen door de aanwezigheid van PES5 de laatste strohalm pakt en dat ze zaterdag met 1-0 winnen. Hetgeen natuurlijk gewoon uitstel van executie zal zijn, want er uit vliegen zullen ze!
Uiteraard hoop ik dat Beltsum wint, 1-5 lijkt me wel een prima uitslag.

Zelf ga ik trouwens naar VV Groningen-Maiden in 5F. VVG staat tweede, Meeden zesde.
1  Appingedam ……14 12 2 0 38 48 – 14        
2  Groningen VV …15 9 3 3 30 60 – 31         
3  Neptunia ……….13 9 1 3 28 33 – 12         
4  Potetos …………..15 9 1 5 28 48 – 29 

VV Groningen is dan wel weer de club met de meeste goals voor in 5F. De thuiswedstrijden eindigden tot nu toe in 6-2/7-0/10-0/3-4/3-1/2-2/5-3. Gemiddeld dus bijna zeven goals per thuiswedstrijd. Dus dat zal wel goed komen. De rest van de locals spelen allemaal uit. Mede 5F’er Potetos gaat op bezoek bij nummer 5 GVAV Rapiditas, Mamio (4D) gaat na 7 nederlagen op rij punten proberen te pakken bij het 1 punt en 1 plaats lager staande NWVV. VVK (4C) speelt een middenmoot duel bij Veendam 1894 (de nummer 6 vs de nr 8) en de koploper van 2J, the Knickerbockers, spelen uit tegen nummer 10 Zuidlaren. De meest fantastische amateurclub ooit, VV Dokkum, moet op bezoek bij Stiens. Die staan twaalfde, Dokkum staat tiende.  
Zondag speelt Forward thuis tegen BNC, de nummer 12 van 3c. Bij winst zet Forward een flinke stap richting lijfsbehoud. En de zondagmiddagploeg van VVK  speelt uit tegen Haulerwijk. Dat is de strijd tussen de nummers 10 & 12 van 4B.

Checkt later weer voor de update (dwz uitslagen etc.)

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.