Fruitblik op het voetbalweekend en op wat er deze week nog meer te voorschijn komt op Abu.com

Net vijf dagen vrij geweest, na twee nachten werken straks om 8.15 alweer weekend tot zondag 23.45. Wat een leven! Volop vrije tijd en wat moet ik daar mee doen? Nou, van alles! 

ABU TV
Op Abu TV deze week de slotaflevering van ‘Homeland’, een spannende serie op de zondagavond. Verder heb ik op Marktplaats nog een paar series gekocht, seizoen 6 van Dexter bijvoorbeeld. En ook de zombie serie ‘The Walking Dead’. Seizoen 1 & 2!

Kort gezegd: een serie over een groepje overlevers van een Zombie apocalypse, schijnt een erg te gekke serie te zijn. En dan heb ik ook nog “Weeds” (seizoen 1,2 en 3) van mijn DVD collega geleend. Daarvan zijn vorige week al een aantal afleveringen op ABU TV geweest.
Gaat over een vrouw wiens man plotseling doodvalt bij het joggen. Om haar luxe leven in een goede buurt vol te kunnen houden gaat ze wiet dealen. Drama & comedy, goed verhaal en op zijn tijd ook wel grappig. Mede door haar tienjarige zoontje die na de dood van zijn vader ietwat weird gedrag is gaan vertonen.

 Eerst een fijne stick roken en dan Weeds kijken. Een prima combi.
Verder is Omroep Maxim weer begonnen (donderdag op 3, uur of 11)
en heb ik weer twee maanden gratis Eredivisie Live.
Kortom, ‘Hey, er is een bal op de TV’!

Deze week op ABU.com
Ik had zowaar twee zaterdagen op rij mensen aan de deur die mij het woord van God kwamen brengen. En daar heb ik een tweedelige bijdrage over geschreven. God is tijdloos en altijd actueel, dus het zou ook best kunnen dat die verhalen pas in een volgende week tevoorschijn komen.
Wel deze week: mijn bespreking van deel 2&3 van de familiekroniek van mijn verse favoriete schrijver Erik ‘de Belg maar niet Gerets’ Vlaminck.
En wellicht komt er nog een aap uit mijn mouw of schud ik er nog iets anders uit.
En uiteraard weer lekker veel voetbal!

VOETBAL
Helaas begint het voetbal pas als de rest van de wereld ook weer weekend heeft. En dan speelt ook nog iedereen tegelijk thuis. Zaterdag om half drie trappen zowel Mamio, Potetos, VVK als the Knickerbockers af. Dat wordt dus weer kiezen. Tussen Mamio en VVK deze keer.
 
VVK speelt thuis tegen de Pelikanen (die trouwens niet uit dierentuin Emmen komen maar uit Appingedam). VVK heeft nog twee inhaalwedstrijden te goed en zou, mochten ze die akllebei winnen, op twee punten van de koploper kunnen komen te staan. Maar dat is later pas, geen idee ook wanneer die inhaalwedstrijden zijn. Wel dat het twee keer een uitwedstrijd betreft, want VVK speelt op kunstgras en daar wordt niet veel afgelast.
 Zaterdag komt de club op bezoek die één plekje lager staat. De winnaar mag titelaspiraties blijven koesteren, de verliezer zal waarschijnlijk afhaken in de titelstrijd in 4c.

Mamio speelt tegen CSVC, de nummer 3 uit 4D. Mamio moet nog één plek stijgen om nacompetitie (of erger) te ontlopen. Concurrent de Vogels spelen uit tegen de nummer 2, Zweeloo thuis tegen koploper Groen Geel. Bij winst kan Mamio dus weer goede zaken doen als de nummers 1 & 2 hun plicht niet verzaken. Na zeven nederlagen op rij is Mamio inmiddels weer 3 duels op rij ongeslagen.


Zwaar klote dat ik tussen twee prachtige affiches moet kiezen. Wat dat betreft ben ik wel voorstander van het Eredivisie Live model. Mamio om 14.00 aftrappen, VVK om 16.00. Kan ik na VVK-de Pelikaan trouwens gelijk door naar de Euroborg, want ik heb een kaartje weten te bemachtigen voor Noorderslag, Grunn-it Fean dus.
Maar het wordt dus óf Mamio óf VVK. Maar wel zeker: Grunn-it Fean!
In mijn FC Groningen seizoenkaart tijd (2000-2011) één van mijn favoriete wedstrijden als zijnde Fries en stadjer en ook liefhebber van beladen duels. De rivaliteit is naar het schijnt wat minder hevig dan het wel geweest is, maar het blijft toch een speciale pot.
Waar ABU SPORT uiteraard uitgebreid op fruit gaat blikken. Van beide clubs heb ik een prominente fan bereid gevonden zijn licht op deze kraker te laten schijnen. En zelf blik ik ook terug en kijk ik vooruit op deze wedstrijd. Dat alles later deze week, donderdag of zo.
En Ajax natuurlijk. dat speelt tegen Heracles. ABU SPORT gaat terug naar 1986. Cruijff is trainer, Bosman & van Basten de topschutters.

Een mooie week, ik heb er nu al zin in.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Boeken, Fruitblikken, Tillevisie, Voetbal en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Fruitblik op het voetbalweekend en op wat er deze week nog meer te voorschijn komt op Abu.com

  1. 1986, prachtig seizoen. Ik was er bij toen het 1-8 werd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.