Amateurvoetbal Rules: Mamio-CSVC + VVK-de Pelikanen (UPDATE)

Na een half uur was het al volledig duidelijk, na rust maar naar het Noorden voor de tweede helft van VVK-de Pelikanen, de subtopper in 4C. Mamio was aanvallend vrij onmachtig en achterin was het gatenkaas. Defensief gestuntel (keeper wil de bal onderscheppen, verdediger schiet de bal voor zijn handen vandaan voor de voeten van een CSVC’er) leidt in de 19′ minuut tot 0-1. Vier minuten later is het 0-2 en na een half uur zelfs al 0-3. In de 36′ minuut ook nog een penalty voor CSVC en 0-4.
Dus in de rust vlug & lenig van de Parrel naar Het Noorden gefietst.

Op het Noorden speelde VVK tegen de Pelikanen. Inzet: mee blijven doen om de titel of (vrij waarschijnlijk) afhaken. Navraag leerde dat het nog 0-0 stond. Een veld verderop speelde Potetos tegen Wildervank en daarwas het al binnen de minuut raak. Voor Wildervank. VVK en de Pelikanen maakten er ondertussen een harde wedstrijd van. De Pelikanen de betere ploeg, meer voetbal waar VVK veel voor de lukrake lange bal koos. Het spel lag veelvuldig stil na overtredingen die een blessurebehandeling tot gevolg hadden. Daardoor richtte ik de blik soms even op Potetos-Wildervank en zo zag ik Wildervank in het eerste kwartier nog twee keer scoren.
Ik had ondertussen gekozen voor een plekje tussen de Pelikanen in het uitvak. Wind in de rug, kop in de zon. En grote verontwaardiging toen de scheidsrechter geen penalty gaf nadat de VVK keeper in de 16 een doorgebroken Pelikaan leek te vloeren. Ook ik dacht aan rood en strafschop, maar laten we het er maar op houden dat de scheidsrechter er dichter bij stond. Het voetbal werd er niet beter op, de spanning wel groter, evenals de irritatie binnen de lijnen. Een fel meelevend uitvak viel een minuut of twintig volledig stil.
Vrije trap voor VVK net buiten de 16, via de handen van de keeper en de onderkant van de lat vloog ie binnen, 1-0 voor VVK. Tegen de verhouding in, maar dat mocht de VVK pret uiteraard niet drukken. In de slotfase drongen de Pelikanen nog aan, waren diep in blessuretijd bij een scrimmage dicht bijde 1-1, maar het werd geen half ei maar een lege dop voor de Pelikanen. Dolle vreugde bij VVK wat  in de race blijft. In de wetenschap dat als je ook je slechte wedstrijden wint je kampioen wordt.

Ook nog even aan een toeschouwer bij Potetos-Wildervank gevraagd wat daar de uitslag was, 2-3. Als ik mij niet vergis heeft Potetos dus een 2-0 voorsprong weg gegeven in het eerste kwartier na rust.

Slecht nieuws uit Dokkum waar VV Dokkum verrassend met 1-2 verliest van VIOD en verzuimt zich (zo goed als) veilig te spelen. Dokkum staat nu tiende, zes punten voor op VIOD wat twaalfde staat. De nummer 12 in 3B speelt nacompetitie, de
nummers 13 & 14 degraderen rechtstreeks. Bij winst had Dokkum dus een gat van 12 punten geslagen. Mooi kut dus.

Voor de rest van de uitslagen (inclusief de eindstand van Mamio-CSVC) verwijs ik u naar de later te plaatsen update met alle uitslagen van de locals en (vooruit) ook Buh Kwiek.
2I: Buh Kwiek speelde de derby uit tegen Broekster Boys. (2-1 voor Broekster Boys)
2J Koploper Knickerbockers speelde ook een derby, thuis tegen Lycurgus (wat de laatste 5 duels allen verloor). (5-0 voor TKB)
In 4D dus Mamio-CSVC. Zou Mamio er nog 4 of 5 gemaakt hebben? Vast niet, want ze hadden vrij weinig in te brengen in de eerste helft. (nee dus, uitslag 0-5 niks gemist. De concurrentie onderin verloor ok, dus wat dat betreft is de schade niet groter geworden).
5F: Potetos dus met 2-3 van Wildervank verloren. Grote vraag in 5F is echter “heeft VV Groningen zijn indrukwekkende zegereeks voort kunnen zetten?”. Dat moest uit bij Damacato gebeuren. (Damacota-VVG 1-4. Helaas wonnen Appingedam en Neptunia ook). Volgende week trouwens de derby VVG-Potetos! Ook Mamio speelt dan weer thuis (tegen nr. 6 Haulerwijkse Boys) en ook VVK (tegen nr. 13 TEO) en the Knickerbockers (tegen nr. 11 VHK) spelen thuis. Wederom volop keus dus.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.