De Ronde Bal, FC Groningen-SC Heerenveen + Ajax-Heracles 6-0 + Amateurvoetbal Rules, VVK-Oosterparkers (zo. 4B)

Het kan verkeren, iets minder dan twee maanden geleden had ik het (na Ajax-Utrecht) helemaal gehad met dit seizoen uit de hel. En opeens… gaat het draaien en wint Ajax acht keer op rij en staan ze weer eerste.
Mooiste van dit weekend: De terugkeer van Goalbeenn Zegedoelpuntzoon aka Kolbeinn Sigthórsson. Met dank aan Smokin’ Gun Tattoo Theo!
Nou ja, eigenlijk vind ik de heroverde koppositie nog mooier. Niet meer afhankelijk, maar alles in eigen hand. Houden zo en kampioen worden!

Eerder die middag….
Om 14.00 toch ook nog maar even naar Sportpark Het Noorden gefietst. Met de derby VVK-Oosterparkers een mooi affiche daar. Twee ploegen in degradatiezorgen. En Oosterparkers (13 punten, VVK had er 18) had al 95 goals tegen, dus dat kon nooit in 0-0 eindigen. In het programmaboekje las ik dat het het 100ste treffen tussen VVK en Oosterparkers was, dus het was ook nog een historische wedstrijd.
In de eerste helft liet Oosterparkers vooral zien waarom ze zo laag staan. VVK had een veldoverwicht maar speelde dat vrij slecht uit. Het leidde tot wat kansjes, maar meer ook niet. Tot de 30ste minuut. Vrije trap op een meter of 25 van het Oosterparkers doel.
Boem…van richting verandert en 1-0 voor VVK. “Weer zo’n klot’ngoal” aldus de Oosterparkers trainer.
Oosterparkers werd zelden of nooit gevaarlijk, mede dankzij de kruising tussen Henny Meijer en Rydell Poepon die daar in de spits hobbelde. Traag en onhandig. De gelijkenis met Meijer en Poepon was dus vooral qua uiterlijk.
Achterin heften ze constant buitenspel op, hetgeen volgens een Oosterparkersfan ook de 95 tegentreffers verklaart. Omdat ook VVK voor rust regelmatig ruzie met de bal had werd er niet erg van geprofiteerd. Best apart trouwens, want over het algemeen zijn donkere spelers wel vrij handig met de bal. (Bij VVK spelen 8 a 9 AfroGroningers, veel meer dan bij Suri club Mamio trouwens). Maar goed, het waaide hard, kunstgras, de gedachten bij Ajax (oh nee, dat was ik) en meer van zulks. Toen ik VVK laatst tegen de nummer 3 THOR zag spelen vond ik ze beter spelen (al verloren ze toen paradoxaal genoeg met 0-5. Maar dat was dan ook geflatteerd).

Rust 1-0 en in de kantine op Eredivisie Live een stukje Ajax kijken en de 1-0 van Theo Janssen mee pikken.

In de tweede helft werd het vlot 2-0 door een fris ingevallen VVK’er, hele mooie goal, hard diagonaal schot in de verre hoek. Niet lang daarna besloot ik om de tweede helft van Ajax-Heracles thuis te gaan kijken, daar deze degradatiederby wel zo’n beetje gespeeld was. Thuis gekomen had Ajax nét 2-0 gemaakt. En daarna vlogen er nog 4 in. Goede middag dus, zeker toen AZ ook nog twee punten achter had gelaten in Arnhem.
VVK-Oosterparkers bleek in 4-1 te zijn geeindigd (in de laatste 4 minuten vielen nog 3 treffers) waardoor Oosterparkers nu 99 tegentreffers heeft en VVK weer wat lucht in de degradatiestrijd. Ook Forward boekte trouwens een belangrijke zege. Uit bij Gruno won Forward met 0-3. Dat was ook wel heel hard nodig, want Forward staat er niet best voor.

Een dag eerder dus nog naar Grunn-it Fean geweest. Fryslan boppe met twee vingers in de neus en rustig achterover leunend. Groningen komt creativiteit te kort, Heerenveen was dodelijk efficiënt. Al vraag ik mij af waarom Heerenveen niet gewoon wat langer gas geeft. Zodra ze even aanzetten werden ze gelijk levensgevaarlijk. Nu hadden ze nog geluk dat Grunn zijn enige echte goeie kans in de tweede helft miste waardoor het achterover leunen/wachten op een counterke verder zonder gevolgen bleef.
Nou ja, een winnende coach heeft altijd gelijk, dus laat Ron Jans maar schuiven. Over 9 dagen SC Heerenveen-Ajax, de twee clubs met de minste nederlagen tegenover elkaar (beide 4x verloren). , In Heerenveen houden ze van traditie, 1-5 dan maar weer.
Omdat in alle stadions in Nederland alleen sfeer is als de thuisclub het goed doet was het qua sfeer vrij tam. Veel verder dan het even obligate als afgezaagde “Alle Friezen zijn homo” kwam de Z-side niet. En ze zongen iets over niet springen. Of juist wel springen. Dat soort kleuterspelletjes ben ik al een tijdje ontgroeit, dus dat wie niet springt een Fries is zal dan wel kloppen.
Qua wedstrijd was het wel aardig. Mede omdat de dodelijke counter waarmee de wedstrijd in het slot viel pas in de 85′ minuut viel bleef het nog lang spannend. Verder een mooie plek op de bovenste rij eerste ring (rij 16, ongeveer ter hoogte van de middenlijn, maar dan iets richting Z Side). Met een relaxete opa naast me die met zijn kleindochter naar het voetbal was. Leuke avond al met al.
Qua prognose zat ik er zelf vrij dicht bij (3-0 voor Groningen), maar mijn beide gastschrijvers zaten er zelfs nog dichter bij (PES5 1-2/erka 0-3).
Over een maand weer, dan naar Groningen-NAC op woensdagavond.
Hopelijk de avond dat Ajax kampioen wordt thuis tegen VVV en Groningen de punten nog nodig ten behoeve van de achtste plaats/UEFA Cup Play Offs. In elk geval in goed gezelschap, want abu.com celeb Sono Frikus gaat dan mee. Maar goed, dat duurt allemaal nog even.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.