Live in Vera, the Hanson Brothers


The Hanson Brothers, dat zijn de vijftigers van NoMeansNo die een IJshockey toneelstukje onder begeleiding van Ramones achtige tunes (Puckrock dus) doen.
En gister deed dat gekkenhuis Vera weer eens aan. Vier IJshockeypunks, twee scheidsrechters die de boel nauwlettend in de gaten houden, Tommy de Reatarded Hanson die tussen de nummers door hele verhalen probeert te houden maar die telkens vlot gemaand wordt wantoetreefoor te schreeuwen als aftrap van een nieuwe kraker, wilde achtervolgingen over het podium en door de zaal en heel veel enthousiasme. En humor om te lachen. En strakke 1,2,3,4 punk.

Met deze keer een (niet geplande) bijrol voor een dronken Duitser. Die stond vooraan bij het podium zijn beugelflessen leeg te gooien op de zanger van the Hanson Brothers. En die was het na drie keer zat. “Yeah Fuck it” gromde hij, sprong van het podium en duwde de Dronken Duitser met zachte hand de zaal uit. Soort van powerplay zeg maar. Daarna ging het feest weer vrolijk verder en in één van de drie toegiften kwam ook de gebruikelijke Ramones medley voorbij.

Toen ik na afloop nog even de (Vera) krant mee wilde nemen bleek de dronken Duitser alle krantjes uit de bak gehaald te hebben en buiten op straat te hebben gegooid waarna hij daar ook maar weer een fles Grolsch overheen had gegooid. Je vraagt je af hoe zo’n kraut ooit dronken wordt als hij al het bier constant ergens overheen gooit…

Hoe dan ook, een mooie start van de muzikale tweedaagse, vanavond namelijk Motorpsycho in Vera! En er zijn nog (enkele) kaarten.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Live in Vera, the Hanson Brothers

  1. Peer zegt:

    Waarlijk een puike Puck n Roll show!! geheel andere koek: Motorpsycho! daarentegen ook niet te versmaden en derhalve zal uwen trouwe Abu.com fotograaf verslag doen van het gebeuren.
    Meen zelfs dat er nog enige kaartjes te verkrijgen zijn …. dus zou ik zeggen : haast uwen aardappelreet richting Vera! aanvang 21:30 — deuren openen zich om 20:30

  2. Mark zegt:

    Ik hoop dat je mooie foto’s hebt gemaakt, Peer. Ik ben nl. voor het eerst van m’n leven niet naar een optreden van Motorpsycho gegaan. Couldn’t be bothered. Ik ben fan-af. Boehoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.