Amateurvoetbal Rules: VV Groningen – Wildervank (5F)

VV Groningen kun je met gemak “een ploeg in vorm” noemen. De laatste nederlaag was op 12 november van het vorige jaar en sindsdien werden negen van de tien duels gewonnen. Vaak ook nog met dikke cijfers. Zo werd sportparkgenoot Potetos vorige week met 6-1 verslagen. En de vorige twee duels die ik van VVG zag eindigden in 10-1 en (ook) 6-1.

Vandaag speelde VVG thuis tegen de laatste ploeg die van VVG wist te winnen, Wildervank (die 8ste staan in 5F). Uit verloor VVG met 4-3. Vandaag was het begin weer des VVG’s; Een zeer vlotte 1-0 werd snel gevolgd door de 2-0 (een fraai afstandsschot in de bovenhoek). Kortom, het beloofde weer een eenzijdig doelpuntenfestijn en een makkelijke zege te worden. Maar VVG leek er in het vervolg van de eerste helft wat te makkelijk over te denken en kreeg in de 15′ minuut de rekening al gepresenteerd, een fraaie volley betekende de anschlusstreffer. Het bracht de scherpte bij VVG niet terug en Wildervank slaagde er in beter in de wedstrijd te komen en een aantal kansen te creeëren.
Ook VVG bleef zijn kansen krijgen, maar de 2-2 hing nadrukkelijker in de lucht dan de 3-1. Toch leek VVG de rust met een voorsprong te halen. Maar in de laatste tellen van de eerste helft werd het toch nog 2-2. Jay van VVG probeerde de bal met de borst uit het doel te houden, dat mislukte, hij werkte hem ongelukkig genoeg in zijn eigen doel en zo stond het dus toch nog 2-2. Verdiend, dat dan weer wel. 

Na alweer een goal van VVG.

In de tweede helft was de concentratie terug en zette VVG Wildervank weer vast op eigen helft. Na zeven minuten beging één der Wildervankers een duwfout in de 16, penalty. Bij VVG loopt een dubbelganger van Arjen Robben in het veld, Andy heet hij. Qua uiterlijk lijkt Robben wel wat op Andy, maar qua strafschoppen benutten kan Robben nog wat van Andy leren. Waar Arjen woensdag in de topper Borussia-Bayern bij een 1-0 achterstand miste schoot Andy vanmiddag beheerst raak, 3-2. VVG bleef vrolijk door combineren en meer goals leek slechts een kwestie van tijd. En dat bleek, rond het uur vielen de 4-2 en de 5-2. Daarna liet VVG de teugels weer vieren en kreeg ook Wildervank weer wat kansen. Wildervank schoot tegen de binnenkant paal en de rebound leek een zekere treffer te zijn daar de bal nog slechts in het lege doel geplaatst hoefde te worden. De bal werd echter hoog over geschoten. Toen VVG het in de 80′ minuut nog één keer voordeed en 6-2 maakte leek het toch wel definitief beslist. Maar daar dachten ze bij Wildervank anders over. Vrij vlot na de 6-2 scoorden ze 6-3, nog steeds niks aan de hand voor VVG. Maar toen het in de 88′ 6-4 en in de 90′ 6-5 werd volgde nog een blessuretijd waarin VVG zowaar nog op moest passen. Dat deden ze en zo werd de 6-5 over de streep getrokken en mag VVG weer 3 punten bijschrijven na de achtste zege op rij. Volgende week de topper uit tegen nummer 2 Neptunia. Het verschil is 1 punt in het voordeel van Neptunia. Hoe het exact zit qua promotie weet ik niet, wel dat alleen de kampioen (Appingedam heeft 8 punten voorsprong op VVG, edit: na vanmiddag nog 6) rechtstreeks promoveert. Het lijkt er dus op dat VVG via de nacompetitie promotie af zal moeten dwingen. Of zou het toch nog kunnen? (Zie hieronder bij “het rondje langs de velden).

VVG-Wildervank 6-5 (2-2) 2′ 1-0  9′ 2-0  15′ 2-1  45′ 2-2   52′ 3-2 (pen.)  61′ 4-2  65′ 5-2  80′ 6-2 83′ 6-3  88′ 6-4  90′ 6-5

Later uiteraard weer het rondje langs de velden. Dan antwoord op de vraag of Potetos uit bij koploper Appingedam sportparkgenoot VVG een handje heeft kunnen helpen. En natuurlijk vraagt iedereen zich af hoe Mamio zich uit bij nummer 4 Sleen herstelt van de desastreuze nederlaag van vorige week. En of VVK zich handhaaft in de top van 4C door de nummer laatst Ezinge te verslaan of dat de 4-0 nederlaag in het inhaalduel tegen Godlinze doordavert. VV  Dokkum moest op bezoek bij AVC (de nummer 9 vs de nummer 8 van 3C) en uiteraard wensen we dat gallige Buh Kwiek Dokkum een dikke nederlaag toe, want met de opmars van die lelijkerds in het achterhoofd lijkt het zicht op de Dokkumer Derby in het volgende seizoen te verbleken. En da’s niet de bedoeling!

De eerste resultaten/antwoorden zijn binnen. (Met nog vier duels te gaan voordat de reguliere competitie er op zit).
* 3B VV Dokkum won uit bij AVC met 1-2 en boekte zijn derde zege op rij. Dokkum doet het sowieso goed in 2012, van de laatste 8 duels werden er 6 gewonnen.
4C VVK won uit met 0-3 bij Ezinge. Koploper Gronitas won ook, maar nummer 2 VVS verloor thuis van Poolster. VVK is nu tweede op 2 punten van Gronitas.
2I Buh Kwiek verloor thuis met 1-3 van ONT. De concurrentie profiteerde maar half (of eigenlijk maar een derde) en speelde gelijk. Zodat de schade (helaas) meevalt. 5F: Potetos wist te verrassen door een punt te pakken bij koploper Appingedam. 2-2. Het gat tussen VVG en Appingedam is daarmee nog 6 punten. En op 28 april is het VVG-Appingedam. VVG speelt de komende twee duels dus tegen de nummers 1 & 2. Cruciale wedstrijden met het oog op de laatste titelkans. Temeer daar Appingedam ook nog bezoek krijgt van Neptunia. Alle topwedstrijden zitten in 5F op een rijtje, dus wie weet wat er nog mogelijk is voor VVG.  En nee, ik zal het voornamelijk uit fanatieke FC Groningen fans bestaande VVG niet vergelijken met die club die in de eredivisie ook een fraaie inhaalrace met de koppositie bekroonde 🙂 .
4D: Mamio stuntte uit bij nummer 4 Sleen! Een 1-2 zege en Mamio zowaar op een veilige tiende plaats. Op doelsaldo weliswaar. Volgende week de kans om nummer 12 Veenhuizen thuis in een rechtstreeks duel op 4 punten te zetten.
2J: In 2J volgende week de topper Knickerbockers-Noordscheschut. De nummer 1 (tKB) tegen de nummer 2 (Nss). Als Knickerbockers vandaag had gewonnen hadden ze volgende week kampioen kunnen worden in die topper. Dat lukte echter niet, tKB speelde 0-0. Noordscheschut won. Het verschil is nu nog 5 punten. En dat is net te weinig om volgende week de titel binnen te kunnen halen (omdat daarna nog 3 wedstrijden volgen). Wel een mooi affiche, maar dat is Mamio-Veenhuizen ook. Dat wordt weer een lastige keuze. Al zie ik nu dat Mamio om half 3 aftrapt en tKB-Noordscheschut pas om 15.30! Dan weet ik genoeg! Dat wordt dus een dubbele dosis Amateurvoetbal Rules volgende week! Leuk man!

Overigens kwam ik net de periodestanden in de diverse klasses tegen. Blijkt VV Dokkum koploper te zijn in de derde periode! VV Groningen trouwens ook en VVK (zat.) ook!
Zul je straks zien dat Bh Kwiek degradeert en dat Dokkum promoveert… (Mijn zegen hebben ze, daar niet van).

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.