Amateurvoetbal Rules: Mamio-Groen Geel (4D)


D-Day voor Groen Geel, zij konden kampioen worden. En  zoals Appingedam vorige week volledig uitgelopen was voor de topper VVG-Appingedamn, zo was heel Groen Geel uitgelopen om hun club kampioen te zien worden bij Mamio. Een bont gezelschap overigens, zo spotte ik een Groene en een Gele Teletubbie, een man met een bovenstuk van een kikkerpak en ook nog iemand met een clownspruik. En oh ja, de belachelijkste was die gast met dat te kleine baseball capje boven op zijn hoofd, maar dat bleek bij nader inzien ‘mode’ te zijn. Het betekende in elk geval een record recette voor Mamio (entree 1 euro, vrije zit/staanplaatsen). Dus misschien kan Mamio zich nu weer op de transfermarkt begeven.
Groen Geel scoort er dit seizoen flink op los (94 doelpunten in 24 duels). De uitwedstrijd tussen Groen Geel en Mamio eindigde in 5-2 voor Groen Geel.

De wedstrijd:
Afgelopen dinsdag mislukte poging 1 om kampioen te worden, Groen Geel verloor toen thuis verrassend met 1-3 van Haulerwijkse Boys, maar vandaag was al vrij snel duidelijk dat het deze keer wel zou lukken. Groen Geel zette Mamio vanaf het begin vast op eigen helft en dat leverde na zes minuten al de 0-1 op. Mamio speelde in de eerste helft aanvallend helemaal niks klaar, Groen Geel schoot er na 25 minuten nog eentje in, 0-2. Bij Mamio ging het allemaal in een laag tempo en dat in combinatie met veel slordigheden. Groen Geel zat dus in een zetel op weg naar de titel.

Na rust duurde het ook weer zes minuten eer GG scoorde(0-3), Mamio deed in de tweede helft aanvallend wat meer van zich spreken, had ook een keer dikke pech toen een fraaie lob op de paal eindigde, maar Mamio mocht vooral blij zijn dat GG nogal slordig met de kansen omsprong. Tot de 76′ minuut, want toen was het binnen vijf minuten 3x raak en 0-6. Groen Geel vond het toen ook wel best, de zesde was de 100ste competitiegoal van dit seizoen, waardoor Groen Geel in stijl kampioen is geworden. Groen Geel kampioen (en gefeliciteerd) en een zeer slap Mamio schiet zichzelf nadrukkelijk in de voet door zo dik te verliezen terwijl het doelsaldo nog wel eens van belang kan zijn in de strijd om nacompetitie te ontlopen(zie hieronder de stand vooraf aan deze speelronde).
Mamio-Groen Geel 0-6 (0-2)
6′ 0-1, 24′ 0-2,
52′ 0-3, 76‘ 0-4  78′ 0-5, 81′ 0-6

Mamio moet hopen dat Veenhuizen verloren heeft, anders zou zelfs rechtstreekse degratie nog mogelijk zijn…
Dat bleek dan weer mee te vallen, Veenhuizen verloor. Minder nieuws is dat NWVV en VVAK wel wonnen. Zweeloo verloor wel,maar slechts met 0-1). Stand is nu:
Volgende week Pesse(zesde)-Mamio, NWVV-Zweeloo en VVAK-Angelslo.
Laten we positief besluiten met de constatering dat Mamio in de nacompetitie wel weer een paar extra potjes om heen te gaan oplevert…

# Ook slecht nieuws uit Dokkum (3B) (wat heet!), in de strijd om de derde periode verloor Dokkum thuis met liefst 0-6 van Wykels Hallum… Al is dat natuurlijk onder voorbehoud, want eerder prijkte er 5-0 als eindstand bij Wykels-Dokkum, terwijl dat duel afgelast was en er dus een Hallumer grapjas aan het werk was geweest.  Hoe dan ook, (vrij waarschijnlijk-en inmiddels door de VV Dokkum familie bevestigd) een bittere pil na een mooi zegereeks. Geluk bij een ongeluk is dat ook nummer 2 Zeerobben verloor, dus kan Dokkum volgende week alsnog de periodetitel winnen. Maar een welgemeende “godglimmendegloeiende” kon er wel af… Volgende week de beladen streekderby tegen Anjum, die vandaag degradeerden. Zeerobben moet thuis tegen nummer 3 Hardegarijp.
# Op Sportpark Het Noorden veegde VV Groningen in 5F de vloer aan met het nog puntloze DIO Groningen, 19-1(!!). Potetos verloor bij Meeden met 4-3.
# En hoe verging het de chokers van Knickerbockers (2J) (die 11 punten voor stonden op de nummer 2, maar na een slechte reeks nu 1 punt achter staan). Verlies vandaag betekende het einde van de titelkansen, als de concurrent wel won. Knickerbockers won echter (met 0-1 bij Aduard), maar ook Noordscheschut won (thuis met 4-1 van Lycurgus), dus de beslissing valt volgend weekend. NSS heeft 1 punt voorsprong en moet op bezoek bij Omlandia, die derde staan. Knickerbockers moet thuis tegen nummer 5 De Weide. Het kan dus nog best voor the Knickerbockers!
# En de foute club van Dokkum dan? Zijn die nou al eens gedegradeerd of wat?
Jazeker. Buh Kwiek (2I) verloor bij VVI met 2-1, concurrent ’t Fean’58 won bij ONR en daardoor is Buh Kwiek nu definitief gedegradeerd. Zelfs de laatste plaats is nu zeker.
Dus mocht vv Dokkum niet promoveren dan is de Derby van Dokkum komend seizoen een feit!
#In 4C tenslotte (wat Grunn Noord betreft) moest VVK op bezoek bij koploper Gronitas. Bij winst pakte Gronitas de titel en dat gebeurde, Gronitas-VVK 3-2.
# Tenslotte nog een uitstapje naar West I. In de eerste klasse A stonden de amateurs van Ajax lang onbedreigd eerste. Maar na wat puntverlies stond Swift opeens gelijk met Ajax en dreigde een beslissingswedstrijd. Goed nieuws echter, één ronde voor het einde won Ajax met 8-0 van Marken terwijl Swift thuis van VVZ’49 verloor. En dus heeft Ajax zm volgende week aan een punt genoeg om kampioen te worden en terug te keren in de Hoofdklasse.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.