PANINI EURO 2012

Panini begon al in 1970 met WK boeken, pas in 1980 kwam het eerste EK boek.
Abu.com heeft ze allemaal. En om de collectie compleet te houden spaart Abu.com ook Panini Euro 2012. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ze niet allemaal in papieren versie heb, ik heb dankzij een bevriende Panini verslaafde begin dit jaar een stapeltje Panini boeken uitgewisseld. Hij wat oude eredivisie Panini boeken (scans), ik wat WK & EK boeken die ik nog niet had (scans).
Ironisch genoeg bleek hij fan van Lyon, terwijl ik na Zagreb-Lyon vrij allergisch was geworden voor alles wat met Lyon te maken had. Edoch, Panini verbroedert!
 Mijn Franse voetbalplaatjes vriend heeft het er trouwensook druk mee, hij heeft de coolste mooiste meest complete Panini site op het hele www. Hij vertelde/mailde mij dat hij boeken van competities over de hele wereld heeft en die kiepert hij regelmatig leeg op zijn site.
Voor alle Panini freaks hier zijn Panini site.

Met Abubakariaanse creativiteit vult hij zijn site met allerlei Panini fraais. Zoals deze snorren top 10, met twee Nederlanders. Alleen jammer dat het allemaal in het Frans is, maar goed, daar is Babel Fish dan weer goed voor.
Nog veel jammerderder is dat mijn scanner al een tijdje out of order is en dat ik zo tergend laks ben. Eigenlijk wil ik hem voor het EK begint weer op gang hebben. Maar ik wil zo veel en weet ook niet precies hoe het aan te pakken.
Desalniettemin ga ik voor & tijdens het EK regelmatig een Klassiek EK boek op de kop houden en dat hier plaatsen. Stay tuned voor veel fraais uit de oude voetbalplaatjes doosch!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Panini, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op PANINI EURO 2012

 1. Uncle E zegt:

  Hey Abu!

  Very Naaais, very naais, vooral die snorren top tien met stip op 1 een Nederlander. Alleen wel jammer dat hij een You Tube videootje van die kut goal van Branco tegen Nederland in de kwart finale van 40 meter op zijn site heeft staan. Godglimmendegloeiende! Ed de Goeij zat er behoorlijk naast en Nederland kon naar huis. Ach het was gewoon ook een saai WK in een land waar ze voetbal ‘sucker’ noemen, en Football met de hand gespeeld wordt. Ik heb het er verder prima naar mijn zin, alleen Football is geen sport maar een spelletje en de enige echte sport is en zal altijd VOETBAL blijven!

 2. Anoniem zegt:

  Hoi ik heb een vraagje zou u mij ook de panini voetbal boeken kunnen scannen en op willen sturen via e-mail de boeken van de Nederlandse competitie ik had ze vanaf 1984 ben ze tijdens verhuizing kwijt geraakt.
  MVG Roger

  • Mijn scanner is momenteel out of order, ik had wat 70’s boeken en die van 80-81 gescanned. Die van 84 tot 99 heb ik wel, maar niet als scan

   • Anoniem zegt:

    Als in de toekomst je scanner weer in orde is wil wel iets met je afspreken.
    Dat je 84/99 voor me scant en opstuurd via e-mail.
    Ben er zeer gelukkig mee als het lukt ook voor de kids.
    Of weet je eentje die alles scant een verzamelaar waar ik contact mee kan opnemen?
    MVG RogerA

   • Probleem is wel dat het ongelooflijk veel werk is, de boeken zijn net wat groter dan de scanner.
    Dus geheel voor niks zal ik het-hoe lullig het ook klinkt- niet doen.
    Wat je ook kunt doen is op Marktplaats kijken. Veel originele boeken (tussen de 15 & 20 euro), maar ik ben volgens mij ook wel eens scans tegen gekomen.
    Ik zal trouwens even kijken welke ik precies gescand heb, mocht daar nog iets van 84 oid bij zitten dan mail ik je die wel.
    Maar volgens heb ik voor mijn Fransosenvriend 78/79/80/81 gescant.

 3. Fabian zegt:

  Dat Euro’92 boek had ik. Kan mij herinneren dat ik werd doodgegooid met Marciano Vink. Die ging niet eens mee. Verder vaak Kim Vilfort. Gianluca Vialli was het laatste plaatje wat mijn boek compleet maakte. Helaas ben ik het ergens kwijtgeraakt tijdens een verhuizing.

  • Mijn 2012 Vink heet John Terry. En de Kim Vilfort 2012 is Eric Abidal.
   Ik zal in de ’92 versie Vink & Vilfort
   wel even meenemen, speciaal voor Fabiano de Briljante Kameraad. 🙂

   • Fabian zegt:

    Bedankt haha. Jeugdherinneringen. Volgens mij zaten Italië en Denemarken erbij als ‘reservelanden’.

 4. Gert-Jan zegt:

  Ter info:
  Elk wk en ek organiseren wij een ruilbeurs voor panini plaatjes liefhebbers. Dit doen wij al sinds 1994 en het wordt elke 2 jaar leuker en groter. Dit jaar is het op 9 juni in Breda.De ideale gelegenheid om je boek vol te krijgen zonder de digitale wereld, face to face, gezellig biertje bij de hand, en zorgen dat je toch nog de plaatjes keurig binnen de lijnen blijft plakken die middag…
  Dus heb je zin en is de afstand geen probleem, je bent welkom.
  Voor gegevens zie:
  http://www.facebook.com/Paniniplaatjes

  Gert-Jan Peeters

  • Da’s zondag en dan komt Fokke Mol bij mij op bezoek om de stand van zaken aangaande Feyenoord, Ajax, Oranje en de muziekwereld door te nemen.
   Maar omdat alle Panini fans mijn vrienden zijn zal ik wel efkens voor je spammen op mijn blog.

   • Anoniem zegt:

    Alvast bedankt voor het spammen. Zondag is het 10 juni, zaterdag 9 juni…dus neem Fokke Mol zaterdag mee kun je bij ons de stand van zaken aangaande het vol krijgen van je boek, oranje, NAC, Ramones, Dead Kennedys, komende concert van Poison Idea etc door nemen. PS Leuke Blog van je.

   • Oh shit. Spammen moet ik ook gewoon overlaten aan Fred Spemmer.
    Fokke Mol spaart alleen plaatjes van geweren. Hij is namelijk een nog betere schutter dan Huntelaar.
    Maar misschien kan ik hem wijsmaken dat er in Breda een hele mooie schietbaan is.

    PS: Bedankt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.