Amateurvoetbal Rules! En bekervoetbal rules helemaal!

BEKERKOORTS
Na de afgelopen week al voorzichtig in de stemming te zijn gekomen middels een paar oefenpotjes (Potetos 5E-De Pelikanen 4C 1-5, VVK 3C-Zuidlaren 2J 0-4 en VVK 3C zat-Forward 3c zon. 3-1) was het zaterdag semi officieel qua amateurvoetbal start. De eerste ronde uit de bekergroepsfase stond op het programma. Gelijk weer een hele zooi fraaie affiches, want dankzij die halve zolen van de KNVB met hun idiote lotingen speelde heel Noord Groningen weer eens tegelijk thuis.

Kiezen, niet mijn hobby
Dus moest ik weer kiezen en dat is niet mijn hobby. Ik had naar Mamio (4D) kunnen gaan, die speelden tegen vijfde klasser Boornbergum. Of naar the Battle der vijfde klassers Potetos-VVSVTBSGVDTBC (of iets dergelijks), of naar tweedeklassers tegen elkaar Knickerbockers-ONT. Maar de keus viel op VV Groningen-VVK.

VVG-VVK
Beide clubs zijn vorig seizoen gepromoveerd, VVG speelt nu in 4C, VVK is van 4C naar 3C gepromoveerd. Leek mij wel een leuk en spannend potje te kunnen worden. De trainer/coach van VVG temperde de verwachtingen vooraf gelijk al, “je moet er niet teveel van verwachten” zo liet hij mij vooraf weten. “Veel afwezigen wegens vakantie en ander onheil en onder andere driekwart van de beoogde defensie afwezig”. Maar omdat ook VVK nog wat vakantievierders in de gelederen heeft (hoorde ik, niet dat ik van alle voetballers in Noord Groningen bij houdt wie er nog op vakantie zijn) bleef ik wel vertrouwen houden in een leuke pot. VVG werd vorig jaar tenslotte met veel goals en vaak best aardig voetbal tweede in 5F, dus waarom niet?

Daarom dus niet…
In het begin leek het ook nog wel leuk te kunnen worden, ondanks dat VVK al na 5 minuten 0-1 maakte ging het redelijk gelijk op. Maar in de laatste 5 minuten voor de eerste drinkpauze (na 20 minuten) werd het van 0-1 opeens 0-3. VVG hield spontaan op met voetballen, ze waren meer bezig met schelden en boos zijn op elkaar. Een veld verder was Potetos ondertussen ook op achterstand gekomen, 0-1. Bij VVG-VVK  leek VVG in de slotfase zowaar toch nog een beetje terug in de wedstrijd te kunnen komen, maar het offensief leverde wel wat kansen op, maar geen treffer. Vlak voor rust trapte VVK ook de 0-4 nog snel eem binnen en toen besloot ik in de rust snel naar de Parrel, Home of the Goddelijke Kanaries van Selwerd ***MAMIO***, te fietsen, om zodoende mijn eerste dosis Mamio van seizoen 2012/13 mee te kunnen pikken.

MAMIO, de GODDELIJKE KANARIES VAN SELWERD
Dat bleek alleen al vanwege het plekje in de schaduw (een luxe die op sportpark het Noorden niet of nauwelijks voorradig was) een goed idee. De vraag “hoeveel staat het?” leverde een antwoord op waaruit bleek dat het ook bij Mamio-Boornbergum niet heel spannend meer zou worden. De Goddelijke Kanaries gedijen prima in tropische temperaturen en bleken met 6-1 voor te staan.

10, 10, 10
Na rust was het allemaal iets minder, maar er werd nog wel volop gescoord. Mamio liep uit naar 9-2 en vlak voor tijd schoot één der Goddelijke Mamio kanaries hard tegen de lat. De rebound werd met een fraaie omhaal binnen gewerkt, 10-2! De Boornburgumer grinsrjochter wist te vertellen dat ook Boornbergum nogal wat spelers miste door vakantie en Skutsjesilen (wat is er gebeurd met ‘prioriteiten stellen’?). Desalniettemin een geweldige uitslag voor Mamio die ongetwijfeld minimaal ongeslagen kampioen gaan worden en vrijwel zeker ook de bekerfinale halen die ze dan van de op dit moment misschien wel sterkste amateurclub van Nederland, VV Dokkum dus, verliezen. Ik stond naast twee broers (die ene herkende het logo op mijn shirt als zijnde dat van de Dead Kennedys en dan ben je wat mij betreft dus gelijk een goede vent!) en al slap ouwehoerend zagen wij Mamio verder uitlopen middels fraaie aanvallen en schitterende trucs.
Het was in elk geval een bereleuke tweede helft bij Mamio. En toch weer in totaal 10 treffers gezien deze middag.

Hoe het verder ging op Sportpark Het Noorden bij VVK, VVG en Potetos:
Voor de spanning had ik gewoon naar Potetos-VVSV’09 moeten gaan kijken, de in nieuw tenu gestoken Postbodes van Potetos finishten tegen de club die ze komend seizoen ook in de competitie gaan treffen op 3-3. Het Wonder van Het Noorden bleef bij VVG-VVK uit, daar bleek het in 1-10 voor VVK te zijn geeindigd.

Omdat praktisch iedereen zaterdag thuis speelde is er voor de volgende twee rondes weinig keus meer qua te bezoeken potjes. Drie duels in de groepsfase, de resterende twee worden dinsdag en volgende week zaterdag gespeeld. Mamio speelt beide keren uit, dus dat is al jammer en ook Potetos en Knickerbockers moeten hun andere twee duels uit spelen. Resteert nog VVK-ZEC op dinsdag en VV Groningen-ZEC op zaterdag. Ik zei het al, een totaal van de pot gerukte anti Abu.com SPORT loting van die rotzakken bij de KNVB!

Dokkum, De voetbalhoofdstad van Nederland
Over the Knickerbockers gesproken, die zitten oa bij Buh Kwiek Dokkum in de poule. Helaas is het BQ-tKB en niet andersom. De start van tKB was trouwens ook niet bijster florissant. Een 1-5 thuisnederlaag tegen mede tweedeklasser ONT. Of de studenten (die vorig jaar 22 duels ongeslagen bleven en op weg leken naar promotie naar de eerste klasse maar in de slotfase van het seizoen volledig instortten en promotie op meer dan dramatische wijze aan hun neus voorbij zagen gaan) ook veel vakantiegangers hadden of dat tKB komend seizoen gewoon een mindere ploeg heeft zal nog moeten blijken.
Poulegenoot Buh Kwiek won trouwens wel, ook met 5-1, tegen Kootstertille uit 4B.
 Dat Dokkum de voetbalhoofdstad van Nederland is komt natuurlijk niet door die gereformeerden van Buh Kwiek, maar door de superhelden in Groen Wit, VV Dokkum. Het Barcelona van de derde klasse B speelde vanmiddag uit tegen het sterke V&V’68 uit Garyp. Dokkum won met 0-7(!!!) en lijkt volledig klaar voor zowel bekerwinst (in de finale tegen Mamio dus) als voor de titel in 3B. Al weet je het natuurlijk maar nooit, voor hetzelfde geld hebben ze ineens reteveel pech ofzo. Maar zo niet, dan zijn de kaarten in 3B wel zo’n beetje geschud lijkt mij.
Hoe dan ook, het was weer een fijn middagje met veel goals. Op naar de volgende fijne middag! (Of avond).

Zondag: Forward-Veendam 1894
Na een nachtje werken door de hitte al vroeg wakker en omdat de Ogogo Sisters ook niet thuis waren én het achter huis niet te harden was (en omdat Amateurvoetbal Rules natuurlijk) maar even verkoeling gezocht in een zuchtje wind en de schaduw van Zernike alwaar op het terrein van Knickerbockers Forward tegen Veendam 1894 speelde. Bij aankomst stond de tweede helft op punt van beginnen met de brilstand op het bord. Voor goed voetbal en veel kansen was het schijnbaar te heet, maar na een kwartier viel toch de 1-0 voor Forward. Het lange halen gauw thuis voetbal leverde Forward een goal op toen een lange hoge bal met het hoofd verlengd werd.
Veel ontliep het elkaar allemaal niet en 5 minuten voor tijd kwam Veendam dan ook wel verdiend op 1-1 toen de achterlijn werd gehaald en de voorzet op maat was en onberispelijk binnen werd getikt. Een minuut later alweer een goal, maar die werd tot grote woede van Forward geannuleerd wegens offside. Eindstand dus 1-1.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s