Niklas Moisander en Christian Poulsen naar Ajax


De officiële reactie van Ajax watcher Abubakari de Vries:

Met CL op komst en de wat mindere opbouwende kwaliteiten van Alderweireld in ogenschouw nemend en de gemiddelde leeftijd bij Ajax achterin ben ik blij dat er nog iemand bij is gekomen. Ik zie AZ niet zo vaak (nooit eigenlijk) 90 minuten spelen (en ik ben sowieso een tactisch onbenul), dus ik heb geen idee of Moisander een topaankoop zal blijken of niet, maar voorlopig ga ik tot het tegendeel is bewezen er maar van uit dat hij een versterking is. Opbouwend schijnt hij volgens de berichten in elk geval zijn mannetje te staan. En aangezien Ajax toch elke week zes keer gaat scoren lijkt mij dat belangrijker dan dat ie goed kan verdedigen.

      Jan en zijn opvolger
(De opmerking dat Jan wat meer uitstraling heeft maak ik zelf wel vast. Ik gooi het op het shirt. In het shirt van Ajax is je lul sowieso gelijk 10 centimeter langer dan in een AZ shirt, dus in wezen ligt het voor de hand dat Moisander straks ook meer uitstraalt met het wit-rood-wit om zijn schouders).

 

Na maanden van “toch maar niet, want te duur” is het nu opeens spijkers met koppen slaan. Maandag Moisander, vandaag Christian Poulsen. Speelde in het verleden bij onder andere Liverpool, Juventus, Sevilla en Schalke. 32 jaar, dus daarmee is er ook wat ervaring aan de Ajax selectie toegevoegd. Het blijft altijd afwachten hoe het uitpakt, maar zo op het eerste oog een versterking. Al lees ik inmiddels dat het beste er wel wat af is… We zullen het wel zien.

“Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Ajax te komen spelen, want hij kon naar meerdere clubs in Europa”, legt Ajax’ directeur voetbalzaken uit. ,,Christian Poulsen is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken. “

Poulsen speelde ook op het EK 2012. Mooie gelegenheid om weer eens een Panini te plaatsen!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Niklas Moisander en Christian Poulsen naar Ajax

  1. Pingback: De Witte Bogarde quote Abubakari de Vries | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.