Borussia-Ajax deel II (Gooi het er uit Abubakari)

Van te voren de verwachtingen op nul komma nul gezet. Na de op de chaos theorie gebaseerde manier van verdedigen tegen Heerenveen had ik er gewoon niet veel fiducie in. Daarnaast verwacht ik in die ongelukkig gelootte poule des doods gewoon weinig van Ajax. Het is hard maar waar, de rest is gewoon een paar maten te groot.

Bovendien werkt dat (stiekem) altijd prima. Verwacht niks van Ajax en ze verrassen je soms plotseling buitengewoon aangenaam. Ondanks de lage verwachtingen toch hopen op een sneaky 0-1 overwinning, maar dat nooit te hardop denken.
Je overleeft een onterechte penalty, blijft aardig overeind (al was het door de vormcrisis waarin Boerrigter verkeert en de onervarenheid van Sana voorin wel erg pover), je betrapt jezelf er op dat je al heel voorzichtig in je handen wil wrijven, maar bedenkt je, want ‘het blijven Duitsers”….
En ja hohr… Scoren die kutmoffen in de 87’ minuut toch nog  1-0. De ingecalculeerde voor kennisgeving aan te nemen nederlaag veranderde op slag in een ongelooflijk schijtnederlaag en (hoe kon het ook anders, wie dacht ik voor de gek te houden, mezelf?) in een humeur alsof ik zittend naast Mark Kuttekop was vastgehouden op de VVD party met de LA Voices.
Ik hou het kort. Maar wel krachtig.

Godverdommeteringtyfusschijthoerpisnichtenpokkenstrontmetmayonaise-
klotennederlaag!!!
Gelukkig verloren die oplichters van Dinamo Zagreb nog en verloor Zenit “gaven op de laatste dag nog even 90 miljoen uit op de transfermarkt’bij hoedefokkis Malaga met 3-0. Maar goed, daar koop je als arme Ajacied in een competitie geregeerd door oliesjeiks en clubs die 380 miljoen in het rood mogen staan verder ook geen fuck voor.

Uiteindelijk toch ook wel een piepklein beetje tevreden dat ze zich
vrij goed staande hielden. Vond met name Poulsen en Babel het goed doen. De hele ploeg eigenlijk wel, alleen Boerrigter en Sana vond ik uit de toon vallen waardoor je voorin nauwelijks een vuist kunt maken.
Ik blijf het trouwens raar vinden dat ze de concentratie in de CL wel op kunnen brengen maar in pak hem beet Heerenveen als een stel dronken idioten verdedigen. Speel je in Heerenveen ook zo dan win je gewoon met 0-5. Maar goed, dat probleem hadden we vorig jaar ook al.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax, Voetbal en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.