Live in Vera Groningen:Omar Rodriguez Lopez Group featuring Teri Gender Bender

Jaaaaa! 
Aldus mijn reactie toen ik hoorde dat Omar Rodriguez weer naar Vera kwam. Jaar of wat geleden was de show van Omar Rodriguez & band tenslotte één van de geweldigste concerten die ik in Vera gezien/gehoord heb, later in de Vera poll ook verkozen tot concert van het jaar. Toen een goed gevuld podium, man of 8 met onder andere Beasty Boy Money Mark in de gelederen en een Zappa-achtige jamsessie met veel diversiteit. Een paar jaar later opnieuw met een flinke band, maar nu ook met zangeres. Zijn toenmalige vriendin, een Zuid Amerikaanse soapster. Ik vond die dame toen niet veel toevoegen, maar desondanks was ORG II in Vera weer een memorabele show.

Vanavond dus de derde keer en nu compleet anders dan de vorige twee keer. Met slechts vier mensen op het podium. Omar, de gitaarvirtuoos die u kunt kennen van Mars Volta (en nog vroeger van At the Drive in), een drummer en een synthesizer speler.
En als blikvanger een Zuid Amerikaanse die over een knoert van een podium persoonlijkheid bleek te beschikken.

Theatraal en gek om het maar eens kort maar krachtig te zeggen. Zo kroop ze op een gegeven moment over de vloer in de zaal, met haar lange haar over de grond stofzuigend waarna ze op haar rug bewegingsloos op de grond bleef liggen, opstond, een koprol maakte en zingend terug ging naar het podium.
Behalve theatraal en ‘pretty bizarre’ zijn kon ze ook een aardig potje zingen. Van engelachtig hoog tot demonisch dreigend laag. Een totale sensatie, deze Teresa Suaréz aka Teri Gender Bender, die oorspronkelijk in de Mexicaanse garage punkband ‘La Butcherettes’ zingt.
En die band ga ik na vanavond zeker eens checken.
Muzikaal dus een compleet ander jasje dan de vorige twee keer, 80’s New Wave/Doom achtig dekt de lading wel aardig, al moet je daar dan wel de Omar tic bij denken.
Bijzonder concert, maar da’s een gewoonte bij Omar Rodriguez. De eerste keer blijft nog steeds het meest memorabel, maar ook dit was een show die veel meer bezoekers had verdiend dan de 250 (schat ik) die er waren. Verbaasde me trouwens ook wel, had het veel drukker verwacht. Maar goed, des te beter want dit was wat mij betreft precies goed. En twee gasten die (godzijdank tijdens de nummers overstemd werden) de hele 80 minuten luid met elkaar staan praten over de prijs van de patat in Mogadishu of over hun eigen beperkte herseninhoud is ook meer dan zat natuurlijk.
Ik kijk nu alweer uit naar het volgende bezoek van Omar Rodriguez Lopez!
En ik hoop dat La Butcherettes ook nog eens in Vera gaan spelen. Maar dat (zoals altijd) terzijde.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Live in Vera Groningen:Omar Rodriguez Lopez Group featuring Teri Gender Bender

  1. Pingback: Omar Rodriguez op Noorderzon | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.