Amateurvoetbal Rules: Potetos-VVSV 09 (5E) Verslag + uitslagen van ‘de rest’ (update dus)

De keus voor wat betreft de wedstrijd van de week is op deze zaterdag niet zo groot. VVK, VVG, Knickerbockers en Mamio spelen allemaal uit. De mogelijkheden zijn oppe fiets naar Vinkhuizen voor de subtopper Lycurgus-RWF in 3C of naar Sportpark Het Noorden voor Potetos-VVSV (Vol Vertrouwen Samen Verder) 09 uit de Marne in 5E. Omdat ik al een tijd niet meer bij Potetos ben geweest en het aanbod qua vijfde klasse korfbaluitslagspektakelvoetbal sinds de promotie van VV Groningen sowieso wat minder is geworden is de keus op Potetos gevallen. Potetos (zesde met 7 uit 9) ontvangt de nummer 5 die 12 punten haalde uit de eerste negen wedstrijden. Bij winst gaat Potetos VVSV voorbij. Het gat met de top 3 is op dit moment nog respectievelijk tien, acht en zeven punten, dus een aanval op de top zit er voor Potetos voorlopig niet in. De vorige thuiswedstrijd van Potetos eindigde in 7-4, dus ik verwacht minimaal een stuk of 9 treffers vanmiddag.

                        POTETOS-SSVS ’09 DE WEDSTRIJD 
Spektakel? Negen goals? Of nog meer treffers? Helaas, niets van dat al. Wat dan wel? Een vijfde klasse onwaardige degelijke 2-0. 😦  Voor Potetos, dat dan weer wel!

Het eerste kwart van de wedstrijd hadden de gasten een licht overwicht. Dat kwam met name doordat de Poteti achterin vrij onrustig uitverdedigden en de bal keer op keer inleverden. Het leverde VVSV een paar kansen op, maar die werden niet benut. Na een minuut of 20 nam Potetos dan toch de regie over. Het leidde tot een paar kansjes, de beste vlak voor rust maar Jeffrey Knapper schoot vrij voor de keeper via de lat over. Nog vlakker voor rust dan toch de 1-0. Op aangeven van Stijn Crutzen is het Raymond Leydelmeijer die alle tijd heeft en raak schiet.

Na rust komt Potetos nauwelijks meer in de problemen. Het maakt het zichzelf voornamelijk moeilijk door de 2-0 niet te maken. In de slotminuut van de officiële speeltijd valt de 2-0 dan toch nog, wedstrijd beslist, Potetos drie punten rijker.
Rest ons de vraag hoeveel het was geworden als de grensrechter van VVSV niet continu de vlag in de lucht had gestoken. Beetje jammer, zo’n grensrechter met slechte ogen en dat die dan ter compensatie een clubbril op zet.

Het spektakel kwam ook deze week weer van Mamio en VV Groningen. Mamio speelde met 5-5 gelijk, VVG verloor met 5-3. Dokkum verloor met 0-1 en in Vinkhuizen maakten Lycurgus en RWF er (gelukkig, altijd lullig als je de voor de verkeerde wedstrijd blijkt te hebben gekozen en een doelpuntenfestijn hebt gemist)ook geen doelpuntenfestijn van, 2-1. VVK blijft in de problemen na een 6-1 nederlaag tegen een mede degradatiekandidaat. Knickerbockers nam 1 puntje mee bij de Weide en Buh Kwiek won bij laagvlieger Oostergo nipt (en onverdiend, dat zie ik zo) met 2-3.
De Rest: (tussen haakjes: klassering)

2J De Weide-Knickerbockers (6-10) 1-1
3B VV Dokkum* – Hardergarijp (6-4) 0-1
3B Oostergo-Buh Kwiek (13-7) 2-3
3C LEO FC – VVK (13-11) 6-1
3C Lycurgus-RWF (5-4) 2-1
4C Zweelo Sp. – VV Groningen (13-6) 5-3
4D Godlinze – Mamio (4-6) 5-5
* Speelde 1 duel minder

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.