Amateurvoetbal Rules: Lycurgus-VVK (3C) + het overzicht van 2J t/m 5E

Een weekend waarin op zaterdag de spoeling vrij dun is. Of naar Het Noorden voor Potetos tegen hekkensluiter Velocitas (hetgeen wel een nulletje of 6 zal worden verwacht ik) of naar Vinkhuizen waar ons aller VVK aan treedt tegen Lycurgus.
Een stadsderby dus. Lycurgus staat derde (met 1 wedstrijd meer en 1 punt minder dan koploper Groen Geel). VVK staat één na laatste en krijgt vooral uit veel goals tegen (3-0/5-1/5-2/6-1 verloren). De keus is op Lycurgus-VVK gevallen. Stadsderby nummer 1 van dit weekend, want morgen is het Groninger Boys-GRC Groningen, de topper in 2K.

De openingsfase gaf het beeld wat te verwachten viel bij een duel tussen de nummer 3 en de ploeg die één na laatste staat. Een bij vlagen verzorgd spelend en aardig combinerend Lycurgus versus een op de helft van de tegenstander onmachtig VVK. Dat leverde al na negen minuten de openingstreffer op toen Bob Kliphuis na een voorzet van de flank alle tijd kreeg om raak te schieten. deed hij ook, zij het via de keeper, 1-0. Lycurgus bleef de betere ploeg en liet bij vlagen goed voetbal zien. Dat leidde in de 26′ minuut tot de 2-0, wederom een aanval via de flank en opnieuw Bob Kliphuis die raak schiet, 2-0.
Daarna leek Lycurgus het wel te geloven. Het verzorgde voetbal verdween net als het overwicht en VVK kwam dan eindelijk wat beter in de wedstrijd. Leidde ook tot een paar kansjes en vlak voor rust ook tot de aansluitingstreffer, 2-1 via Sander Couperus.
Na rust ontliep het elkaar niet veel. Lycurgus een licht veldoverwicht, maar niet veel beter meer dan VVK. Dat had dikke pech toen Jos Kingma een minuut of 10 na rust tegen de paal schoot. Omdat Lycurgus het nivo van het eerste half uur nooit meer haalde bleef het spannend, Lycurgus raakte een minuut of 10 voor tijd ook de paal, VVK zette in de slotfase nog eens aan, maar slaagde er niet in de verdiende 2-2 te maken. Een moeizame met hangen en wurgen behaalde zege voor Lycurgus en een opsteker voor VVK dat na een paar dikke uitnederlagen de schade deze keer beperkt bleef en dat er zelfs wel iets meer in had gezeten voor VVK.

8′ 1-0 Kliphuis, 26′ 2-0 Kliphuis, 45′ 2-1 Couperus

De Rest:

In 2J gaat Knickerbockers op bezoek bij Scheemda. Die staan 1 plek onder tKB en hebben twee punten minder. TKB staat maar 3 punten boven de rode streep en moet dus eigenlijk winnen.
Uitslag: 2-2

In 3B doet Buh Kwiek het de laatste weken goed. Minste verliespunten en als ze hun inhaalwedstrijd winnen zowaar (en helaas) koploper. Dit weekend een zware uitwedstrijd tegen koploper Zeerobben. VV Dokkum is de draad flink kwijt. De laatste twee duels gingen met 0-1 verloren. Dokkum staat nu negende en moet thuis tegen nummer 10 Rottevalle de neerwaartse spiraal om zien te buigen.
Zeerobben-BQ 4-0 (!!!), Dokkum-Rottevalle 1-1

In 4C kan VV Groningen de punten ook goed gebruiken na slechts één zege in de laatste zes wedstrijden. De rode streep komt in zicht namelijk. Opponent GRC staat 1 plek lager en staat drie punten achter op VVG.
GRC-VVG 4-3. Na een 1-3 ruststand!

In 4D doet Mamio het aardig. Middenmoter en 6 punten boven de rode streep. Mamio(7de) gaat op bezoek bij Neptunia en die staan tiende en hebben 1 punt minder dan Mamio.
Neptunia-Mamio 5-2

In 5E tenslotte speelt Potetos thuis tegen Velocitas. Die staan laatste met 1 punt en 38 tegentreffers. Zou Potetos (vijfde, maar wel 13 punten achter op de koploper en 6 punten achter de nummer vier) dus eigenlijk moeten winnen.
Potetos-Velocitas 3-3

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.