Amateurvoetbal Rules: Cultheld alert op Sportpark het Noorden

Lees ik op internet het verslag van VV Groningen-SV Mussel (3-4) uit de Vierde Klasse C, kom ik de volgende passage tegen:
‘Martin Drent had na een half uur spelen wel de gelijkmaker kunnen maken, maar zijn kopbal ging over. Het was tevens zijn laatste actie die middag, want geblesseerd verliet hij het veld’.
Er zijn uiteraard meer Fikkies die hondje zijn, maar bij nadere check bleek het hier wel degelijk om the one and only Martin Drent te gaan. De man die ooit in een Spaans trainingskamp op de dag van vertrek om half zes s Morgens aan de hotelbar zat te bieren en daar door een niet geamuseerde Jan van Dijk hard op aan werd gesproken. Volgens de overlevering reageerde Drent met de woorden “Ach man, doe toch niet zo moeilijk en zeur niet altijd zo”. In de prachtige tijden dat ik net in Grunn woonde, op vijf minuten lopen van Het Oosterpark Stadion, en daar een seizoenkaart had was Martin Drent de spits. Een cultheld en voor mij onlosmakelijk verbonden aan de wonder years in het Oosterpark. Toen de wave nog rond ging als er thuis met 2-0 van RBC gewonnen werd en het degradatiespook weer verjaagd was.
Toch wel jammer dat ik het optreden van Martin Drent op Sportpark Het Noorden gemist heb. Al was ik ook zonder de intocht van de Goedheiligman, waar ik met mijn twee oogappeltjes heen was, niet aanwezig geweest bij VVG-SV Mussel (Zaterdag, 4C) want ik had kaarten voor Mamio-Be Quick 1887 (3-2) en was dus toch op Sportpark de Parrel geweest. Maar dan nog.

Martin Martin Martin Dreeeeeeent, Martin Dreeeent Martin Drehehehent

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Panini, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.