Amateurvoetbal Rules, Zaterdag: Lycurgus-Marum (3C) en de rest

De maand van Klaas & Kerstman, dus de winterstop staat er alweer aan te komen in het  Universum van de Amateurvoetballers alwaar Abu Sport graag vertoeft. Nog twee speelrondes en dan is het wat 2012 betreft voorbij. Vandaag heb ik de keus uit drie wedstrijden hier in de buurt. In 2J speelt Knickerbockers tegen nummer laatst Glimmen. TKB staat 4 punten boven de rode streep, uitgelezen mogelijkheid om afstand te nemen. In 5E speelt Potetos thuis tegen TEO & TEA, een duel uit de grijze middenmoot in de laagste klasse.
De reis gaat vanmiddag echter naar Sportpark West End in Vinkhuizen voor sv Lycurgus-sv Marum, een topper in 3C. Daar strijden 5 clubs om de titel. Om een lang verhaal kort te maken, de stand bovenin in 3C:

4830U ziet, de nummer twee komt op bezoek bij de nummer vier. Wil Lycurgus in de buurt van de top 3 blijven zal er gewonnen moeten worden.
Later vanmiddag het verslag. En dan ook de uitslagen van de rest van de buurtclubs + Dokkum & Buh Kwiek in het kader van eens Dokkumer altiet Dokkumer.


4830

De titelaspiraties van Lycurgus kunnen voorlopig de koelkast in. Marum boekte vanmiddag een verdiende 0-2 zege. De eerste grote kans was nog voor Lycurgus toen de spits diep werd gestuurd maar vrij voor de keeper niet verder kwam dan een krachteloos rollertje. Daarna bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht maar waren de kansen voor Marum. Lycurgus was vrij onmachtig voorin. Na 12 minuten kwam Marum, dan ook op 0-1 toen de bal bij de achterlijn hoog opstuitte en het een Marum aanvaller was die de bal onder controle kreeg. Hij bewaarde het overzicht en speelde een medespeler aan die van dichtbij hard binnen schoot, 0-1. Voor rust wisten geen van beide teams te scoren, ruststand dus 0-1.

Na rust nam Lycurgus het initiatief maar nog steeds zonder veel kansen te creeëren. Marum liet Lycurgus het spel maken en gokte op de counter. In de 65′ minuut leidde dat tot de 0-2 en de beslissing (en naar later bleek de eindstand), een vrije trap werd de 16 ingegooid en binnen geschoten. Lycurgus probeerde het daarna nog wel maar speelde een verloren wedstrijd. Duur puntverlies want de rest van de top 5 won wel. Lycurgus staat daardoor vijfde op zes punten van de Heracliden.

De rest:
* In dezelfde derde klasse C speelde VVK een degradatieduel. VVK is laatste en moest op bezoek bij Middelstum wat één plekje hoger op de ranglijst staat. Het werd een prima middag voor VVK, ze wonnen met 5-2 en stegen twee plaatsen omdat ook de nummer 12 verloor. VVK kwam overigens 2-0 achter en scoorde in de tweede helft vijf keer in 19 minuten!
In 2J schoot Knickerbockers zichzelf in de voet door met maar liefst 0-3 van de rode lantaarndrager Glimmen te verliezen. Niks geen verlichting in de strijd om de rode streep zone te kunnen verlaten dus.
In 3B werden de wedstrijden van Dokkum en Buh Kwiek afgelast.
In 4C moest VV Groningen uit tegen koploper Pesse. VVG strijdt tegen degradatie en verloor met 3-1. Ze staan nu dertiende (vd 14).
In 4D speelde Mamio een middenmootstadsderby tegen de Vogels. Te ver achter op de top en een redelijke voorsprong op de ploegen onder de rode streep. Mamio staat na vanmiddag weer wat verder bij de onderste regionen vandaan, ze wonnen met 3-1!
In 5E tenslotte boekte Potetos een ruime zege op TEO, het werd maar liefst 7-0.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.