ABU’s TV presenteert: Crimi Clowns


Vanavond (op Veronica) de laatste aflevering, gister op Abu(‘s) TV de eerste drie afleveringen: Crimi Clowns! Een zesdelige serie met afleveringen van dik 50 minuten per stuk over een groep Belgische clowns die de criminaliteit als bijverdienste hebben.
Clown Norry/Ronny Tersago is een vijftigjarige hoerenjager die ooit vast zat omdat hij veroordeelt werd voor sex met een minderjarige. (Ze leek 25 maar was godverdoeme 16). En dat ondanks dat hij een half miljoen aan de ouders van het meisje (een slettebakske) betaalde om de aanklacht in te trekken. Geld wat Clown Norry van een godfather achtig type leende en wat hij nu met vrij zware rente terug moet betalen. Zijn zoon (gespeeld door Johnny de Mol) heeft bij een kraak een videocamera gescoord en filmt alles in het kader van een eindexamenproject voor de kunstschool waar hij overigens al lang mee gekapt is.


Verder bestaat het groepje Crimi Clowns nog uit Lou/Clown Papalou, een ouwe vriend met geheugenverlies waarmee Clown Norry een duo vormt totdat Mini Mike, een dwerg/clown/meesterkraker, er tot groot ongenoegen van Lou bij komt en Wesley die niet mee gaat optreden maar wel mee uit stelen gaat.

Andere gouden personages zijn de moeder van Wesley en ex van clown Norry, een verbitterde vrouw die op alle mogelijke manieren besodemieterd is door haar ex man. De moeder van Clown Norry is ook een pracht personage. Een tanig oud wijf die iemand die in het bejaardenhuis ongewenst bij haar aan tafel komt zitten op een manier weg jaagt die rechtstreeks uit “the Abubakari way to act” lijkt te komen. Ze pakt haar soepbord en het bestek van het dienblad en ramt de ongenode gast net zo lang op zijn bakkes tot die niet meer opstaat.
Daarbij is ze effectiever dan haar clownszoon en kleinkind. Die willen van een bendelid af die ze van ‘klikken aan de politie’ verdenken. Hij wordt overreden, beschoten, met een brandblusser op zijn kop geslagen, van een viaduct gegooid, door een Mercedes overreden maar leeft nog steeds. Ook poging nummer zes (het stiekem verwijderen van de beademing in het ziekenhuis) mislukt. Gelukkig krijgt hij een hersenbloeding zodat het allemaal toch nog goed komt. Om de sfeer in het geweldig gewelddadige Crimi Clowns maar eens te schetsen.
Op pad om kraken te zetten, naar de nachtclub, naar de kroeg (waar de kroegbaas (Frank Lammers) -laten we die niet vergeten- nog de meest gestoorde gast van de hele scene is, jaloers op een totaal gestoorde manier, dus zodra iemand iets tegen zijn vrouw zegt gaat hij volledig over de rooie. Hij kan trouwens ook niet tegen autoriteit en dat levert ook een paar fijne over de top gewelddadige uitspattingen op) en een paar hilarische clownsoptredens. Zoals die voor de net 90 jaar geworden Sjefke. We zien een groepje treurende mensen om een bed zitten en dan komen Norry & Papalou binnen. Ghettoblaster op oorlogssterkte met de daverende aankondiging voor HET CLOWNSDUO van d’n EEUW en clownsliedjes op knoeterhard volume. Het duurt even, maar dan merkt Clown Norry dat er iets niet klopt. Sjefke is wel erg gelig en ligt wel heel erg stil, hij is op zijn 90ste verjaardag overleden. Hetgeen de clowns niet belet toch gewoon 150 euro te vragen voor hun optreden. “Dan had u ons af moeten bellen, he?”
Hard, ranzig, grappig en mooi gemaakt met veel sex en drugs en totaal gefreakte personages, dat is Crimi Clowns. Sopranos op zijn Vlaams. 

Nog meer the Abubakari Way to Act materiaal: Wesley gaat met Lou naar het frietkot.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Tillevisie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.