Het Abubakari Universum – de Creep & Freakshow, deel 6

Hel op Aarde

De marktkoopman was ooit een gewoon mannetje. Hoedje, baardje, haar uit zijn oren en haar uit zijn neus. Hij zoop zich elke zaterdag halfdood en na één van die alcoholische helletochten was hij op weg naar huis. Hij liep en liep en liep en bedacht zich dat hij al uren liep zonder verder te komen. Hij keek om zich heen en zag dat niks was wat het ooit was geweest. Een kale grauwe stinkende vlakte, geen levende ziel te bekennen was een oogwenk later een oase van groen en helder blauw bevolkt door oogverblindend mooie mensen. En weer een tel later was het nacht, inktzwarte nacht, niks te zien. En weer een tel later was het weer licht en helder en rook alles naar zoete vruchten. Toen de marktkoopman zich omdraaide zag hij een tunnel, maar toen hij terugliep in de richting van die tunnel  leek die tunnel in de aarde te verdwijnen en te veranderen in een onderaardse gang. De marktkoopman liep verder terug en voelde zich wegglijden. Een flits en hij stond weer rechtop en zag een donkere stinkende asgrauwe wereld waar bloed stroomde in brede rivieren waar groene vlammen hoog uitsloegen.
Tegenover hem stond een 3 meter hoge duivelachtige gestalte. Die gaf hem een hand en feliciteerde hem. “Jij hebt het gevonden, jij bent diep genoeg gegaan. Hier. De sleutel”.
En sindsdien is de marktkoopman geen gewoon mannetje meer. Hij heeft de beschikking over magische suikerspinnen, levende sinaasappel embryo’s, psychotische zaden, doodswateren, reuzeninsecten, satansgraan, moordenaarsbloed, verdoemde dieren en daarmee over alle krachten om de mensheid zijn wil op te leggen of hen die hem dwars zitten te laten verdwijnen.
Wat de marktkoopman niet weet is dat hij een slaaf is en dat hij door zijn eigen wereld ten gronde te richten de Oude Wereld een nieuwe plek geeft. Een aarde zonder mensen en zonder dieren.  Waar de slechterikken heen gaan als ze gestorven zijn. Gevangen in een universum waarin door de marktkoopman bij toeval een gat gemaakt is, een gat van waaruit de oude wereld de nieuwe wereld in lekt. De marktkoopman is naar de hel gegaan. En er uit terug gekeerd met een missie. Aarde moet plaats maken, de hel barst uit zijn voegen. 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.