Amateurvoetbal Rules, de fruitblik inclusief tototips! Update: Verslag Mamio-Grootegast en het overzicht

Eindelijk lijkt die eindeloze winter (het lijkt wel of ie al 7 jaar duurt…) de kuierlatten te nemen. Het afgelastingenspook gaat mee naar de Zuidpool, de Goddelijke Kanaries keren terug uit het zuiden en spelen hedenmiddag thuis tegen Grootegast.
Ik had ook voor de topper in 3C Lycurgus-Heracliden kunnen kiezen, maar dat is ten eerste wel 4x zo ver fietsen (en ik ben Eddy Merckx niet noch gebruik ik Eppo) en ten tweede vallen er bij Lycurgus altijd maar twee of drie doelpunten. Mamio (35 treffers) en Grootegast (45 treffers) daarentegen staan in de top 3 van meest scorende clubs in 4D.
Koploper Appingedam staat tussen de Goddelijke Kanaries en Grootegast met 40 goals.
Grootegast staat vierde en heeft 3 punten meer dan nummer 7 Mamio. In Grootegast werd het 5-2. Voor Grootegast, maar dat zal wel met veel geluk geweest zijn.
Overigens was ook Potetos-Tolbert nog een optie, maar een mens moet keuzes maken en de keuze is dus op Mamio gevallen. Later vandaag het integrale verslag van Mamio-Grootegast, nu alvast de prognose: 6-4 voor Mamio.

de-kiftMAMIO-GROOTEGAST, de Wedstrijd:
Een spektakelstuk werd het, met 11 doelpunten (waaronder enkele wereldgoals), twee rode kaarten en arbiter Malle Jodocus. Na 25 minuten was er al vijf keer gescoord en lagen we prima op schema voor een 6-4. Dat werd het dus niet.

De openingsfase was voor Mamio met binnen vijf minuten al drie prima kansen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant, na negen minuten opende Grootegast de score, 0-1. Mamio liet zich echter allerminst van de wijs brengen door deze tegenvaller. In een op en neer gaand spektakelstuk met kansen over & weer had Mamio in de 17′ minuut enig geluk toen één der Grote Gasten de bal in zijn eigen doel kopte, 1-1. Kort daarna scoorde Mamio opnieuw, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later ging de vlag wederom omhoog voor buitenspel, maar deze keer mocht het feest doorgaan en scoorde Mamio 2-1. Weer Een paar minuten later soleerde een Grote Gast door de Mamio defensie en rondde beheerst af en was het dus al heel snel alweer 2-2. Mamio was even niet bij de les en een minuut na de 2-2 kwam Grootegast dankzij een fraaie lob op 2-3. Het bleef op en neer gaan met kansen voor beide teams. Het keerpunt in de wedstrijd kwam drie minuten voor rust. Miguel Edison kon in de rebound de bal in het lege doel schieten voor de 3-3 maar faalde jammerlijk en schoot hoog over. In de laatste minuut van de officiële speeltijd trof Grootegast nog wel doel en zo stond het ineens 2-4 in plaats van 3-3. In de blessuretijd  van de eerste helft kreeg één der Mamio voorwaartsen ook nog rood van de warrig leidende scheids vanwege commentaar op de leiding. Iets waar Mamio zich wel vaker aan bezondigd bij tegenslag, maar in dit geval was rood voor een beetje mopperen vrij overdreven

Na rust dus tien van Mamio en een achterstand van twee treffers. En doordat Grootegast gelijk na rust wederom een fraaie treffer liet aantekenen was het al vlot 2-5. Geheel beslist was het nog niet, Mamio scoorde in de 48′ minuut namelijk alweer tegen, ook een fraaie lob, 3-5. De beslissing viel een kwartier later met de mooiste goal van de middag. Ongeveer vanaf de cornervlag draaide een Grote Gast de bal fraai over de Mamio keeper heen in de verre hoek, 3-6. Nadat Grootegast met twee man in buitenspelpositie door mocht en de 3-7 aan liet tekenen barstte de mopper & frustratie periode pas echt los. Een flinke ovetreding vol frustratie was rijp voor rood, maar werd afgedaan met geel, de door mopperende Miguel Edison kreeg voor zijn gemopper tegen de scheidsrechter echter wel rood. Die ook de immer correcte Ivan Felida later nog geel gaf wegens protesteren. Een scheidsrechter die de wedstrijd totaal niet aanvoelde, zelf besliste over buitenspel en de vlaggers aan beide kanten negeerde maar zich vooral een pietlut door voor praten rood te geven maar voor een zware overtreding slechts geel. Na de 3-6 had Mamio het verzet wel zo’n beetje gestaakt, Grrotegast kreeg nogal wat mogelijkheden om verder uit te lopen en deed dat ook. Het werd 3-7 en vlak voor tijd middels een fraai geplaatst schot ook nog 3-8. Een zonder twijfel verdiende zege voor het beter voetballende (en makkelijk scorende) Grootegast, al was het jammer dat de aanvankelijk gelijke strijd door de misser van Edison en de warrige scheids vlak voor rust een ongelijke strijd werd. Hoe dan ook, het was wel een leuk middagje voetbal, al had ik liever gehad dat het 6-4 was geworden.

De Rest:
Eens kijken wat de rest te wachten staat…
In 2J gaat Knickerbockers (10) op bezoek bij Loppersum (7). Het verschil is 3 punten en tKB kan de punten meer dan gebruiken omdat de rode streep nog steeds niet uit zicht is.
Voorspelling: Loppersum-tKB 2-2
Helemaal niks voor de Knickerbockers, een 1-0 nederlaag bij Loppersum.

Yn Fryslan krijgt mijn favoriete club vv Dokkum in 3B bezoek van Minnertsga. Dokkum staat in de middenmoot (8), Minnertsga met een paar wedstrijden minder op de 11de plaats. Het gehate Buh Kwiek staat vijfde en moet op bezoek bij Berlikum die één plek boven Dokkum staan.
Veurspellingen: Dokkum-Minnertsga 3-1 Beltsum-Buh Kwiek 1-0
Helaas,vv Dokkum verloor met 1-2 en Buh Kwiek won, 0-4 maar liefst.

In 3C speelt Lycurgus dus de topper tegen de Heracliden. De nummer 3 vs de nummer 2.
In 3C strijden 5 ploegen om de titel, maar Lycurgus is de enige die al 14 wedstrijden speelde. Koploper Groen Geel speelde twee duels minder en heeft 1 punt meer dan Lycurgus. Heracliden speelden 13 duels en staan ook 1 punt voor op Lycurgus.
Onderin pakte VVK vorige week dankzij een spectaculaire 4-0 zege op stadgenoot Gronitas 3 punten. Om verder uit de problemen te komen moet VVK vanmiddag uit bij Marum succes zien te boeken. Marum staat vierde en is dus één der deelnemers aan de dans om de titel in 3C.
Prognoses: Lycurgus-Heracliden 1-1 & Marum-VVK 3-1
De topper Lycurgus-Heracliden eindigde in 2-2, VVK verloor dik (6-2) bij Marum.

In 4c moet VV Groningen uit tegen Elim. VVG strijdt tegen degradatie maar boekte vorige week een overtuigende 4-1 zege op de koploper. Elim staat derde, zou mooi zijn als VVG nogmaals kan stunten. Zouden ze zomaar van 12 naar 7 kunnen stijgen. Al moet dan wel werkelijk alles mee zitten. Volgende week VVG-Haulerwijkse Boys, mooi moment om VVG weer eens te zien spelen. Prognose: Elim-VVG 3-4
Een nieuwe stunt zat er niet in, VVG verloor met 6-3 bij Elim.

In 5E speelt Potetos thuis tegen Tolbert. Een duel uit de subtop/middenmoot, 5 vs 7. Potetos heeft thuis nog niet verloren (sterker nog, op 1 gelijkspel na alles thuis gewonnen), dus ik vul hier een 1 in. Prognose 4-1 voor Potetos.
En Potetos leed zowaar zijn eerste thuisnederlaag… 1-3.

Een slechte zaterdag voor Groningen Noord, niemand wint, sterker nog, behalve Lycurgus verliezen ze allemaal.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.