Boekeman- Onze Lieve Vrouw van Alice Bhatti – Mohammed Hanif

1001004011528616Van Mohammed Hanif las ik eerder het onvolprezen Een kist exploderende Mango’s. Een boek over de aanslag op de Pakistaanse oud president Zia ul Haq.

In zijn tweede boek gaat het over Alice Bhatti. Een jonge verpleegster die een leven vol wonderlijke gebeurtenissen leeft. Het boek begint met haar sollicitatiegesprek in het ziekenhuis waar ze zal gaan werken.

Ze snijdt daarna onder andere een vooraanstaand rijk persoon in zijn lul als die handstastelijk dreigt te worden, ze blijkt in de gevangenis gezeten te hebben, ze trouwt een dommige body builder, ze laat een doodgeboren baby herleven, ze is christen in een moslim land en zo gebeuren er nog tal van rare dingen.
Er is ook nog een jongen die in het ziekenhuis werkt die ze nog kent van toen ze in de gevangenis zat. Die is verliefd op Alice maar moet lijdzaam toezien hoe Alice besluit om praktische redenen met de body builder te trouwen. Het boek dendert naar een dramatische apotheose die ik hier niet zal verklappen. Wat ik wel kan verklappen is dat Pakistan een raar land is. En dat Onze Lieve Vrouw van Alice Bhatti misschien niet zo geweldig is als ‘Een kist exploderende mango’s’, maar dat het wel een mooi verhaal over een bijzondere vrouw in een raar land is. Goed boek? Ja dus!  

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.