Amateurvoetbal Rules: Een fraai affiche, de fruitblik op Groninger Boys – VV Heerenveen, de andere Slag om het Noorden

Vergeet FC Groningen-SC Heerenveen. Zondag is niet de Euroborg the place to be maar Sportpark West End in Vinkhuizen, Groningen. Een heuse topper in de Tweede Klasse K, Noord staat op het programma. En dan ga je natuurlijk niet naar de Lamme tegen de Blinde (al heeft die blinde de laatste vijf wedstrijden wel opeens het licht gezien) maar naar het duel tussen de koploper en de nummer vier van 2K, Groninger Boys-VV Heerenveen.

gb2Een duel in de derde periode waarin de Friese gasten nog kansrijk zijn, Groninger Boys heeft al een periode, de eerste. Die werd gewonnen met acht zeges op rij en met de doelcijfers 38-9. Direct na die zo succesvolle eerste periode moesten de Groninger Boys op bezoek bij VV Heerenveen en daar eindigde het clean sheet van de Groninger Boys.
VV  Heerenveen won met 3-2 en dat bleek min of meer een ommekeer voor de Groningers. De toppers tegen GRC Groningen en het Sneker LSC 1890 werden nog glansrijk gewonnen, maar in de daaropvolgende zeven duels bleek dat er toch wat zand in de geoliede Groninger Boys machine terecht was gekomen. Begin december een verrassende thuisnederlaag tegen rode lantaarndrager Roden (2-4) en in 2013 werd er in drie van de zes duels puntverlies geleden. Waardoor GRC Groningen de gastheren van vandaag tot op één verliespunt genaderd is. De week na Groninger Boys-VV Heerenveen is bovendien de absolute topper annex stadsderby GRC-Groninger Boys.

Groninger Boys won zondag door twee late goals van topschutter Freddy de Grooth met 1-2 bij Trynwalden nadat de Boys eerder een flinke serie kansen hadden gemist. Zondag moet het vizier weer op scherp staan, puntverlies in aanloop naar GRC kunnen de Groninger Boys absoluut niet gebruiken.

VV Heerenveen is de nummer vier van 2K. Ze spelen donderdag nog een inhaalduel bij nummer 13 (van de 14 clubs) DTD en bij winst staat VV Heerenveen dan met één wedstrijd minder op negen punten van de Groninger Boys. Kortom, bij Groninger Boys winnen én de andere inhaalwedstrijd winnen en het gat is nog slechts drie punten.
Laatste strohalm werk dus voor Heerenveen, mits men donderdag dus eerst bij DTD wint.
Kijken we naar de resultaten van VV Heerenveen in 2013 dan zien we dat ze van de laatste vijf duels er drie wonnen, eentje (van nummer twee GRC) verloren en afgelopen zondag tegen Drachten op 0-0 bleven steken.

* VV Heerenveen heeft donderdag zijn inhaalwedstrijd bij DTD met 1-5 gewonnen. “Geflatteerd maar verdiend” volgens het DTD verslag.
* GRC verloor gisteravond verrassend bij Sint Annaparochie (3-2). GB heeft nu 1 wedstrijd minder gespeeld dan GRC maar wel 1 punt meer. Dit weekend moet GRC op bezoek bij nummer 5 Drachten. De week er op dus GRC-Groninger Boys.

Terug naar 3 november, de heenwedstrijd.
VV Heerenveen-Groninger Boys (1-1) 3-2
21′ 0-1 Freddy de Grooth
33′ 1-1 Stefan Bollen
57′ 2-1 Peter de Vries
74′ 2-2 Freddy de Grooth
88′ 3-2 Peter de Vries

Volgens de verslaggever van VV Heerenveen “een spectaculaire wedstrijd”. Laten we hopen dat het zondag ook een geweldige wedstrijd wordt.
Ik mag dan een Frys om utens zijn, ik ben zondag voor de Groninger Boys.
Prognose? 5-3 voor de Groninger Boys!

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Fruitblikken, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Amateurvoetbal Rules: Een fraai affiche, de fruitblik op Groninger Boys – VV Heerenveen, de andere Slag om het Noorden

  1. Pingback: Amateurvoetbal Rules Extra : interview met Jaap Veldhuis (Trainer Groninger Boys) | Abubakari de Vries' Blog

  2. Pingback: Amateurvoetbal Rules Groninger Boys-VV Heerenveen (2K) | Abubakari de Vries' Blog

  3. Pingback: Amateurvoetbal Rules: Een fraai affiche, het wedstrijdverslag van Groninger Boys – VV Heerenveen, de andere Slag om het Noorden | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s