Amateurvoetbal Rules Extra : interview met Jaap Veldhuis (Trainer Groninger Boys)

Een redelijk zeldzaam verschijnsel, interviews in Amateurvoetbal Rules. Tot nu toe was het interview met Jacob de Vries (die vanmiddag uitviel met een kuitblessure, beterschap Jacob!) van Potetos het enige interview op deze site, maar in aanloop naar de topper in 2K tussen Groninger Boys en VV Heerenveen nam Groninger Boys trainer Jaap Veldhuis de tijd om wat vragen te beantwoorden, waarvoor dank, want hier is interview nummer twee!

Ter illustratie de actuele stand in 2K met morgen/zondag onder andere Groninger Boys-Heerenveen (hier de vooruitblik) en Drachten-GRC op het programma .
headerEn dan nu het tweede interview in de geschiedenis van Amateur Voetbal Rules!

Abu: Hoe verklaar je dat GB na de winterstop wat moeilijker tot scoren lijkt te komen dan met name in de eerste periode het geval was en hoe komt het dat GB na een aanvankelijke kop & schouders positie in 2K nu toch wat meer problemen lijkt te kennen?

headerJaap Veldhuis: De tegenstanders kijken toch anders tegen ons aan, denk ik. In het begin van de competitie speelden de tegenstanders wat meer aanvallend tegen ons. Daarnaast zitten we ook in een wat mindere periode maar dat hoort er ook bij. Ik verwacht dat we hier uitkomen. De groep traint goed en we creeeren nog steeds behoorlijk wat kansen in de wedstrijden.

Een cruciale periode lijkt aan te breken met het oog op de komende wedstrijden waarin Groninger Boys de nummers 2 t/m 5 (GRC, LSC, Heerenveen en Gronitas) treft. Hoe zie je de komende periode tegemoet?
De komende wedstrijden zie ik met vertrouwen tegemoet. Het zijn wel wedstrijden die beide kanten op kunnen. Het is voor ons cruciaal dat we de eerste goal maken, waardoor er ruimte ontstaat bij de tegenstander die meer moet komen. De opkomst bij de trainingen is goed en de spelers zijn zich ervan bewust dat de komende weken bepalend kunnen zijn. Hopelijk kunnen we weer ons oude nivo aantikken en zo mee blijven doen om het kampioenschap.

Hoe staat het met de fitheid/blessures en evt schorsingen bij GB?
Op dit moment zijn bijna alle spelers fit. Pong Clemencia is er na een lange periode van afwezigheid weer bij. Abdel Allaoui  is voor zondag geschorst en is de enige afwezige tegen Heerenveen. Er is wel een aantal spelers dat op scherp staat, maar dat is bij de andere teams ook zo.

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag?
De eerste wedstrijd tegen Heerenveen verloren we met 3-2. Laat ik nu maar voorspellen dat we met 3-2 winnen. Onze keeper zal liever 1-0 hebben, denk ik..

Er schijnt in de Euroborg ook een Groningen-Heerenveen gespeeld te worden. Een prognose?
De wedstrijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen wordt een gelijkspel, denk ik. Heerenveen heeft meer kwaliteit maar winnen in de Euroborg zal lastig zijn. Ik verwacht een uitslag van 1-1.

Rest mij jullie veel succes te wensen zondag!
Bedankt en goeie zaak dat je aandacht besteedt aan het amateurvoetbal in de Stad.

gb2

 

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Amateurvoetbal Rules Extra : interview met Jaap Veldhuis (Trainer Groninger Boys)

  1. Pingback: Amateurvoetbal Rules Groninger Boys-VV Heerenveen (2K) | Abubakari de Vries' Blog

  2. Pingback: Amateurvoetbal Rules: Een fraai affiche, het wedstrijdverslag van Groninger Boys – VV Heerenveen, de andere Slag om het Noorden | Abubakari de Vries' Blog

  3. Gerry Grave zegt:

    Leuk zeg een interview. Jaap heeft het goed gedaan bij de Boys. Eerlijk is eerlijk. Nu bij Wildervank volle bak. Vanmiddag in de derby tegen Veendam 1894.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.