Amateurvoetbal Rules Potetos-Rood Zwart Baflo (5E) + het overzicht (updated)

Vorige week speelden Mamio, VVK, VVG en Knickerbockers allemaal tegelijk thuis, deze week is de zaterdagse keus beperkter. Of naar Lycurgus-Eems Boys uit 3C of naar Potetos Rood Zwart Baflo uit 5E. Twee wedstrijden waarbij weinig op het spel staat. Potetos en Lycurgus zijn  sub toppers. Een periodetitel zit er niet in, een kampioenschap al helemaal niet. De tegenstanders zijn middenmoters. De keus viel op Potetos in verband met dichterbij en omdat ik bij Potetos RZ Baflo meer goals verwacht dan bij Lycurgus. Die staan niet bekend om hun scorend vermogen. (En prompt vallen er 7 goals bij Lycurgus…).

Het Doelpuntenklassement van de regio Abubakari:
(wedstrijden-aantal goals)
Gruno (4C) 19-65
Groninger Boys (2K) 18-59
Potetos (5E) 20-59
VV Groningen (4C) 19-54
VVK (zondag) (4C) 18-46
VVK (zaterdag) (3C) 20-44
Mamio (4D) 19-42
GSAVV Forward (3C) 19-42
the Knickerbockers (2J) 20-33
Lycurgus (3C)  19-31

potbafIk koos voor PotBaf omdat ik daar meer goals verwachtte… Nou mooi niet dus. Een gemiddeld potje vijfde klasse voetbal staat vaak garant voor veel fouten, goals en spektakel maar daar was vanmiddag helaas weinig sprake van. Potetos begon nog wel aardig, maar na een minuut of twintig was het wel zo’n beetje gebeurd. De Rossoneri della Baflo kwamen wat beter in de wedstrijd maar werden ook niet echt gevaarlijk. Ook na rust waren de hoogtepunten net zo zeldzaam als de kansen. Het is dat 0-0 niet bestaat bij Amateurvoetbal. Daardoor werd het in de 70′ minuut nog 0-1 voor de Rood Zwarten van Baflo. Een klein slot offensiefje leverde ook niks meer op, en zo verloor Potetos met 0-1 van Rood Zwart Baflo.

De rest: (later vanmiddag de uitslagen)
Knickerbockers (2J) pakte in het paasweekend 4 punten maar moet nog steeds oppassen om niet in de degradatie play off terecht te komen. Vandaag is het Omlandia (de koploper) uit. Lastig dus. (prognose 3-1)
Omlandia-the Knickerbockers
Een vette stunt van de studenten! Knickerbockers wint met 0-1!

In 3B ontvangt Dokkum (8ste) Zwaagwesteinde (6de). Buh Kwiek moet op bezoek bij nummer 2 Stiens. (prognoses: 2-1 voor Dokkum en 3-1 voor Stiens)
VV Dokkum-Zwaagwesteinde
Ja ja! Een fraaie 5-1 zege voor VV Dokkum! 
Stiens-Buh Kwiek
eindigde in 0-0

In 3C is het Lycurgus-Eems Boys en moet VVK (11de) winnen bij nummer 13 Noordwolde in de strijd tegen degradatie. (Prognoses: NW-VVK 2-2 en Lyc-EB 2-1)
Noordwolde-VVK
VVK verliest met 9-0(!).
Lycurgus-Eems Boys
eindigde in 5-2. Dus toch de verkeerde wedstrijd gekozen…

VV Groningen (4C) had een prima paasweekend met 6 uit 2 en 12 doelpunten. Vanmiddag moeten ze uit tegen Smilde. VVG staat 8ste, Smilde 7de. Allebei 26 punten, maar VVG speelde twee wedstrijden meer. (prognose 3-4)
Smilde ’94-VV Groningen
Bijna goed, geen 3-4 maar 3-5 voor VVG. Vijfde zege op rij, het verblijf in de vierde klasse lijkt zeker te worden gesteld deze weken. Al de zesde zege in de laatste zeven wedstrijden voor VVG.

In 4D kan Mamio wel weer eens een zege gebruiken. In de wintermaanden zakt Mamio traditioneel naar de onderste helft van de ranglijst. Mamio staat nog 3 punten boven de rode (nacompetitie) streep maar moet vanmiddag uit tegen koploper Appingedam. Volgende week dan maar punten pakken, want Mamio een beetje kennende wordt dat vanmiddag niks, maar volgende week komt het 1 plaats lager staande Neptunia op bezoek.
(Prognose 6-2).
Mamio-Neptunia
Een nipte 3-2 nederlaag voor Mamio, dat biedt dan wel weer perspectief voor de komende wedstrijd. Andere uitslag uit 4D: Vogels-SGV 10-6! Mamio staat nu op een (degradatie) nacompetitie plek. Neptunia haalde Mamio in door met 5-0 van Corenos te winnen. Mamio wacht nu al 8 wedstrijden op een zege…

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.