Amateurvoetbal Rules Potetos-Engelbert (5E)

twitterMamio, VVK en VV Groningen (en Knickerbockers ook) allemaal een uitwedstrijd, dus dan is het kiezen tussen Potetos (5E) en Lycurgus (3C). Vorige keer de verkeerde keuze gemaakt (Bij Potetos viel maar 1 goal, bij Lycurgus, vielen 7 goals). Maar twee saaie wedstrijden op rij in de vijfde klasse, dat leek me stug, dus ook vanmiddag weer voor Potetos gekozen. Die speelden thuis tegen nummer twee Engelbert. Beide ploegen staan er in de tweede periode goed voor, Engelbert is tweede met 18 uit 6, Potetos is derde met 16 uit 6. Omdat Zuidhorn al een periode heeft gaat deze periode naar de nummer twee (want Zuidhorn staat ook in de tweede periode bovenaan).

potetosvvEngelbert

Nul nul bestaat niet bij Amateurvoetbal Rules en dat bleek al na 1 minuut. Toen was het namelijk al raak voor de gasten, 0-1. Potetos herstelde zich echter goed en kwam na een kwartier op 1-1 en vier minuten later ook meteen op 2-1. De wedstrijd ging aardig op en neer, kansen voor beide ploegen en nadat Engelbert een heel dikke kans had gemist was het een minuut later aan de andere kant wel raak. Ontsnapt aan de buitenspelval met twee man op de Engelbert keeper af en koel gebleven kwam Potetos na een half uur op 3-1. Ietwat geflatteerd misschien, maar niet onverdiend. De weelde van een marge van twee treffers was echter al gauw over, want twee minuten later scoorde Engelbert alweer tegen, 3-2.
Dat was het voor wat de doelpunten betreft wel qua eerste helft. Niet wat de kaarten betreft, één der Engelberten kreeg vijf minuten voor rust zijn tweede gele kaart waardoor Engelbert dus met 10 man verder moest. Rust dus 3-2, vijf goals en een rode kaart, genoeg opwinding dus.

En dan zou je verwachten dat Potetos het na rust afmaakt met een man meer. Maar dat bleek niet het geval, Potetos speelde na rust een stuk minder dan voor rust en kreeg een kwartier na rust ook nog een penalty tegen. Die werd benut, 3-3. Engelbert rook kansen op drie punten en tien minuten na de 3-3 was daar opnieuw een grote kans voor de gasten. De spits hield zijn hoofd koel, omspeelde de Potetos keeper en scoorde de 3-4.
In de slotfase was Potetos nog een aantal malen zeer gevaarlijk en had uit één van de grote kansen die het in de slotfase kreeg eigenlijk ook de 4-4 moeten maken, maar dat lukte niet. En zo leed Potetos zijn tweede thuisnederlaag door een 3-1 voorsprong weg te geven en door tegen tien man niet tot scoren te komen maar er wel twee tegen te krijgen. Leuk potje voetbal, mooi scoreverloop, goeie keus dus? Jazeker. Lycurgus-Gronitas eindigde namelijk in 0-0.

De rest:
In 2J ging Knickerbockers op bezoek bij nummer 11 Fit Boys en speelde met 1-1 gelijk.
In 3B moest Dokkum uit tegen koploper Zeerobben en pakte een verdienstelijk punt middels een 0-0, Buh Kwiek kwam thuis tegen Minertsga niet verder dan 0-0.
(ik geloof dat 0-0 toch wel bestaat, da’s al de derde 0-0 van vanmiddag).
VVK (3C) staat één na laatste en verraste door bij nummer 3 de Heracliden met 2-3 te winnen.
VV Groningen (4C) verloor donderdag de inhaalwedstrijd tegen Veendam 1894 met 2-1, de eerste nederlaag na 6 zeges op rij. Vandaag stond een uitwedstrijd tegen VV Mussel (met Martin Drent) op de agenda en ook die ging verloren, 3-1. Daardoor gaan Elim en Pesse VVG in de derde periode voorbij. Volgende week is het Elim-Pesse en dan zou VVG de koppositie weer terug kunnen pakken, mits er van VVAK (staan 12de) gewonnen wordt.
In 4D moest Mamio naar de Esserberg in Haren om tegen Be Quick 1887 te spelen. Nederlaag nummer 5 op rij, 4-0 deze keer.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.