Amateurvoetbal Rules: Groninger Boys-LSC1890

Het zonnetje schijnt, strakke blauwe lucht en fijn naar Groninger Boys-LSC 1890 uit Sneek. De nummers 2 & 3 van 2K. GB heeft zeven punten meer dan LSC. GB verspeelde vorige week zijn koppositie in een rechtstreeks duel met GRC en verzuimde donderdag de koppositie terug te pakken, bij St. Anna werd het (na 0-2 voorsprong) 2-2. 


GroningerBoyslsc1890Het werd een spektakelstuk op West End! Met afstand de spectaculairste en mooiste wedstrijd in dik anderhalf jaar Amateurvoetbal Rules!
Al na negen minuten nam GB via Freddy de Grooth de leiding en het bleek de opmaat voor een doelpuntrijke middag. Aanvankelijk leek er niet zo veel aan de hand voor GB maar na een half uur stond het toch opeens 1-1 toen één der LSC’ers de bal fraai binnen schoot. Wat gemopper in het veld en ook langs de kant waar de mopperende Freddy de Grooth kreeg te horen dat ie meer moest doen en dat ie alleen maar buitenspel stond. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Het fenomeen van GB ging uit de aftrap diep, kwam alleen voor de keeper en lobde de bal van net buiten de 16 binnen, 2-1, mond gesnoerd.

LSC was ondertussen toch wat beter in de wedstrijd gekomen en vijf minuten voor rust kwam de 2-2 dan ook niet echt uit de lucht vallen. Ruststand, 2-2 en in de rust het bericht dat GRC uit bij Gronitas alweer met 3-0 voor stond.

Na rust een moeizame start voor GB, LSC had in de gaten gekregen dat er wel wat te halen viel. Maar net als in de eerste helft was het GB wat na negen minuten scoorde. Wederom Freddy de Grooth, zijn derde, nu nadat hij na een half afgeslagen aanval de bal net buiten de 16 in bezit krijgt en bekeken over alles en iedereen heen lobt, de bal werd op de lijn nog bijna weg getrapt, maar ging via de onderkant lat toch binnen, 3-2. LSC wilde gauw weer aftrappen maar moest even wachten omdat Freddy de Grooth nog op de grond zat en even behandelt moest worden. Op het commentaar van LSC (waar men de bijnaam van de Grooth -Freddy Frikandel- schijnbaar ook kent) reageerde de Appie Happie van GB gevat met “eerst even een frikandelletje eten”…
Daarna volgde de beste fase van LSC. Ze zetten GB vast op eigen helft en creeërden een aantal prima kansen. En dat leidde in de 69′ minuut tot de dikverdiende 3-3.
GB trainer Veldhuis haalde daarop zijn topschutter Freddy de Grooth naar de kant en bracht Robert Oosterhof in de ploeg.

En weer was LSC zijn voorsprong in no time kwijt. Twee minuten na de 3-3 was het namelijk alweer 4-3, Daniël Postema scoorde. Het leek de knock out voor LSC dat de controle kwijt raakte en GB beter zag worden. Tot de slotfase aanbrak, LSC zette nog één keer aan, kreeg een kans, mis, scrimmage en uiteindelijk 4-4 in de 87′ minuut. En toen gingen de koppies bij GB hangen en geloofde LSC plots helemaal in een zege en werd het in de 91ste minuut ook nog 4-5! De maker van de 4-4 en 4-5 bleek ook nog eens een debutant te zijn, om het verhaal nog mooier te maken.
Maar ook dat bleek toch niet voldoende voor de zege, want voor de derde keer deze middag scoorde GB vlak nadat LSC dat had gedaan. In de 94ste minuut kwam GB via opnieuw Daniël Postema nog op 5-5 en in de laatste minuut van de blessuretijd was het nog bijna 6-5 geworden ook.

En dan bedank ik Raoul la Crois bij dezen hartelijk voor zijn aanbod om dit verslag op te sieren met een fraaie foto van deze thriller:
DSC_2654 copy
Voor meer foto’s van Raoul la Crois ga je naar zijn website: www.raoullacroisfotografie.nl
(
En onder het kopje ‘verkoop foto’s’ vind je nog veel meer foto’s van Groninger Boys-LSC)

Een verdiend gelijkspel met het publiek als de grote winnaar. En GRC, want die staan (mits ze hun 3-0 voorsprong niet weg hebben gegeven) nu 3 punten los. Voor GB resten nog een aantal wedstrijden om GRC in te halen, maar aangezien die na de winterstop erg goed op stoom zijn en drie van de laatste vier wedstrijden thuis spelen lijkt GB promotie via de nacompetitie af te moeten dwingen.

Groninger Boys-LSC 1890 (2-2) 5-5
9. 1-0 Freddy de Grooth
33. 1-1 Theo Ijdema
34. 2-1 Freddy de Grooth
42. 2-2 Theo Ijdema
54. 3-2 Freddy de Grooth
69. 3-3 Almar Rienstra
74. 4-3 Daniël Postema
87. 4-4 Max van Wamel
92. 4-5 Max van Wamel
94. 5-5 Daniël Postema

Op de site van LSC overigens een rijk geillustreerd verslag (dwz ínclusief een uitgebreid fotoverslag).
http://www.lsc1890.nl/

 

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Amateurvoetbal Rules: Groninger Boys-LSC1890

  1. Raoul zegt:

    jammer geen foto stuur nog ff je mail krijg je er een voor bij je blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.