Abubakari de Fries, út Fryslan, jawis!

Jawis, ik kom uut Fryslan, derom hyt ik ek Abubakari de Frys. Abubakari is fansels net echt un Fryske namme, mar komt uut Frysk Afrika. Dot is noch uut de tiit dat Fryslan sa’n bytsje de heale wrald besloech. Ik bin it iiniche oerbliuwne lid fan de heal neger/heal wytkop stam der Abubakari’s dy’t foarol bekent stonne om hun bek as in skjirre. Ik bin op myn twadde fon Frysk Abubakaristan nei it heitelan swomm’n en bin letter nei Grinslan gean om der untwikkelingswurk te gean dwan.
Mar Abe of Abu, wat makket it uut, noh?
(Jazeker, ik kom uit Friesland, daarom heet ik ook Abubakari de Fries (geen idee waarom ik opeens de Vries heet ipv de Fries, maar watdefok). Abubakari is uiteraard niet bepaald een Friese naam, maar komt uit Fries Afrika. Fries Afrika is nog uit de tijd dat Friesland zo’n beetje het halve aardoppervlak besloeg. Ik ben het enige overgebleven lid van de halfneger/halwitkop stam der Abubakari’s. Een stam die bekend staat om zijn enorm grote bek. Op mijn tweede ben ik van Abubakaristan naar Friesland gezwommen en ben later naar de stad Groningen getrokken om daar ontwikkelingswerk te gaan doen.
Maar goed, Abe of Abu, wat maakt het uit?)

Ook de Verenigde Staten hoorden vroeger bij Friesland. New York heette vroeger niet voor niks Nieuw Dokkum. De Hudson rivier vroeger niet voor niks “the Dockumer Ee”. (Niet geloven? Otis Redding zingt toch “Sittin’ on the Dokkumer Ee”? Nou dan). Omdat die Amerikanen het liefst allemaal in Friesland zouden wonen (maar dat gaat niet door, ik heb een lijstje Amerikanen die hierheen mogen en ken ook wel wat Friezen die daar wel heen op mogen donderen) doen ze in de US of A niks anders dan fillumpjes over Fryslan maken.
Het volgende fillumpie is opgedragen aan Frys om Utens yn Amerika, the Famous Uncle Ed, it broerke fan myn frou en tevens ald Wykels Hallum spiler. HeyHo, let’s go!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Abubakari de Fries, út Fryslan, jawis!

  1. uncle Ed zegt:

    Fryslân met voice over van de Nederlandse Amerikaan, je ziet em al van verre staan: Gregg Shapiro

  2. Sono Freakus zegt:

    Hast de leste tiid ek wol ris in seisboekje besjoen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.