Amateurvoetbal Rules GSAVV Forward-Lucky Ajax (update!)

laEen bijzonder affiche hedenmiddag. GSAVV Forward, de local studentenclub uitkomend in de derde klasse C zondag (en op weg naar de titel in de derde periode) bestaat 110 jaar en viert dat met een jubileumwedstrijd tegen Lucky Ajax. En als Ajacied pur sang laat ik dan verstek gaan voor wat Mamio of VV Groningen betreft.

Volgens de site van Forward komen vanmiddag de volgende Lucky Ajacieden naar Zernike:
– Fred Grim
– Michel Kreek
– Sjaak Swart
– Kiki Musampa
– Kevin Bobson
– Yannis Anastasiou
– Danny Muller
– Brian Roy
– Arno Splinter
– Brian Tevreden
– Maarten Oldenhof
– Andy van der Meijde
– Richard Witschge

Schijnbaar zaten ze wat krap in de beschikbare spelers. (Of iemand als Oldenhof is mee als lid van de Lucky technische staf).
Maarten Oldenhof was van 1990 tot 1998 algemeen directeur bij Ajax. En kreeg enige bekendheid toen hij een relatie had met Feyenoord directeur Nicole Edelenbos, maar speelde nooit in Ajax 1.  Ook Brian Tevreden speelde nooit in Ajax 1. Tenminste niet bij de betaalde tak, want hij speelt wel bij de amateurs van Ajax en komt uit de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tegenwoordig Ajax onder 14 traint. Anyway, het belooft een leuke middag te worden. Met ook de fanatiekste Ajacied aller tijden, Mister Ajax himself, Sjaak Swart.

Vooraf handen geschud met mister Ajax Sjaak Swart, kijk, daar doe je het voor. 🙂
Mister Ajax hield het na een minuut of 20 voor gezien, maar die is dan ook al 75. Ziet er uit alsof hij gister met voetbal gestopt is, topfit.
Fred Grim was niet van de partij, de keeper die er nu in stond (her)kende ik niet. Wel van de partij bij de start van de wedstrijd: Kevin Bobson, Michel Kreek, Maarten Oldenhof, Arno Splinter, Richard Witschge, Kiki Musampa, Yannis Anastasiou, Sjaak Swart, Andy van der Meijde (die uitviel met een spierblessure en vervangen werd door Dennis Gerritsen), Bryan Roy en Danny Muller die Sjaak Swart kwam vervangen. In de tweede helft ook nog de entree van Glen Helder en van Brian Tevreden.

De wedstrijd… Ondanks veel kansen over en weer stond het tot de laatste minuut 0-0. Vooral Forward kreeg een aantal enorme kansen, maar ‘scoren tegen het grote Ajax’ verlamde de Forwaardsen telkens. En Lucky Ajax zou Lucky Ajax niet zijn als ze niet gewoon in de laatste minuut de winnende scoren. Glen Helder legde af op Yannis Anastasiou en die scoorde in de 70′ minuut de 0-1. (Het was dus 2x 35 minuten).
Leuk middagje, geinig om de oude Strijders Fier & Koen te zien spelen. Hopelijk gaat het straks tegen NAC wat soepeler, maar een mooi voorafje op NAC-Ajax was het zeker.

Al was Mamio-de Fivel (6-6) ook een aardig voorproefje geweest… Een geslaagde poging om Groninger Boys-LSC (5-5) van vorige week te overtreffen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Amateurvoetbal Rules GSAVV Forward-Lucky Ajax (update!)

  1. Pingback: Forward-Lucky Ajax deel 2 | Abubakari de Vries' Blog

  2. Pingback: Boekeman: Recensie Mister Ajax – Raymond Bouwman | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.