Amateurvoetbal Rules: Mamio-De Vogels (4D)

headerMamio (12de met 21 uit 24) en de Vogels (11de, ook 21 uit 24) dus tegenover elkaar met als inzet het ontlopen van de nacompetitie waarin tegen een vijfde klasser om klassenbehoud gespeeld wordt. Mamio al 12 wedstrijden zonder zege, maar ook de Vogels zijn behoorlijk uit vorm. Van de laatste 19 wedstrijden werd er maar eentje gewonnen.
De laatste Mamio zege was op 2 december uit bij de Vogels. De winnaar van vandaag speelt zich nog niet helemaal safe, maar zet wel een hele grote stap in de goeie richting.

kont
Het (door mij) verwachtte mooie weer bleek een utopie, het regende pijpenstelen. Mamio startte niettemin goed, was vanaf het begin beter en kwam na zeven minuten dan ook verdiend op 1-0. Mamio’s rechtsbuiten haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Bert Zimmerman van dichtbij binnen getikt. Mamio kwam niet of nauwelijks in de problemen en de 2-0 leek een kwestie van tijd. Toch viel de goal aan de andere kant. Na een minuut of twintig scoorden de Vogels vanuit het niets uit hun eerste mogelijkheid toen een voorzet via een Mamio speler in het doel caramboleerde. 
Het betekende echter geenszins de ommekeer in de wedstrijd. Mamio bleef beter en bleef op zoek naar doelpunten. Angelo Nanhu kreeg een goeie mogelijkheid, maar schoot alleen voor de keeper over. Tien minuten voor rust een identieke kans voor Nanhu en nu bleef hij rustiger en schoof de bal keurig langs de Vogel die in het doel stond, 2-1. 

Na rust was het gauw beslist. Na twee minuten werd het doorzetten van Angelo Nanhu beloond, hij frommelde de 3-1 binnen en luttele minuten later kwam hij weer alleen voor de keeper en rondde hij opnieuw beheerst af, 4-1! En vlot daarna nog een hoogtepunt, het hield op met regenen.

Nu stond Mamio de vorige thuiswedstrijd ook met 3 doelpunten verschil voor, toen werd het nog 6-6(!), dus beslist is het bij Mamio pas als de wedstrijd afgelopen is. Toch was er weinig reden tot vrees voor Mamio, het was veel beter dan de Vogels en Mamio kwam dan ook niet echt in de problemen. Sterker nog, ze hadden in het vervolg van de tweede alle kans om verder uit te lopen. Maar het vizier stond niet meer op scherp, het bleef bij 4-1, de eerste zege sinds twaalf duels is binnen en met nog één wedstrijd te gaan staat Mamio nu net boven de rode streep.

SGV speelde 1-1 tegen Neptunia, HS’88 won het degradatieduel tegen OKVC met 3-1.
De laatste twee degraderen rechtstreeks, nummer 11 & 12 spelen nacompetitie tegen degradatie. OKVC is gedegradeerd, de andere vier doen in de laatste ronde een stoelendans waarbij er eentje sowieso aan degradatie/nacompetitie ontsnapt.
Op de laatste speeldag moet Mamio naar GEO (nr. 8), De Vogels thuis tegen Godlinze (4e), is het Neptunia (7e)-HS’88 en OKVC-SGV. 

10.  Mamio 24-24 57-84 (-27)
11. De Vogels 25-21 37-61 (-24)
12.  SGV  25-21 37-73 (-36)
13. HS’88 25-21 37-69 (-32) 
14. OKVC 25-17 28-64

De rest….
*Knickerbockers speelt nog om de eer en deed dat vanmiddag tegen Glimmen (nr.11), het was de laatste wedstrijd van het seizoen voor TKB, het eindigde in 2-2.
*In 3B verloor Buh Kwiek met 1-0 van WTOC, Dokkum speelde thuis tegen Berlikum en speelde met 3-3 gelijk. Daardoor is Dokkum ook 100% safe.
*In 3C stond ook een degradatiekraker op het programma. VVK (13de) moest winnen van Middelstum (12de) om degradatie te voorkomen en misschien zelfs nog play offs te ontlopen. Het lukte, VVK won met 2-0 en staat nu 11de met één punt voorsprong op de nummers 12 (nacompetitie) en 13 (rechtstreekse degradatie). Volgende week moet VVK echter uit tegen kampioen Groen Geel terwijl concurrenten FC LEO en Middelstum thuis tegen respectievelijk de nummer laatst en de nummer 9 spelen. Wordt dus nog pittig voor VVK. In dezelfde derde klasse C heeft Lycurgus  nog kans op deelname aan de nacompetitie via de reguliere ranglijst. Als ze tweede worden nemen ze de periodetitel van kampioen Groen Geel over. Lycurgus verloor vandaag met 2/0 van Marum, de nummer 3 van 3C. Lycurgus staat vierde. Ze moeten volgende week winnen van Poolster en dan hopen dat de nummers 2 & 3 tegen elkaar gelijk spelen.
*In 4C versloeg VV Groningen nummer twee Pesse met 5-4, na een 0-4(!!) ruststand. (Hopelijk spelen spektakelploegen Mamio en VVG volgend seizoen niet weer telkens tegelijk thuis…). Daardoor staat VVG nu derde in de derde periode achter Angelslo (kampioen) en Elim (winnaar eerste periode). Dat levert VVG echter niets op, omdat de periode naar de beste ploeg (zonder periodetitel) in de reguliere stand gaat.
*In 4D won Mamio met 4-1 van de Vogels, maar dat wisten we al.
*In 5E won Potetos tenslotte uit bij TEO een middenmoot duel met 0-4.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.