Amateurvoetbal Rules, de laatste ronde Lycurgus-Poolster (3C) + de andere beslissingen (Mamio & VVK) + programma nacompetitie

twitterEn zo zijn we alweer aanbeland bij de laatste reguliere zaterdagse competitieronde van het seizoen 2012/13. Vanaf volgende week nacompetitie. Potetos (5E) en VV Groningen (4C) zullen geen nacompetitie hoeven/mogen spelen, net als the Knickerbockers die zelfs al helemaal klaar zijn.

Voor VVK (3C) en Mamio(4D) ligt nacompetitie tegen degradatie nog op de loer. Als ze vandaag winnen ontlopen ze die, anders zijn ze afhankelijk van de andere resultaten. Voor Lycurgus(3C) is er nog een kans dat ze mee mogen doen in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De eerste periode werd door Groen Geel gewonnen en aangezien die al kampioen zijn schuift hun periodetitel door naar de best geklasseerde club zonder periodetitel in de reguliere stand. Lycurgus stond vorige week nog tweede en had alles in eigen hand, maar ze verloren bij Marum en staan nu vierde op 1 punt van Marum en de Heracliden. Die laatste twee treffen elkaar vanmiddag. Wil Lycurgus alsnog tweede worden dan moet Heracliden-Marum gelijk eindigen, moet Lycurgus zelf van Poolster winnen en moet RWF niet dikker winnen dan Lycurgus want RWF staat gelijk met Lycurgus en het doelsaldo is slechts één goal slechter dan dat van Lycurgus.

Daar alleen Potetos en Lycurgus vanmiddag thuis spelen is de keus snel gemaakt, op naar de wedstrijd waar nog iets op het spel staat. In de hoop dat de verwachte ´waterbom´ uitblijft…

6c250442Er bleek nog een mogelijkheid voor Lycurgus te zijn. Als Marum bij de Heracliden won dan namen zij de andere periode van Groen Geel over en zou ook Lycurgus, mits gewonnen werd van Poolster, nacompetitie spelen.
Marum zou vanmiddag inderdaad winnen (0-2) en de andere concurrent RWF ging thuis met 0-1 onderuit tegen Eems Boys. Kortom, winst volstond voor Lycurgus om volgende week nacompetitie te kunnen spelen voor promotie naar de tweede klasse.

Lycurgus begon prima, kreeg enkele uitgelezen mogelijkheden om de score te openen, maar liet die vooralsnog liggen. Zul je altijd zien dat ie aan de andere kant valt en dat gebeurde halverwege de eerste helft ook bijna, maar de keeper van Lycurgus behoedde zijn club voor een achterstand door op eens schot van dichtbij redding te brengen.
Prompt was het aan de andere kant wel raak. Aanvoerder Jan Peter Steenbergen had eerder een soortgelijke kans gemist, maar nu stond hij aan het einde van een goeie aanval en rondde hij beheerst af door de bal diagonaal in de verre hoek te schuiven, 25′ minuut
1-0.
Lycurgus speelde zeer goed, combineerde er bij vlagen lustig op los en kreeg heel veel kansen. Het leverde voor rust nog één treffer op, een wederom vloeiende aanval werd door de Lycurgus hard (en ook alweer diagonaal) binnen geramd, 32′ minuut, 2-0. Lycurgus op rozen, ondanks dat het bij rust ook al wel 5,6,7-0 had kunnen staan.
Na rust was het ook alweer snel raak, Cheick Keita rondde af, 3-0. Het laatste hoogtepunt viel na een uur, een fraai binnen geschoten vrije trap betekende 4-0. Daarna was het wel zo’n beetje klaar. Beide teams vonden het wel best, de kansen die er nog kwamen werden gemist, Poolster schoot vijf minuten voor tijd nog tegen de lat en na 90 minuten gingen de handen omhoog bij Lycurgus, toch nog nacompetitie!

Ook in 3C the struggle to survive van VVK. Zelf verloren ze bij kampioen Groen Geel met 6-1 en dus waren ze afhankelijk van andere resultaten. Omdat Middelstum van Gronitas verloor (2-3) was directe degradatie afgewend. FC LEO speelde gelijk (1-1) tegen nummer laatst Opende en passeerde VVK daarmee op doelsaldo. VVK is daardoor wel aan directe degradatie ontsnapt, maar moet zich nog wel definitief redden via de nacompetitie. VVK is twaalfde geworden.

In 4D zal ook Mamio het vege lijf via de nacompetitie moeten redden. Zelf werd met 4-0 bij GEO verloren terwijl de Vogels verrassend van Godlinze (vierde in 4D) wonnen, 3-1. Daardoor is Mamio elfde geworden en dat betekend dus nacompetitie. De nummers 10,11 en 12 eindigen allen op 24 punten, maar de Vogels hebben een beter doelsaldo. Mamio is als elfde geeindigd.

Om Piet Keizers baard:
3B: Ik kom uut Dokkum, de frou uut Hallum. Vandaag Wykels Hallum-VV Dokkum. En Dokkum sluit het seizoen af met een eclatante 1-5 zege op de koekjesbakkersclub!  De fout’n van Dokkum wonnen thuis met 2-0 van AVC. Een plek in de middenmoot is wat beide clubs uit Dokkum rest.
Buh Kwiek zevende, VV Dokkum negende, komend jaar dus weer de derby!
In 4C had VV Groningen niet genoeg spelers beschikbaar en daarom ging VVS Oostwold-VV Groningen niet door.
In 5E speelde Potetos om de eer tegen Stedum. Dat eindigde in 2-2 waardoor Potetos de competitie afsluit als zevende.

PROGRAMMA NACOMPETITIE MAMIO/LYCURGUS/VVK:
3C:
Geen idee welke periode Lycurgus nu over heeft genomen (de eerste of de derde). In elk geval beginnen ze uit. Ofwel (als ze de derde periode over nemen) tegen de nummer 11 uit 2J (Fit Boys) ofwel tegen de tweede periodewinnaar uit 3D (SCN). Uit op 25 mei, return is op 28 mei.
Bij winst volgen dan nog twee wedstrijden tegen een andere winnaar. Die wedstrijden zijn op 1 en 4 juni.
VVK speelt volgende week eerst thuis tegen de winnaar van de derde periode uit 4C. Als ik mij niet vergis neemt Onstwedder Boys op basis van hun klassering in de reguliere ranglijst de periode van kampioen Angelslo over en zal VVK daar dus tegen spelen. Thuis op 25 mei, week later uit en dan is duielijk of VVK er in blijft of niet.

4C: Ook Mamio speelt eerst thuis. Tegen wie is nog onduidelijk. Mamio is gelijk geeindigd met SGV en moet nu eerst een beslissingswedstrijd spelen. Winnen ze die blijven ze elfde en treffen ze de tweede periodewinnaar uit 5E, Engelbert. Die zijn tweede geworden in 5E waar kampioen Zuidhorn alle drie periodetitels pakte. Zuidhorn speelde alleen in zijn eerste wedstrijd (uit bij Potetos) gelijk en won daarna 25 wedstrijden op rij. Vorig jaar was het overigens ook Mamio-Engelbert in de nacompetie, toen won Mamio thuis met 5-3 en verloren ze uit met 2-1. Verliest Mamio de beslissingswedstrijd van SGV dan treft Mamio (ook eerst thuis dus) de nummer 2 uit 5E en dat is Stedum.

Programma (onder voorbehoud, want je weet maar nooit…)
Zaterdag 25 mei
SCN-Lycurgus
Mamio-Engelbert of Stedum
VVK-Onstwedder Boys

Dinsdag 28 mei
Lycurgus-SCN

Zaterdag 1 juni
Onstwedder Boys-VVK
Engelbert of Stedum-Mamio
evt. Lycurgus (uit tegen winnaar Marum-Fit Boys )

4 juni
evt. Lycurgus (thuis tegen winnaar Marum-Fit Boys)

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.