Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – Olyphia (2K)

Voor Groninger Boys was er nog een kleine kans op de titel in 2K. Als ze zelf wonnen en GRC verloor bij DTD zou er een beslissingsduel om de titel volgen. GRC deed echter wat al verwacht werd, ze wonnen met 1-3 bij nummer één na laatst DTD en zijn dus kampioen geworden.

Voor Groninger Boys rest nu de nacompetitie. Tegen VKW, de nummer 3 uit 2L, eerst thuis (26 mei, 14.00) en 30 mei uit. Bij winst volgt dan nog een ronde (op 2 en 9 juni waarbij GB op 9 juni thuis speelt) tegen de winnaar van Annen-HODO..
headerDe wedstrijd van vanmiddag had niet heel veel om de hakken. De scherpte ontbrak bij Groninger Boys, desondanks werd er toch ‘gewoon’ met 4-0 gewonnen. Na 17 minuten opende Pong Clemencia de score, vlak voor rust maakte Gio Slijngaard met een schitterende treffer 2-0. Na rust kabbelde het wat voort, met hier en daar een kansje. In de slotfase scoorde GB nog twee keer, in 85′ minuut werd het 3-0 door Ronald Edens en twee minuten later maakte Robert Oosterhof er met een fraai stiffie ook nog 4-0 van.

Ook Forward kon nog nacompetitie halen. Zelf wonnen ze met 5-2 bij HSC, maar omdat het duel van concurrent Muntendam tegen kampioen WVV gestaakt is is (mij) nog onduidelijk hoe verder.
Gruno (4C)  was al zeker van nacompetitie, vandaag werd bij Leek Rodenburg met 4-3 verloren, maar dat doet er dus niet zo toe. In de nacompetitie treffen ze Veelerveen. De winnaar van die tweestrijd promoveert naar de derde klasse. Gruno speelt eerst uit (op 26 mei) en een week later thuis.
Ook in 4C verloor VVK zijn laatste wedstrijd van het seizoen met 1-7 van kampioen Hunsingo. VVK eindigt daarmee zevende.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – Olyphia (2K)

 1. Pingback: Nacompetitie Rules: Het schema voor de clubs uit Paddepoel/Selwerd/Vinkhuizen en Zernike + VVK’s Finito Zomerfeest toernooi | Abubakari de Vries' Blog

 2. Ronald Jager zegt:

  Groninger Boys was vooral effectiever dan Olyphia. Olyphia kreeg in de eerste helft de nodige kansen, maar benutte er geen enkele. Groninger Boys kreeg er drie en benutte er twee van (de 2e was inderdaad een schitterende treffer). Na rust kabbelde het lange tijd voort, een behoorlijke fout van de dit seizoen verder goed keepende Olyphia-keeper Alberto Schipper betekende de 3-0, een mooie stift van R. Oosterhof de 4-0. Maar het was duidelijk dat beide partijen het allemaal wel prima vonden. Een sportieve wedstrijd, Olyphia had haar doel (veilig spelen) al een week eerder bereikt en Groninger Boys wist diep in haar hart wel dat GRC Groningen het niet meer zou verspelen bij DTD. Daarmee kwam de titel bij de beste ploeg van de 2e klasse K (want is dat GRC Groningen zonder twijfel), mogen Groninger Boys, Drachten en VV Heerenveen in de herkansing om promotie in de nacompetitie, degradeerden het sympathieke DTD en Trynwâlden en moeten DIO Oosterwolde (vorig jaar al gedegradeerd uit de 1e klasse) en Roden in de herkansing om degradatie naar de 3e klasse in de nacompetitie alsnog af te wenden.

  • Met je analyse van GB-Olyphia ben ik het wel eens.

   Ik ben het niet met je eens dat GRC ‘zonder twijfel’ de beste was. Ik heb GB dit seizoen wat vaker in actie gezien dan alleen twee keer tegen Olyphia.
   GB heeft een hele sterke start en een sterk slot gehad, maar in het midden van het seizoen een slechte periode-waarin ook GRC-GB gespeeld werd- waar GRC optimaal van heeft geprofiteerd.
   Uiteindelijk ook zeker niet onverdiend ofzo, dat GRC gepromoveerd is, maar zoveel ontliep het elkaar nou ook weer niet. GB en GRC staken er samen flink bovenuit in 2K.
   Dat het elkaar over 26 duels niet veel ontliep blijkt ook wel uit eindstand:
   1 GRC Groningen 26 19 4 3 61 74 – 30
   2 Groninger Boys 26 18 4 4 58 87 – 37

   Maar tegen Olyphia heeft GRC dus schijnbaar wat meer indruk gemaakt dan GB.

   En gefeliciteerd met de handhaving van je club.

 3. Ronald Jager zegt:

  Tegen Olyphia speelde GRC twee keer ijzersterk (2 x 5-0 winst). Gebaseerd op de twee wedstrijden tegen Olyphia vond ik GRC dus beduidend sterker dan Groninger Boys. Ook van diverse bestuursleden en trainers van andere clubs die ik van tevoren, tijdens de rust en na afloop sprak van diverse Olyphia-duels was men eigenlijk unaniem in haar oordeel dat GRC de sterkste was. Bij Groninger Boys vind ik een aantal jongens er bovenuit springen die erg goed kunnen voetballen, bij GRC vond ik alle spelers prima voetballers. Het zou te makkelijk zijn om mijn oordeel alleen op de twee duels met Olyphia te baseren. Dank voor je gelukwensen vwb onze handhaving en succes met Groninger Boys in de nacompetitie.

  • De kracht bij GB lag misschien wat meer voorin dan achterin (al hebben ze de laatste 4 wedstrijden de nul gehouden) en bij GRC misschien meer bij het hele team. Maar goed, GRC is terecht kampioen geworden, maar aan de stand kun je ook wel een beetje zien dat de verschillen niet zo groot waren.
   GRC heeft het duel waarin uiteindelijk het verschil werd gemaakt (de topper tegen GB op 14 april, de dag van PSV-Ajax!)wel met enorme overmacht gewonnen, dat werd 4-0 en toen werd GB volledig weg gespeeld.

   Maar goed, het vizier kan op de nacompetitie, hopelijk treffen GRC en Groninger Boys elkaar komend seizoen weer, maar dan in de eerste klasse.
   Zou wel knap zijn, want vorig jaar zijn ze samen uit de derde klasse gepromoveerd.

 4. Ronald Jager zegt:

  En Heerenveen kan het ook nog halen trouwens, ook een promovendus. Maar jij bent fan van Groninger Boys?

  • Nee, fan ben ik alleen van Ajax en VV Dokkum.
   Groninger Boys is net als Mamio, Potetos, VVK, VVG, Forward, Knickerbockers, Gruno en Lycurgus ‘support your local scene’ in het kader van Amateurvoetbal Rules. Voordeel van in het Parijs vh Noorden wonen, in een korte cirkel de keus uit een stuk of 10 clubs om op zaterdag of zondag heen te gaan.
   Maar GB is wel zo’n beetje de zondagclub waar ik dit seizoen het vaakst ben geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.