Nacompetitie Rules Groninger Boys (2K) – VKW (2L)

Om een plek in de eerste klasse, dat wil zeggen, de winnaar speelt nog een ronde en kan zich daarin een plek in de eerste klasse verschaffen. Ik hoorde van te voren iemand zeggen dat de verdediging de achilleshiel is bij VKW. Dat beloofde wat, want ook bij GB is de defensie (vaak) het zorgenkind. Al hielden ze de laatste vier duels de nul. VKW verloor vorig weekend nog met 5-4. 

header3Een spektakelstuk met veel goals zou het zeker worden. Al na 4 minuten lag de eerste er in, Freddy de Grooth poeierde binnen. Beide teams speelden vol op de aanval, kansen over en weer waren het gevolg. In de 14′ minuut scoorde VKW dan ook de 1-1. GB herpakte zich snel, uit een hoekschop was het al dichtbij de 2-1 maar de bal werd tot twee maal toe van de lijn getrapt. Nieuwe hoekschop was het gevolg en daaruit kopte Martijn Oppewal de 2-1 dan toch binnen. Weer vijf minuten later was het opnieuw raak, nu was het Maikel Hoiting die even fraai als subtiel raak schoot, 3-1. Het was wat later GB’s sterkste fase bleek en waarin ze meer hadden kunnen scoren. De goal viel echter aan de andere kant, in de 30′ minuut kwam VKW op 3-2. De koek was nog niet op, vlak voor rust maakte Daniël Postema er nog 4-2 van en leek GB op rozen te zitten.

De tweede helft zou echter een compleet ander verhaal worden voor Groninger Boys. VKW was van begin af aan beter en kreeg ook een aantal goeie kansen. En na twaalf minuten een strafschop vanwege een handsbal van één der GB’s. Maar die werd gemist, de GB keeper stopte hem bekwaam. Het bleek uitstel van executie. Het was verdedigend een grote chaos bij GB. En zelf creeërde het ook vrijwel niks meer, het was een kwestie van tijd voor het ook echt mis zou gaan.

Dik twintig minuten hield GB stand, daarna ging het helemaal mis. In de 63′ minuut een prachtig schot wat wind mee binnen vloog, 4-3. Twee minuten later een hoge voorzet, die werd binnen gekopt 4-4. Daarna was de beer los (die van VKW wel te verstaan, de beer van GB zat aan de ketting en kwam niet meer los). Elf minuten voor tijd werd het ook nog 4-5, vijf minuten voor tijd zelfs 4-6 en in blessuretijd deelde ook de GB keeper in de malaise en liet een van 30 meter geschoten vrije trap los waarna de rebound werd benut, 4-7…
En dan schoot VKW ook nog twee keer tegen de lat in de laatste vijf minuten.

Een dramatische tweede helft gaat GB zeer waarschijnlijk de promotie kosten. De opdracht luidt donderdag met drie treffers verschil winnen, dat is genoeg voor een verlenging. Je weet maar nooit, maar ik vrees met grote vreze dat GB volgend jaar nog steeds tweede klasser is. 

Maar het was hoe dan ook wel weer een voetbalfeest, al zullen ze daar bij GB na de tweede 45 minuten ongetwijfeld anders over denken (en hadden die 11 doelpunten ook wat mij betreft wel wat anders verdeeld mogen worden). Verder werd het credo “Nacompetitie Rules/Amateurvoetbal Rules” volledig waar gemaakt.

Groninger Boys-VKW (4-2) 4-7
4.   1-0 Freddy de Grooth
14. 1-1  Anjo Willems
20. 2-1 Martijn Oppewal
25. 3-1 Maikel Hoiting
30. 3-2 Anjo Willems
42. 4-2 Daniël Postema
57.  Edwin Wiechers (VKW) mist een penalty
63. 4-3 Roy Hutter
65. 4-4 Edwin Wiechers
79. 4-5 Roy Hutter
85. 4-6 Edwin Wiechers
92. 4-7 Anjo Willems

Ook Gruno speelde vanmiddag nacompetitie, uit tegen Veelerveen om promotie naar de derde klasse. Uitslag 2-1 voor Gruno, volgende week zondag is de return. Zou zomaar de laatste wedstrijd van dit Amateurvoetbal Rules seizoen kunnen worden.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Nacompetitie Rules Groninger Boys (2K) – VKW (2L)

 1. Pingback: Nacompetitie Rules, de stand van zaken + het verdere programma in de Abubakari regio | Abubakari de Vries' Blog

 2. Pingback: Amateurvoetbal Rules: Interview met Jaap Veldhuis (Trainer Groninger Boys) | Abubakari de Vries' Blog

 3. Ronald Jager zegt:

  Wist niet wat ik zag op YouTube de 2e helft van Groninger Boys-VKW. Volgend jaar dus weer Groninger Boys-Olyphia en vice versa op 2e klasse niveau. Ik verwacht dat de indeling in 2K als volgt zal worden:
  1. ONB (degradant uit 1e klasse F)
  2. Velocitas 1897 (degradant uit 1e klasse F)
  3. Groninger Boys (zat al in 2K)
  4. Gronitas (zat al in 2K)
  5. LSC 1890 (zat al in 2K)
  6. GAVC (zat al in 2K)
  7. Olyphia (zat al in 2K)
  8. Sint Annaparochie (zat al in 2K)
  9. Peize (zat al in 2K)
  10. LVV Friesland (kampioen 3e klasse A; promovendus)
  11. Ruinerwold (kampioen 3e klasse B; promovendus)
  12. Dwingeloo (nacompetitiewinnaar 3e klasse; promovendus)
  13. Wacker van Dijk (nacompetitiewinnaar 3e klasse; promovendus)

  Er komen nog 2 beslissingsduels aan (Roden-Stadskanaal, Beilen-De Vogels, de beide winnaars gaan spelen voor nog een plek in de 2e klasse K). Als het of Roden of Beilen wordt zal dat vermoedelijk de 14e ploeg worden in deze 2e klasse K, als De Vogels het wordt zal De Vogels het wel worden (immers ook stad Groningen), als Stadskanaal het redt, verwacht ik dat Actief uit Paterswolde vanuit 2L naar 2K gaat. We zullen zien.

 4. Pingback: Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – Noordster (2K-2L nacompetitie) | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.