Nacompetitie Rules Lycurgus (3C) – SCN (3D) (verslag)

Zaterdag eindigde het in Nieuwlande (gemeente Hoogeveen, Drenthe) in 0-0 bij SCN-Lycurgus.
Vandaag de return in Groningen. SCN won de tweede periode en eindigde als vierde in 3D.
Lycurgus nam de eerste periode van kampioen Groen Geel over dankzij de derde plaats in de eindrangschikking in 3C. Om 19.00 vanavond de aftrap. De winnaar gaat door naar de tweede ronde en treft de winnaar van Marum-Fit Boys (eerste wedstrijd 1-1). De winnaar (wederom over twee duels) promoveert naar de tweede klasse.
Maar eerst zal Lycurgus vanavond af moeten rekenen met SCN.

Lycurgus1

Lycurgus startte op een zonovergoten sportpark West End prima. Ze zetten SCN vast op eigen helft en leken op weg naar de 1-0, maar die bleef uit. De gasten voetbalden zich na een wat bedeesde openingsfase wat onder de druk vandaan. En zo viel halverwege de eerste helft de 0-1 toen een voorzet van links van dichtbij binnen werd geschoten. Een tik voor Lycurgus die drie minuten later gevolgd werd door een mokerslag toen geknoei achterin keihard werd afgestraft en het zomaar 0-2 stond. Het duurde een tijdje voor Lycurgus zich van die tikken herstelde. Ze kregen wederom een veldoverwicht, maar tot veel kansen leidde dat niet. Ruststand was dan ook 0-2.

Na rust zette Lycurgus SCN volledig vast op eigen helft. Dat leidde tot wat mogelijkheden en een paar kansen en na 22 minuten tot de 1-2 toen een vanaf de flank voor gebrachte vrije trap via een SCN verdediger binnen caramboleerde.
Vlak na de 1-2 was het ook al bijna 2-2 uit een scrimmage en weer even later opnieuw een dot van een kans, maar nu werd in vrije positie van dichtbij een slappe poging recht op de keeper losgelaten.

Lycurgus bleef drukken, ging vol op de aanval spelen, nam risico’s maar de 2-2 bleef uit. Lycurgus is een verzorgd voetballende ploeg, maar creeërt vaak te weinig. En scoort ook niet heel makkelijk. Dat was vanavond ook weer het probleem. Als je je tegenstander zo nadrukkelijk vast zet maar er zo weinig mee doet dan doe je toch iets verkeerd.

SCN kreeg in de slotfase dan toch weer wat meer lucht en uit één van de counters volgde vlak voor tijd de definitieve nekslag voor Lycurgus. Een voorzet werd binnen gekopt, 1-3, beslist en einde oefening voor Lycurgus. Volgend seizoen is Lycurgus opnieuw derde klasser. SCN mag het in de volgende ronde opnemen tegen Marum. Die wonnen vanavond thuis met 4-2 van Fit Boys.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nacompetitie Rules Lycurgus (3C) – SCN (3D) (verslag)

  1. Pingback: Nacompetitie Rules, de stand van zaken + het verdere programma in de Abubakari regio | Abubakari de Vries' Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.